Rss Feed Site Map

Primaria Pestera pregateste noi proiecte pentru investitii in infrastructura si educatie

31 Ianuarie 2018, Mirela Ionita

Administratie locala

In aceasta perioada, a inceputului noului an, administratia locala a comunei Pestera si-a planificat finalizarea lucrarilor ce au fost demarate anul trecut dar si realizarea unor proiecte noi pentru atragerea fondurilor guvernamentale.

Edilii comunei Pestera au dat ordin de continuare a lucrarilor privind construirea gardului ce imprejmuieste Scoala Gimnaziala Nr.1 din localitatea ce da numele comunei. Lucrarea executata cu fondurile obtinute de la Consiliul Judetean Constanta, este realizata, in acest moment, in proportie de 50%. Investitia privind imprejmuirea scolii gimnaziale are o valoare de aproximativ 2 miliarde lei vechi.
In ceea ce priveste proiectul "Reabilitare conducta de aductiune put-rezervor in localitatea Pestera", edilul comunei Pestera, Marius-Liviu Petre a mentionat faptul ca s-au obtinut avizele; Primaria detine fondurile necesare implementarii acestuia, iar cand vremea va permite se vor demara lucrarile de executie a acestei investitii. Reabilitarea conductei, ce face legatura intre pompa de apa si bazinul de inmagazinare a apei, cu o lungime de 1 kilometru, reprezinta o investitie cu o valoare de 1,5 miliarde lei, ce va fi realizata cu fonduri de la bugetul local.
Tot cu fonduri de la bugetul local al comunei Pestera, edilul Marius-Liviu Petre, alaturi de viceprimarul Tudorel Grosu si consilierii locali, vor demara reabilitarea a 10 kilometri de retea de alimentare cu apa din satul Izvorul Mare. Cu 15 miliarde lei, administratia locala a comunei realizeaza modernizarea sitemului de alimentare cu apa pentru un serviciu de calitate mult mai buna si apa mult mai curata pentru locuitorii acestui sat, prin inlocuirea conductelor actuale cu unele noi.
"Anul acesta am finalizat magazia scolii gimnaziale Pestera, o cladire cu o suprafata de 115 metri patrati, necesara pentru depozitarea de materiale didactice si combustibil. Aceasta investitie s-a realizat cu fonduri de la bugetul local, alocandu-se suma de 1,7 miliarde lei vechi. In ata ordine de idei, pentru ca ne dorim sa atragem noi fonduri pentru investitii, lucram la proiecte ce vor fi depuse spre finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala, iar in acest sens asteptam deschiderea sesiunii de depunere a cererilor", a mentionat edilul Marius-Liviu Petre.
Potrivit, conducerii administratiei publice locale ale comunei Pestera, proiectele ce au menirea atragerii fondurilor guvernamentale, prezinta urmatoarele obiective: asfaltarea a aproximativ 10 kilometri de drum in comuna Pestera, extinderea cladirii in care functioneaza scoala gimnaziala din localitatea Pestera, amenajarea unui teren multifunctional in curtea scolii gimnaziale pe amplasamentul terenului de sport; construirea a doua poduri peste canalul colector de ape pluviale care tranziteaza localitatea Pestera si a unei punti pietonale in dreptul scolii din Pestera; amenajarea a doua parcuri in satele Izvorul Mare si Ivrinezu Mare.

Comentarii

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Articole din editia din data de 31 Ianuarie 2018

 • Sedinta de Consiliu Local la Medgidia-30.01.2018

  Administratie locala
 • Sarbatoarea Micii Uniri, marcata la Medgidia

  Administratie locala
 • Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii educationale si a celei rutiere din comuna Independenta

  Administratie locala
 • Vasilica Cristocea este noul antrenor principal al echipei de seniori Victoria Cumpana

  Administratie locala
 • Comuna Pantelimon - un nou an, edil nou, investitii noi

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primaria Ovidiu a lansat proiectul "Managementul integrat al riscului si reactii eficiente ale autoritatilor pentru siguranta civila

  Administratie locala
 • Cimitirele din comuna Baraganu au fost igienizate

  Administratie locala
 • Retea de canalizare pentru locuitorii din Gradina

  Administratie locala
 • Proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii comunei Cobadin

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public stradal din comuna Ciocirlia a fost modernizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771
  proiect realizat si administrat de

  Cele mai comentate articole

 • 12 Aprilie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 14 Iunie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 19 Aprilie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 31 Mai 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 11 Octombrie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • Cele mai citite articole