Rss Feed Site Map

Consiliul Judetean Constanta reabiliteaza drumul ce face legatura intre Ion Corvin si Cernavoda

28 Februarie 2018, Radu Petric

Administratie locala

Suntem campioni la drumuri ciuruite, pline cu gropi, pentru care nimeni nu are niciodata bani. Pe aceste drumuri, parintii se duc la serviciu, copiii la scoala, iar ambulantele gonesc sa salveze vieti. Consiliul Judetean Constanta a gasit fonduri, dupa 25 de ani, sa reabiliteze un drum care leaga Cernavoda de Ion Corvin. Contractul a fost semnat pe 14 februarie, iar lucrarile sunt gata sa inceapa.

Nu mai este o noutate pentru nimeni ca avem o tara plina de gropi in asfalt. Grav este ca in anul de gratie 2018, judetul Constanta are inca drumuri de pamant, de piatra sau asfaltate in urma cu zeci de ani.
Pentru drumul judetean 223, care incepe la Cernavoda, trece prin Rasova, Aliman si se opreste la Ion Corvin s-au gasit, in sfarsit bani. Finantarea vine de la Uniunea Europeana, iar contractul de incepere a lucrarilor a fost semnat pe 14 februarie.
Acest drum nu a mai fost acoperit cu asfalt de un sfert de secol, sustin reprezentantii Consiliului Judetean Constanta. Peticit si raspeticit, gropile s-au transformat in cratere, iar o calatorie cu masina a ajuns sa fie o cursa offroad in toata regula. Grav este ca ambulantele solicitate sa salveze vieti ii transportau pe bolnavi printre cratere. In cel mai scurt timp vor incepe lucrarile de reabilitare a drumului, valoarea proiectului pentru Drumul Judetean 223 fiind de 34 de milioane de euro.
In comunicatul Ministerului Dezvoltarii Regionale, se precizeaza ca proiectul va fi implementat in urmatorii cinci ani si implica lucrari de reabilitare si modernizare a drumului judetean DJ 223, pe tronsonul Cernavoda Rasova Aliman Ion Corvin (39 km), construirea de trotuare si piste pentru biciclete, precum si construirea sau modernizarea statiilor de autobuz.
Printre beneficiarii acestui proiect se numara cele aproximativ 28 mii de persoane din localitatile amplasate pe traseul propus, dar si angajatii companiei care va realiza implementarea investitiei (conform documentatiei tehnico-economice, prin implementarea proiectului se vor crea 250 noi locuri de munca), care vor avea sansa unei stabilitati financiare oferite de garantia unui venit constant, dar si ocazia de a putea performa pe plan profesional.
Tot in categoria beneficiarilor intra si agentii economici care isi desfasoara activitatea in localitatile respective, administratiile locale si potentialii investitori in arealul vestului judetului Constanta si zona dunareana, proprietarii si conducatorii de autovehicule (prin imbunatatirea parametrilor relevanti: cresterea vitezei, a sigurantei rutiere si a portantei sectorului de drum modernizat).
Proiectul "Reabilitarea si modernizarea drumului judetean DJ 223 pe tronsonul Cernavoda Rasova Aliman Ion Corvin" este finantat prin Programul Operational Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritara 6 Imbunatatirea infrastructurii rutiere de importanta regionala, Prioritate de investitii 6.1 Stimularea mobilitatii regionale prin conectarea nodurilor secundare si tertiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale.
Drumuri judetene modernizate
Un alt drum judetean pentru care au fost alocate fonduri este cel care leaga Corbu de Sacele.
Potrivit bilantului Regiei Autonome Judetene de Drumuri si Poduri din Constanta, in 2013 niciun kilometru de drum nu a fost asfaltat, in 2014 au fost reabilitati 3 kilometri, iar in 2015 alti 15 kilometri de drumuri judetene. In ultimii doi ani, judetul Constanta se bucura 115 kilometri de asfalt nou.
Judetul Constanta are si 120 de kilometri de drumuri judetene la nivel de pamant sau piatra. Doua dintre ele, care leaga comuna Albesti de Coroana, respectiv Arsa, vor fi asfaltate.
Si drumul dintre Cogealac, Gradina si Pantelimon, lung de 18 kilometri, va fi reabilitat, promite Consiliul Judetean Constanta.
Sursa: www.reporterntv.ro
www.replicaonline.ro

Comentarii

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Articole din editia din data de 28 Februarie 2018

 • Saligny si Stefan cel Mare, localitati cu drumuri asfaltate aproape in intregime

  Administratie locala
 • Investitii pentru dezvoltarea durabila a educatiei in comuna Pestera

  Administratie locala
 • Planuri pentru infrastructura din comuna Dumbraveni

  Administratie locala
 • Iluminat public stradal in comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Edilul comunei Pantelimon investeste in infrastructura rutiera si construirea unui afterschool

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primaria Ovidiu a lansat proiectul "Managementul integrat al riscului si reactii eficiente ale autoritatilor pentru siguranta civila

  Administratie locala
 • Cimitirele din comuna Baraganu au fost igienizate

  Administratie locala
 • Retea de canalizare pentru locuitorii din Gradina

  Administratie locala
 • Proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii comunei Cobadin

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public stradal din comuna Ciocirlia a fost modernizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771
  proiect realizat si administrat de

  Cele mai comentate articole

 • 12 Aprilie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 14 Iunie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 19 Aprilie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 31 Mai 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 11 Octombrie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • Cele mai citite articole