Investitii pentru dezvoltarea durabila a educatiei in comuna Pestera

28 Februarie 2018, Mirela Ionita

Administratie locala

Administratia locala Pestera lucreaza la proiecte ce au ca scop dezvoltarea infrastructurii educationale si a celei rutiere din comuna, pentru care doresc sa obtina finantare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene prin Programul National de Dezvoltare Locala, etapa a treia.

Pentru dezvoltarea infrastructurii educationale din comuna Pestera, administratia locala lucreaza la un proiect de extindere a scolii gimnaziale din localitatea Pestera; proiect ce implica si dotarea acesteia prin achizitionarea echipamentelor didactice si IT de ultima ora.
In urma acestei investitii, scoala va cuprinde cabinete, secretariat, contabilitate, sala profesorala (cancelarie), laborator de informatica, laborator de fizica, chimie si doua sali de clasa. Prin aceasta lucrare de extindere, se va crea o incapere si pentru biblioteca ce va oferi un spatiu generos si camera de studiu. Avand in vedere ca informatica a fost introdusa ca materie obligatorie, scoala va avea absolut nevoie de laborator de informatica.
Avand initiativa realizarii acestui proiect pentru atragerea fondurilor guvernamentale, edilului Marius-Liviu Petre isi manifesta interesul pentru sustinerea copiilor, a tinerilor ce invata in comuna pentru formarea unui viitor cat mai bun; si sprijina dezvoltarea durabila a societatii. Potrivit edilului, o data cu realizarea acestei investii se atinge un alt obiectiv - obtinerea avizului I.S.U., deoarece scoala are nevoie de doua intrari pentru a obtine acest aviz.
In intreaga comuna sunt 420 de copii, iar in scoala gimnaziala cu clasele 0-VIII din localitatea Pestera invata 270 de copii. Avand in vedere ca exista o crestere a numarului de copii pentru urmatorii cinci ani, acest proiect reprezinta o necesitate.
Gradinita pentru prichindeii din Pestera
Pastrand acelasi registru privind educatia, proiectul ce a fost depus prin Ministerul Educatiei Nationale pentru construirea unei gradinite, a fost aprobat spre finantare. Unitatea de invatamant pentru prescolari va fi construita in localitatea Pestera vis-a-vis de dispensarul din aceasta localitate. Noua gradinita va cuprinde 2 sali de clasa in care vor invata aproximativ 45 de copii. Salile de clasa vor fi dotate cu mobilier corespunzator pentru desfasurarea activitatilor copiilor. De asemenea, vor fi amenajate: cancelarie, grupuri sanitare, iar cladirea va fi dotata cu centrala proprie si fosa septica. Valoarea proiectului este de aproximativ 500.000 euro. Pentru acest proiect a avut loc licitatia la inceputul lunii februarie, iar acum este perioada in care se pot depune contestatii.
Un alt proiect pe care Primaria Pestera il va depune la MDRAPFE prin PNDL 3, vizeaza asfaltarea drumurilor principale din comuna Pestera. Valoarea acestui proiect prin care aproximativ 10 kilometri de drumuri se vor asfalta, este de aproximativ 2 milioane de euro.

Articole din editia din data de 28 Februarie 2018

 • Saligny si Stefan cel Mare, localitati cu drumuri asfaltate aproape in intregime

  Administratie locala
 • Investitii pentru dezvoltarea durabila a educatiei in comuna Pestera

  Administratie locala
 • Planuri pentru infrastructura din comuna Dumbraveni

  Administratie locala
 • Iluminat public stradal in comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Edilul comunei Pantelimon investeste in infrastructura rutiera si construirea unui afterschool

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771