Planuri pentru infrastructura din comuna Dumbraveni

28 Februarie 2018, Adrian Nicarel

Administratie locala

Pe primul plan pentru edilul comunei Dumbraveni, Stelian Clinciu se afla in acest an, investitiile in infrastructura rutiera pentru dezvoltarea si modernizarea acesteia.

In cadrul sedintei de Consiliu Local din data de 30 ianuarie, edilul comunei Dumbraveni impreuna cu consilierii locali, au aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2018, dar si lista de investitii.
In cadrul sedintei, edilii au discutat despre proiecte pe care doresc sa le demareze in perioada urmatoare, cand vremea o va permite. Unul dintre acestea se refera la reabilitarea drumului ce porneste din localitatea Dumbraveni spre bisericile rupestre "Canaraua Fetei". Potrivit conducerii administratiei locale Dumbraveni, lucrarile de reabilitare a drumului prin pietruire se vor executa pe o distanta de 2 kilometri.
"Canaraua Fetei" este un loc ce se afla la marginea comunei Dumbraveni, la doar cativa kilometri de granita cu Bulgaria si este de o frumusete deosebita. Acest colt din natura este o rezervatie naturala, cu fauna si flora protejata. In centrul acestei intinderi deosebite, relieful prezinta un perete de calcar, abrupt, asemenea unui canion, ce atinge pe alocuri chiar zeci de metri. In acest perete exista grote si pesteri foarte vechi. Potrivit traditiei locale, cu multa vreme in urma, pe la baza peretelui de calcar ar fi curs apele Dunarii. Legat de numele locului, se spune ca aici si-ar fi ascuns romanii sotiile si fiicele, cand in tara au navalit turcii.
In cadrul sedintei de Consiliu Local, edilul alaturi de consilierii locali au adus in discutie si conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca strazile din comuna Dumbraveni pentru a putea fi accesate fonduri. In acest sens, autoritatile locale din comuna Dumbraveni doresc sa inceapa intocmirea cadastrului si intabularii pentru strazile principale din cele doua localitati arondate comunei: Dumbraveni si Furnica, pentru a putea facilita accesul la fonduri guvernamentale pentru investitiile viitoare. In cazul in care, nu vor putea atrage fonduri, conducerea Primariei Dumbraveni a mentionat faptul ca va realiza investitii privind infrastructura rutiera, in limita posiblitatilor, cu fonduri de la bugetul local.

Articole din editia din data de 28 Februarie 2018

 • Saligny si Stefan cel Mare, localitati cu drumuri asfaltate aproape in intregime

  Administratie locala
 • Investitii pentru dezvoltarea durabila a educatiei in comuna Pestera

  Administratie locala
 • Planuri pentru infrastructura din comuna Dumbraveni

  Administratie locala
 • Iluminat public stradal in comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Edilul comunei Pantelimon investeste in infrastructura rutiera si construirea unui afterschool

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771