Saligny si Stefan cel Mare, localitati cu drumuri asfaltate aproape in intregime

28 Februarie 2018, Radu Petric

Administratie locala

Alaturi de lucrarile de asfaltare a drumurilor, administratia locala a comunei Saligny are in lucru proiectul privind sala de sport din Saligny, dar si finalizarea caminului cultural din localitatea Stefan cel Mare.

Potrivit primarului comunei Saligny, Ion Beiu, asfaltarea in localitatile Saligny si Stefan cel Mare sunt finalizate in proportie de aproximativ 80-90%. Primarul a mentionat ca au ramas de realizat intrarile si iesirile din localitati si legatura cu drumul national. In primavara, cand vremea va permite autoritatile locale ale comunei Saligny demareaza lucrarie de asfaltare si in localitatea Faclia.
In ceea ce priveste sala de sport, aceasta este finalizata, urmand sa fie montat covorul sintetic si sa se realizeze zugravirea la interior. Sala de sport este amplasata in curtea Scolii Gimnaziale cu clasele I-VII din localitate Saligny, langa gradinita. Aici elevii vor desfasura orele de educatie fizica si sport dar si diferite activitati artistice si recreative, sala fiind destinata in principal elevilor. Aproximativ 300 de elevi vor beneficia de aceasta sala de sport ce are o suprafata de peste 200 metri patrati. Potrivit edilului comunei Saligny Ion Beiu, din luna mai a acestui an sala, sala de sport va putea fi folosita de copiii din comuna.
Tot de la primarul comunei Saligny, am aflat ca, pana in luna august a acestui an, caminul cultural din localitatea Stefan cel Mare va fi finalizat. In prezent se lucreaza la interior. Proiectul de construire a Caminului Cultural in satul Stefan cel Mare, ce apartine de comuna Saligny, a primit finantare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice (MDRAP), prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL). La finalizarea lucrarii, Caminul Cultural va putea fi folosit de toti cetatenii ce doresc sa desfasoare in cadrul acestuia evenimente importante din viata lor. Cladirea va gazdui o sala de spectacole, sala de internet, biblioteca, bucatarie si grupuri sanitate.

Articole din editia din data de 28 Februarie 2018

 • Saligny si Stefan cel Mare, localitati cu drumuri asfaltate aproape in intregime

  Administratie locala
 • Investitii pentru dezvoltarea durabila a educatiei in comuna Pestera

  Administratie locala
 • Planuri pentru infrastructura din comuna Dumbraveni

  Administratie locala
 • Iluminat public stradal in comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Edilul comunei Pantelimon investeste in infrastructura rutiera si construirea unui afterschool

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771