Asfaltare in comuna Ostrov cu fonduri proprii si guvernamentale

Martie 2018, Mirela Ionita

Administratie locala

Administratia publica locala a comunei Ostrov, va investi fondurile guvernamentale obtinute prin finantare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, dar si fonduri de la bugetul local, pentru amenajarea si modernizarea infrastructurii rutiere din comuna pentru un confort sporit oferit participantilor la trafic si pentru schimbarea infatisarii comunei.

Investitiile in infrastructura comunei se vor realiza prin proiectul "Modernizare strazi si asfaltare strazi in comuna Ostrov, judetul Constanta" aprobat spre finantare de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene prin PNDL 2. Valoarea totala a proiectului aprobata spre finanatare este de 7.589.150,03 lei. Acest proiect, alaturi de asfaltare, implica construirea rigolelor pentru colectarea apelor pluviale, pe strazile a caror panta depaseste un anumit grad de inclinatie si impune construirea acestora, dar si montarea indicatoarelor rutiere. Prin aceasta investitie, Niculae Dragomir ne-a marturisit ca se vor asfalta 12 strazi din localitatea Ostrov si 8 strazi in localitatea Almalau. In total acestea insumeaza aproximativ 10 kilometri de drum. Dupa finalizarea acestui proiect, drumurile din comuna Ostrov vor fi asfaltate in proportie de 100%. Conducerea Primariei Ostrov, a mai declarat ca urmeaza publicarea documentatiei in SEAP (Sistemul Electronic de Achizitii Publice) pentru desemnarea unei societati care va efectua lucrarea de asfaltare a strazilor.
De asemenea, in ceea ce priveste infrastructura rutiera a comunei Ostrov, edilul Niculae Dragomir ne-a informat ca s-a finalizat licitatia privind asfaltarea drumului DC 45. Drumul comunal ce leaga localitatea Ostrov de Esechioi, va fi modernizat pe o distanta de 1,5 kilometri. Pentru aceasta investitie a fost eliberata autorizatia de constructie, iar lucrarea se va realiza cu fonduri de la bugetul local. O data cu incalzirea vremii, primarul comunei Ostrov a declarat ca vor fi demarate lucrarile de asfaltare.
In alta ordine de idei, administratia publica locala a comunei Ostrov desfasoara in prezent procedura de licitatie pentru executarea constructiei unui camin cultural in satul Esechioi. Edilul comunei Ostrov a declarat faptul ca satul Esechioi este singura localitatea arondata comunei ce nu beneficiaza de o astfel de cladire si este necesara. Investitia fost publicata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice si urmeaza eliberarea autorizatiei de construire. Lucrarea de construire a caminului cultural se realizeaza cu fonduri de la bugetul local. Edilul a mentionat faptul ca este important ca oamenii sa aiba acces la activitati culturale, iar de aceasta investitie vor putea beneficia 300 de persoane.

Articole din editia din data de Martie 2018

 • Healthy life is happy life, - Un nou proiect Erasmus Plus pentru Scoala Ciocirlia

  Administratie locala
 • Povestea regelui Dapyx

  Administratie locala
 • Administratie locala
 • "Noi toti, suntem Romania"!

  Administratie locala
 • Edilul Mariana Gaju a participat la Sesiunea Plenara a Comitetului European al Regiunilor la Bruxelles

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Pregătiri pentru începerea anului școlar în Fântânele. Tablete pentru toți copiii

  Administratie locala
 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771