Administrație locală

Planuri pentru infrastructura din comuna Dumbraveni

Pe primul plan pentru edilul comunei Dumbraveni, Stelian Clinciu se afla in acest an, investitiile in infrastructura rutiera pentru dezvoltarea si modernizarea acesteia.
In cadrul sedintei de Consiliu Local din data de 30 ianuarie, edilul comunei Dumbraveni impreuna cu consilierii locali, au aprobat bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2018, dar si lista de investitii.
In cadrul sedintei, edilii au discutat despre proiecte pe care doresc sa le demareze in perioada urmatoare, cand vremea o va permite. Unul dintre acestea se refera la reabilitarea drumului ce porneste din localitatea Dumbraveni spre bisericile rupestre „Canaraua Fetei”. Potrivit conducerii administratiei locale Dumbraveni, lucrarile de reabilitare a drumului prin pietruire se vor executa pe o distanta de 2 kilometri.
„Canaraua Fetei” este un loc ce se afla la marginea comunei Dumbraveni, la doar cativa kilometri de granita cu Bulgaria si este de o frumusete deosebita. Acest colt din natura este o rezervatie naturala, cu fauna si flora protejata. In centrul acestei intinderi deosebite, relieful prezinta un perete de calcar, abrupt, asemenea unui canion, ce atinge pe alocuri chiar zeci de metri. In acest perete exista grote si pesteri foarte vechi. Potrivit traditiei locale, cu multa vreme in urma, pe la baza peretelui de calcar ar fi curs apele Dunarii. Legat de numele locului, se spune ca aici si-ar fi ascuns romanii sotiile si fiicele, cand in tara au navalit turcii.
In cadrul sedintei de Consiliu Local, edilul alaturi de consilierii locali au adus in discutie si conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca strazile din comuna Dumbraveni pentru a putea fi accesate fonduri. In acest sens, autoritatile locale din comuna Dumbraveni doresc sa inceapa intocmirea cadastrului si intabularii pentru strazile principale din cele doua localitati arondate comunei: Dumbraveni si Furnica, pentru a putea facilita accesul la fonduri guvernamentale pentru investitiile viitoare. In cazul in care, nu vor putea atrage fonduri, conducerea Primariei Dumbraveni a mentionat faptul ca va realiza investitii privind infrastructura rutiera, in limita posiblitatilor, cu fonduri de la bugetul local.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*