Rss Feed Site Map

In prima luna din an, Primaria Saligny solicita finantare din fondurile europene

31 Ianuarie 2018, Mirela Ionita

Administratie locala

Pentru ca anul 2017 a fost unul bun din punct de vedere al investitiilor si fondurilor atrase pentru realizarea acestora, edilii comunei Saligny, primarul Ion Beiu si viceprimarul Nicolae Teleneanu, isi doresc ca anul care a inceput sa fie cel putin la fel de bun. Asadar, administratia locala Saligny continua lucrarile pentru finalizarea proiectelor demarate in anul trecut, dar sunt si in cautare de noi surse de finantare pentru proiecte viitoare.
La inceputul acestui an, administratia locala a comunei Saligny va depune la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale, spre obtinerea de fonduri europene, un proiect ce are in vedere construirea unei scoli noi in localitatea Saligny. Cladirea noua a unitatii scolare va cuprinde cinci sali de casa, laborator de informatica, cabinete psihologice pentru copii, grupuri sanitare in interior, teren de sport, imprejmuire; toate acestea pentru ca elevii sa beneficieze de cele mai bune conditii. In aceasta institutie scolara vor invata clasele I-VIII.
"Am semnat contractul de finantare cu MDRAPFE pentru proiectul Modernizare iluminat public stradal, comuna Saligny, judetul Constanta. Modernizarea retelei de iluminat presupune inlocuirea vechilor lampi cu unele noi, pe baza de led; pentru a oferi un serviciu de mai buna calitate, dar si pentru ca acestea vor genera un cost mult mai scazut", a declarat viceprimarul comunei Saligny, Nicolae Teleneanu.
In ceea ce priveste sala de sport amplasata in curtea Scolii Gimnaziale cu clasele I-VIII din localitatea Saligny, investitia este aproape de finalizare. De sala cu o suprafata de peste 200 metri patrati vor beneficia aproximativ 300 de elevi. Potrivit viceprimarului ramane de realizat doar bransarea acesteia la reteaua de distributie a curentului electric 3.80V, pentru care s-a solicitat proiectarea instalatiei electrice.
In ceea ce priveste asfaltarea in comuna Saligny, potrivit edililor, in localitatile Saligny si Stefan cel Mare lucrarile au fost realizate in proportie de 80%, iar in localitatea Faclia s-a predat constructorului amplasamentul pentru asfaltarea drumurilor si au inceput masuratorile pentru executarea lucrarilor. In localitatea Stefan cel Mare, in paralel cu executarea lucrarilor de asfaltare, conducerea administratiei locale Saligny a dat ordin de incepere a lucrarilor si la caminul cultural.
"Ne dorim pentru anul 2018 multe proiecte si, de asemenea, fonduri pentru a le putea duce la bun sfarsit in cel mai scurt timp. Luna aceasta speram sa semnam contractele de finantare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale Administratiei Publice si Fondurilor Europene pentru proiectele aprobate prin PNDL 2 si sa fim sanatosi sa putem muncim", au incheiat interviul cu publicatia Graiul Dobrogei, exprimandu-si dorintele, edilul Ion Beiu si viceprimarul comunei Saligny.
Proiectele aprobate prin PNDL2, pentru care Primaria Saligny asteapta semnarea contractelor sunt: "Extindere retea alimentare cu apa loc. Faclia Zona Tabara, comuna Saligny, judetul Constanta", "Construire si dotare centru medical in localitatea Saligny, jud. Constanta", "Extindere retea iluminat public, sat Faclia - Zona Tabara, comuna Saligny, judetul Constanta".

Comentarii

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Articole din editia din data de 31 Ianuarie 2018

 • Sedinta de Consiliu Local la Medgidia-30.01.2018

  Administratie locala
 • Sarbatoarea Micii Uniri, marcata la Medgidia

  Administratie locala
 • Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii educationale si a celei rutiere din comuna Independenta

  Administratie locala
 • Vasilica Cristocea este noul antrenor principal al echipei de seniori Victoria Cumpana

  Administratie locala
 • Comuna Pantelimon - un nou an, edil nou, investitii noi

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primaria Ovidiu a lansat proiectul "Managementul integrat al riscului si reactii eficiente ale autoritatilor pentru siguranta civila

  Administratie locala
 • Cimitirele din comuna Baraganu au fost igienizate

  Administratie locala
 • Retea de canalizare pentru locuitorii din Gradina

  Administratie locala
 • Proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii comunei Cobadin

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public stradal din comuna Ciocirlia a fost modernizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771
  proiect realizat si administrat de

  Cele mai comentate articole

 • 12 Aprilie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 14 Iunie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 19 Aprilie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 31 Mai 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 11 Octombrie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • Cele mai citite articole