Modernizarea caminelor culturale din localitatile Oltina si Razoarele

28 Februarie 2018, Mirela Ionita

Administratie locala

Pentru reinvierea traditiei, pastrarea si promovarea acesteia, dar si pentru ca ansamblul de dans si muzica populara din comuna Oltina format din copiii scolilor din comuna, sa-si poata relua activitatea, autoritatile locale au modernizat si dotat caminele culturale din localitatile Oltina si Razoarele cu fonduri europene dar si locale.

In urma proiectului ce a fost depus la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale pe Masura 7.6 Investitii asociate cu protejarea patrimoniului cultural, s-au demarat investitii privind dotarea caminelor culturale din cele doua localitatile arondate comunei Oltina.
Cele doua institutii culturale au fost dotate cu canapele, scaune, bancute, aer conditionat, echipamente de sonorizare, instrumente muzicale, costume populare, scena mobila echipata cu sistem de sonorizare si lumini; tot ceea ce este necesar pentru desfasurarea activitatilor culturale.
Edilul comunei Oltina, Gheorghe Chirciu a mentionat faptul ca s-au achizitionat costumele populare traditionale din zonele Romaniei: Dobrogea, Oltenia, Moldova si pentru calusari: cate 10 costume pentru fete si 10 pentru baieti si ca din fonduri proprii s-a reabilitat sala unde sunt depozitate costumele pentru ca acestea sa fie pastrate in cele mai bune conditii. De asemenea a fost montata o camera video pentru ca sala sa fie supravegheata tot timpul.
Potrivit primarului, in prezent, pentru acest proiect se realizeaza licitatia pentru achizitionarea aparaturii electrotehnice.
Autoritatile locale ne-au informat ca din fonduri proprii au finalizat lucrarea de reabilitare a caminului cultural din localitatea Oltina. S-au realizat lucrarile de zugravire si s-a amenajat o bucatarie. La exterior s-a amenajat curtea interioara prin betonare pentru parcarea masinilor.
In paralel cu aceste investitii, autoritatile locale au primit in luna februarie vizita pe teren a reprezentantilor AFIR pentru proiectul depus pe Masura 7.6, ce vizeaza reabilitarea Caminului Cultural din localitatea Razoarele.
Valoarea de investitie a proiectului este de 220.000 de euro. Prin acest proiect se va reabilita acoperisul cladirii, se vor realiza lucrari de termoizolatie, se vor inlocui pardoselile, se va construi separat o incapere pentru centrala termica. De asemenea, se va inlocui instalatia electrica si tamplaria usilor si a geamurilor. Caminul Cultural din satul Razoarele va fi reabilitat si recompartimentat pentru ca locuitorii sa poata desfasura si participa la diferite evenimente in cadrul acestuia.

Album foto

 • Articole din editia din data de 28 Februarie 2018

 • Saligny si Stefan cel Mare, localitati cu drumuri asfaltate aproape in intregime

  Administratie locala
 • Investitii pentru dezvoltarea durabila a educatiei in comuna Pestera

  Administratie locala
 • Planuri pentru infrastructura din comuna Dumbraveni

  Administratie locala
 • Iluminat public stradal in comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Edilul comunei Pantelimon investeste in infrastructura rutiera si construirea unui afterschool

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771