Actiune de plantare a teiului la Scoala Gimnaziala nr. 2 Ciocirlia de Sus

25 Aprilie 2018, Mirela Ionita

Educatie

In cadrul proiectul "Healthy life is happy life", proiect de parteneriat strategic pentru sustinerea schimbului de bune practici intre scoli, finantat de Comisia Europeana prin Programul Erasmus+, KA219, cu scoli din Turcia, Polonia, Italia, Bulgaria, Spania, elevii Scolii Gimnaziale nr. 2, Ciocirlia de Sus, au derulat activitatea "Valoarea terapeutica a teiului", coordonata de profesor Nicolae Florica.

Activitatea a avut ca obiectiv formarea deprinderilor de plantare si ingrijire a plantelor medicinale in general si a teiului in special si s-a desfasurat pe doua planuri: instruirea elevilor privind tehnica plantarii si ingrijirii teiului si plantarea puietului de tei.
Dupa prezentarea valorii medicinale a florilor de tei si a tehnicii de plantare, elevii au determinat dimensiunile gropilor pentru fiecare puiet, au sapat gropile si au plantat in curtea gradinitei mai multi tei, achizitionati in cadrul proiectului. Entuziasmati de miniplantatia infiintata de ei, elevii s-au angajat ca ii vor ingriji cu drag pentru a creste mari si vigurosi.
In cadrul aceluiasi proiect, in perioada 27 mai-2 iunie, Scoala Gimnaziala nr. 2 Ciocirlia de Sus va fi gazda unui curs de formare pe problematica stilului de viata sanatos si a primului ajutor la care vor participa 20 de cadre didactice din toate scolile implicate in proiect: Bucak Ayse Sak Ortaokulu, Turcia, Szkola Podstawowa - Zespol Szkolno - Przedszkolny -Polonia, SMS Bovio-Palumbo,Trani - Italia, Sredno Uchilishte "Ivan Vazov", Sopot - Bulgaria, Escola Els Raiers, La Pobla de Segur - Spania.
Programul de formare se va desfasura in parteneriat cu Asociatia civila de prim ajutor si interventie la dezastru, are ca obiectiv general promovarea unui comportament si a unui stil de viata sanatos si isi propune sa dezvolte competentele profesorilor in efectuarea educatiei pentru sanatate in randul elevilor, sa dezvolte abilitatile de acordare a primului ajutor si de promovare a unui stil de viata sanatos in domeniul nutritiei. Metodele de formare folosite sunt, in cea mai mare parte, metode de "invatare prin practica", dar si sesiuni pentru cresterea abilitatilor de proiectare a curriculumului educatiei pentru sanatate la nivel fiecarei scoli.
Manager de proiect este Prof. Florica Nicolae, iar Coordonator Prof. Dan Mihaela Emilia.

Album foto

 • Articole din editia din data de 25 Aprilie 2018

 • Comuna Silistea reprezentata la Festivalul International al Copiilor Corlu Turcia

  Educatie
 • DAPYX 2018, cel mai mare Festival de gen din Estul Europei

  Educatie
 • Titlu: Filmul "Scurtcircuit" - un film realizat dupa intamplari reale - difuzat la Tuzla

  Educatie
 • Romania, prin comuna Tuzla, partenera cu Turcia sub Protocolul "Arta si Cultura Universala"

  Educatie
 • Comuna Ostrov se mandreste cu rezultatele deosebite ale elevilor de la Liceul Regele Carol I

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • Activități desfășurate de elevii din Comana

  Educatie
 • Târgul Toamnei organizat de elevii din Pecineaga

  Educatie
 • Elevii din Ciocîrlia premiați la Concursul national „Made for Europe”

  Educatie
 • Elevii din Siliștea au călătorit prin istorie

  Educatie
 • Programul a��Școala altfel�� desfășurat la Școala Gimnazială Nr. 1 Dumbrăveni

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771