Longevitatea casniciei si performantele la invatatura premiate de edilul Marcela Radulescu

Martie 2018, Mirela Ionita

Administratie locala

Primarul comunei Ion Corvin, Marcela Radulescu, reia initiativa de a premia cuplurile din comuna ce sarbatoresc sau au sarbatorit deja nunta de aur. Vineri, 30 martie, in cadrul unei festivitati 37 de familii vor primi cate o diploma de excelenta si un premiu in valoare de 500 de lei.

Ideea de a premia cuplurile ce au implinit 50 de ani de casnicie este o initiava din mandatul trecut a primarului Marcela Radulescu, pe care fostul primar nu a continuat-o. Aceste cupluri care au ales, timp de 5 decenii, sa traiasca o frumoasa poveste de dragoste pe drumul vietii in doi, constituind un adevarat exemplu de iubire, pretuire si devotament pentru generatia tanara, vor primi cate o diploma si un premiu in bani in valoare de 500 de lei pe familie.
"Doresc sa reiau acordarea acestui premiu si vor fi premiate si toate familiile ce au aniversat 50 de ani de casatorie pe parcursul celor opt ani cand eu nu am fost primar. Fiind un exemplu demn de urmat pentru generatiile tinere, prin stabilitatea demonstrata de cei 50 de ani petrecuti impreuna, acest sprijin financiar este oferit acestor familii pentru promovarea lor. Le doresc tuturor familiilor din comuna sa detina secretul a celor 50 de ani de casatorie, ce probabil sta in intelegere, respect, toleranta si impartirea necazurilor si bucuriilor. Am pregatitit pentru toti si un program artistic sustinut de elevii scolii din comuna", a declarat primarul Marcela Radulescu.
Edilul comunei Ion Corvin, prin acordarea acestor premii bine meritate, doreste omagierea membrilor comunei care sustin valorile familiei traditionale, cladita pe respect reciproc, solidaritate, sentimentul de incredere si siguranta; cuplurile ce sarbatoresc nunta de aur, sunt o resursa importanta in dezvoltarea unei comunitati puternice.
Familiile care au convietuit impreuna 50 de ani sunt:
Mitea Ion si Culea Niculina (Ion Corvin), Marinache Gheorghe si Sitaru Elena (Cringu), Covaciu Tudor si Chirea Chireachita (Viile), Grigore Ion si Ifrim Jeana (Viile), Ciolacu Gheorghe si Safta Lucia (Viile), Saghina Stefan si Ardeleanu Ioana (Viile), Trandafir Ion si Toma Felicia (Viile), Stoian Sava si Covaciu Ioana (Viile), Encica Ion si Ciulei Elena (Viile), Radu Ion si Cristache Ania (Viile), Panait Dumitru si Craciun Tudora (Viile), Ciobanu Marin si Tiripan Florica (Viile), Encica Dunitru si Simbeteanu Paulina (Viile), Radu Vasile si Stoenciu Constanda (Viile), Serban Petre si Panait Vanghelita (Viile), Tudorache Nicolae si Zamfir Maria (Viile), Ciobanu Tudor si Dima Gherghina (Viile), Mitache Ion si Pavel Ioana (Viile), Vladuceanu Nicolae si Tulceanu Tudora (Viile), Manole Gheorghe si Marinciu Maria (Viile), Cascatu Tudor si Ciocan Eana (Viile), Grigore Vasile si Savu Ecaterina (Viile), Bobe Constantin si Petcu Ioana (Raristea), Moldoveanu Ion si Itu Maria (Cringu), Batala Dobre si Dorobantu Florica (Ion Corvin), Petcu Vasile si Lazar Ileana (Cringu), Cazacu Marin si Vladuceanu Petcana (Viile), Ciocan Marin si Mihaescu Irina (Viile), Culea Marin si Radu Tanta (Ion Corvin), Ciobanu Ionel si Sofron Filofteia (Viile), Stoian Ion si Ciocan Tudora (Viile), Calen Anton si Tanasescu Ioana (Viile), Ivanciu Nicolae si Vasile Ana (Raristea), Sandu Ion si Sultana (Viile), Negoita Alexandru si Zamfira (Viile), Gheorghe Ion si Nedoie Maria (Viile), Enica Panait si Sterpu Ileana (Viile).
Premii pentru elevii din comuna
Pentru ca este o sustinatoare a copiilor si in atentia ei se afla mereu mediul educational, vineri, in cadrul festivitatii, edilul Marcela Radulescu va premia si copiii claselor V-VIII, care au rezultate deosebite la invatatura, oferindu-le bursele de merit pentru anul scolar 2016-2017. La acest eveniment 22 de elevi vor fi premiati, iar Locul I va primi suma de 150 de lei, Locul II-100 de lei, iar Locul III-50 de lei.
La premiere, se vor acorda premii pentru ambele semestre ale anului scolar 2016-2017.

Articole din editia din data de Martie 2018

 • Healthy life is happy life, - Un nou proiect Erasmus Plus pentru Scoala Ciocirlia

  Administratie locala
 • Povestea regelui Dapyx

  Administratie locala
 • Administratie locala
 • "Noi toti, suntem Romania"!

  Administratie locala
 • Edilul Mariana Gaju a participat la Sesiunea Plenara a Comitetului European al Regiunilor la Bruxelles

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771