Rss Feed Site Map

Comuna Pecineaga acceseaza fonduri europene pentru achizitionarea unui buldoexcavator

28 Februarie 2018, Mirela Ionita

Administratie locala

Imbunatatirea infrastructurii comunale este esentiala pentru asigurarea unui nivel de trai decent, pentru cresterea gradului de confort material si psihologic aducand beneficii economice, sociale si de mediu considerabile.

In urma cu doua saptamani, Primaria comunei Pecineaga a depus prin GAL (Grupul de Actiune Locala) Dobrogea Verde, un proiect pentru achizitionarea unui buldoexcavator. Investitia ce vizeaza achizitionarea unui buldoexcavator cu accesorii de catre comuna Pecineaga este necesara pentru intretinerea domeniului public prin desfasurarea de lucrari specifice.
Pentru buna desfasurare a activitatii serviciului public si avand oportunitatea atragerii de fonduri europene, Primaria comunei Pecineaga a decis achizitia unui buldoexcavator multifunctional pentru prestarea serviciilor de baza. In momentul de fata comuna Pecineaga nu mai dispune de niciun utilaj, ca acesta pe care doreste sa il achizitioneze, si nici nu a mai primit sprijin comunitar pentru o investitie similara. De asemenea, utilajul propus este dimensionat la necesitatile comunei.
Buldoexcavatorul vizat prezinta urmatoarele accesorii: cupa excavare, cupa trapezoidala, cupa decolmatare, sistem de cuplare rapida actionat mecanic pentru accesorii incarcator si accesorii excavator, set cuple rapide hidraulice pentru furtunuri si set bolturi cuplare accesorii, lama pentru zapada segmentata, lama de razuire, furci paletizare, freza pentru deszapezire.
Prin achizitionarea acestui utilaj, activitatile de intretinere se vor organiza si vor functiona avand in vedere sa se realizeze un raport calitate/cost cat mai bun. Prin implementarea acestui proiect asupra drumurilor comunale precum si asupra strazilor comunei se vor putea efectua lucrarile necesare intretinerii acestora in conditii de exploatare cat mai bune.
Prin achizitionarea utilajului multifunctional se vor realiza urmatoarele obiective operationale: prevenirea inzapezirii drumurilor, prevenirea producerii de polei pe suprafata drumurilor comunale, intretinerea si exploatarea drumurilor comunale conform reglementarilor in vigoare, intretinerea si exploatarea spatiilor verzi, asigurarea accesului masinilor de salvare, pompieri, politie in cazuri deosebite, asigurarea accesului autovehiculelor care efectueaza transportul angajatilor din comuna Pecineaga catre locurile de munca, asigurarea accesului elevilor catre unitatile de invatamant. Pentru realizarea acestor actiuni, la ora actuala este necesar sa se apeleze la inchirieri de echipamente, care nu sunt intotdeauna disponibile si de cea mai buna calitate, iar costurile utilizarii acestora sunt mai mari decat isi poate permite bugetul comunei.
"Achizitionarea acestui echipament va fi benefica atat din punct de vedere economic cat si din punct de vedere social si astfel in caz de necesitate, se poate actiona imediat cu utilaje proprii fara a mai astepta sosirea utilajelor inchiriate. In acest fel, se va evita blocarea drumurilor si circulatia autovehiculelor nu va mai fi intrerupta, oferindu-se astfel cale libera si autovehiculelor care sunt solicitate in caz de urgenta (salvare, pompieri)" a precizat Niculae Stan, primarul comunei Pecineaga.
Obiectivul general al proiectului este obtinerea unei dezvoltari teritoriale echilibrate a economiilor si comunitatilor rurale, inclusiv crearea si mentinerea de locuri de munca in comuna Pecineaga prin dotarea/eficientizarea Compartimentului Administrativ.

Comentarii

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Articole din editia din data de 28 Februarie 2018

 • Saligny si Stefan cel Mare, localitati cu drumuri asfaltate aproape in intregime

  Administratie locala
 • Investitii pentru dezvoltarea durabila a educatiei in comuna Pestera

  Administratie locala
 • Planuri pentru infrastructura din comuna Dumbraveni

  Administratie locala
 • Iluminat public stradal in comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Edilul comunei Pantelimon investeste in infrastructura rutiera si construirea unui afterschool

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primaria Ovidiu a lansat proiectul "Managementul integrat al riscului si reactii eficiente ale autoritatilor pentru siguranta civila

  Administratie locala
 • Cimitirele din comuna Baraganu au fost igienizate

  Administratie locala
 • Retea de canalizare pentru locuitorii din Gradina

  Administratie locala
 • Proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii comunei Cobadin

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public stradal din comuna Ciocirlia a fost modernizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771
  proiect realizat si administrat de

  Cele mai comentate articole

 • 12 Aprilie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 14 Iunie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 19 Aprilie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 31 Mai 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 11 Octombrie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • Cele mai citite articole