Centru educational in comuna Cobadin

Aprilie 2018, Adrian Nicarel

Administratie locala

Pentru dezvoltarea infrastructurii educationale, Primaria Cobadin a lucrat la un proiect ce are ca obiectiv construirea unui centru educational care sa cuprinda: afterschool, sala de mese, sala de studiu, grupuri sanitare si o sala de sport.

"Reabilitare, modernizare si construire infrastructura educationala pentru invatamantul primar si gimnazial" este proiectul pe care reprezentantul legal al Primariei Cobadin, edilul Cornel Cocos l-a inaintat pentru a putea accesa fondurile europene provenite din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala (FEDR) prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020.
"Am depus proiectul pentru dezvoltarea infrastructurii educationale unde este inclusa si sala de sport. Speram sa fie declarat eligibil si sa indeplineasca punctajul necesar deoarece regulile sunt destul de restrictive. Speram ca acest proiect sa fie cuprins in programul de finantare pentru viitorul copiilor si a tinerilor din comuna Cobadin", a declarat viceprimarul comunei Cobadin, Dinescu Ion.
Acest proiect amplu ce vizeaza invatamantul primar si gimnazial are ca obiectiv construirea unui centru educational ce va fi amplasat langa Scoala Romana din Cobadin, cu clasele I-IV, unde 1600 de copii invata in schimburi si va cuprinde: afterschool, sala de mese, sala de studiu, grupuri sanitare si sala de sport pentru activitatile de educatie fizica si pentru cele recreative. Pentru realizarea acestui proiect s-au obtinut toate avizele necesare de la Ministerul Educatiei Nationale si de la Inspectoratul Scolar Judetean Constanta.
In alta ordine de idei, viceprimarul Dinescu Ion, a declarat ca a fost finalizat proiectul tehnic privind infiintarea retelei de apa in satul Negresti, pentru care se cauta sursa de finantare. Investitia privind infiintarea retelei de apa in satul arondat comunei Cobadin presupune introducerea sistemului de alimentare cu apa pe o distanta de 6 kilometri si are o valoare de aproximativ 500.000 euro.
Articole din editia din data de Aprilie 2018

 • Comuna Silistea reprezentata la Festivalul International al Copiilor Corlu Turcia

  Administratie locala
 • DAPYX 2018, cel mai mare Festival de gen din Estul Europei

  Administratie locala
 • Titlu: Filmul "Scurtcircuit" - un film realizat dupa intamplari reale - difuzat la Tuzla

  Administratie locala
 • Romania, prin comuna Tuzla, partenera cu Turcia sub Protocolul "Arta si Cultura Universala"

  Administratie locala
 • Comuna Ostrov se mandreste cu rezultatele deosebite ale elevilor de la Liceul Regele Carol I

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Pregătiri pentru începerea anului școlar în Fântânele. Tablete pentru toți copiii

  Administratie locala
 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771