Centru medical pentru locuitorii comunei Pecineaga si pentru cei din imprejurimi

25 Aprilie 2018, Radu Petric

Administratie locala

Administratia publica locala a comunei Pecineaga are in lucru proiectul tehnic pentru construirea unui nou dispensar uman in comuna. Acesta va fi amplasat pe spatiul dispensarului vechi ce va fi demolat. Prin acest centru medical, edilul Niculae Stan doreste atragerea medicilor pentru a putea asigura asistenta medicala in permanenta pentru locuitorii din comuna si din imprejurimile acesteia in aceleasi conditii ca la oras.

Proiectul "Infiintare dispensar uman in comuna Pecineaga, judetul Constanta" a obtinut finantare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, fiind aprobat prin Programul National de Dezvoltare Locala, etapa a doua. Valoarea proiectului aprobata spre finantare de MDRAPFE este de 798.616,00.
Edilului comunei Pecineaga, Niculae Stan, a amintit ca noua cladire a dispensarului uman va fi construita pe un singur nivel si va cuprinde patru cabinete medicale: trei de medicina generala si unul de stomatologie; o farmacie si o camera de garda pentru tratament pe timp de noapte, grupuri sanitare, camera de depozitare si o camera pentru centrala termica. Centrul medical va deservi tuturor satelor ce apartin comunei Pecineaga, iar personalul medical ce va profesa in comuna Pecineaga va asigura servicii medicale in permanenta pentru locuitorii din aceasta zona si din imprejurimi.
Dupa finalizarea documentatiei necesare, administratia locala va demara publicarea lucrarii pe SEAP pentru desemnarea societatii ce va executa lucrarea si atribuirea acesteia.
Potrivit edilului comunei Pecineaga, Niculae Stan, in aceasta saptamana se reiau lucrarile de asfaltare in localitatea Pecineaga. Conform proiectului, edilul a mentionat ca au mai ramas de asfaltat aproximativ 10 kilometri. Prin finalizarea acestora, administratia locala Pecineaga va asfalta toate strazile cuprinse in proiect.
In paralel cu acestea, edilul Niculae Stan a dat ordin de incepere a lucrarilor de igienizare a comunei. In parcul din localitatea Pecineaga, amenajat cu bancute, alei de acces, alei pietonale, ce are o suprafata de aproximativ 1 hectar si 3000 metri, s-a semanat trifoi, se realizeaza lucrari de toaletare a pomilor si a spatiilor verzi dar si lucrari de reparatii. De asemenea, pentru curatenia de primavara se tunde iarba de o parte si de alta a drumului judetean ce strabate localitatea Pecineaga.

Articole din editia din data de 25 Aprilie 2018

 • Comuna Silistea reprezentata la Festivalul International al Copiilor Corlu Turcia

  Administratie locala
 • DAPYX 2018, cel mai mare Festival de gen din Estul Europei

  Administratie locala
 • Titlu: Filmul "Scurtcircuit" - un film realizat dupa intamplari reale - difuzat la Tuzla

  Administratie locala
 • Romania, prin comuna Tuzla, partenera cu Turcia sub Protocolul "Arta si Cultura Universala"

  Administratie locala
 • Comuna Ostrov se mandreste cu rezultatele deosebite ale elevilor de la Liceul Regele Carol I

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771