Rss Feed Site Map

Investitii numeroase in comuna Adamclisi pentru anul 2018

31 Ianuarie 2018, Mirela Ionita

Administratie locala

Prin atragerea de fonduri guvernamentale dar si europene administratia locala a comunei Adamclisi, reprezentata legal de edilul Dorina Cicilia Serbanescu, demareaza in aceasta primavara investitii in infrastructura rutiera a comunei.

Cu fonduri de la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR), autoritatile locale din Adamclisi, demareaza la jumatatea lunii martie a acestui an, asfaltarea a 8 kilometri de drum in localitatea ce da numele comunei. Firma desemnata castigatoarea licitatiei a ofertat pentru executia lucrarii suma de 610. 000 euro. Pentru aceasta investitie partea de cofinantare din bugetul local ce revine Primariei Adamclisi este de 25.000 euro, cheltuieli neeligibile.
Pentru proiectul de asfaltare a drumurilor in localitatea Zorile, cu o valoare de 2 milioane euro, s-a semnat contractul de finantare, obtinuta prin Programul National De Dezvoltare Locala (PNDL). Prin acest proiect in satul Zorile, 7,9 kilometri de drum vor fi modernizati prin turnarea a doua straturi de asfalt, dar si construirea de rigole si podete.
Tot prin PNDL, s-a fost aprobat spre finantare un proiect ce are menirea de a infiinta o gradinita, in curtea liceului din comuna Adamclisi. In prezent acest proiect se afla in evaluare. Construirea unitatii prescolare reprezinta o necesitate deoarece nu exista un spatiu dedicat gradinitei. Cladirea va avea o suprafata de 400 metri patrati; sali de clasa, grupuri sanitare si sala de joaca. In urma implementarii acestui proiect, ce are o valoare de 13 miliarde lei vechi, 40 de copii vor beneficia de un spatiu adecvat pentru desfasurarea activitatii, astfel cei mici nu vor mai fi nevoiti sa invete in salile de clasa din cadrul liceului Adamclisi. Conducerea Primariei are in fruntea listei de prioritati pentru anul acesta renovarea gradinitei din localitatea Abrud, pentru ca aceasta sa poata functiona de anul viitor in conditii optime pentru copii.
Autoritatile locale ale comunei Adamclisi lucreaza si la finalizarea caminului cultural din localitatea Urluia. Construirea lui a inceput in anul 2009, insa lucrarile au fost sistate in 2012.
"Ne dorim sa reluam lucrarile la cladirea existenta pentru finalizarea acestui camin cultural. Am primit de anul trecut de la Consiliul Judetean Constanta o parte din banii necesari pentru realizarea acestei investitii, 250.000 lei. Anul trecut, acoperisul cladiri a trebuit refacut, deoarece fusese smuls din cauza unei furtuni. Finalizarea lucrarii se va realiza cu fonduri de la bugetul local" a precizat edilul comunei.
Potrivit edilului comunei Adamclisi, Dorina Cicilia Serbanescu, angajatii Primariei lucreaza si la documentatia pentru proiectul ce are in vedere reabilitarea caminului cultural din localitatea Adamclisi. Locuitorii acestei localitati nu au unde sa desfasoare si sa participe la activitati cultural-artistice. Edilul Dorina Cicilia Serbanescu a mentionat ca, pentru demararea acestui proiect s-a realizat expertiza cladirii, iar peretii sunt buni, dovedindu-se ca aceasta cladire nu are nicio problema din punct de vedere al rezistentei. Renovarea cladirii se va realiza, potrivit edilului Dorina Cicilia Serbanescu, din fonduri de la bugetul local.
"In prezent, caminul cultural din localitatea Adamclisi, nu se poate folosi. Nu a mai fost renovat de aproximativ 15-20 de ani. Din cauza trecerii timpului si a degradarii, spatiul acestuia nu prezinta siguranta pentru desfasurarea activitatilor in incinta cladirii destinata caminului cultural", a mai declarat edilul comunei Adamclisi.

Comentarii

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Articole din editia din data de 31 Ianuarie 2018

 • Sedinta de Consiliu Local la Medgidia-30.01.2018

  Administratie locala
 • Sarbatoarea Micii Uniri, marcata la Medgidia

  Administratie locala
 • Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii educationale si a celei rutiere din comuna Independenta

  Administratie locala
 • Vasilica Cristocea este noul antrenor principal al echipei de seniori Victoria Cumpana

  Administratie locala
 • Comuna Pantelimon - un nou an, edil nou, investitii noi

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primaria Ovidiu a lansat proiectul "Managementul integrat al riscului si reactii eficiente ale autoritatilor pentru siguranta civila

  Administratie locala
 • Cimitirele din comuna Baraganu au fost igienizate

  Administratie locala
 • Retea de canalizare pentru locuitorii din Gradina

  Administratie locala
 • Proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii comunei Cobadin

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public stradal din comuna Ciocirlia a fost modernizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771
  proiect realizat si administrat de

  Cele mai comentate articole

 • 12 Aprilie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 14 Iunie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 19 Aprilie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 31 Mai 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 11 Octombrie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • Cele mai citite articole