Rss Feed Site Map

Canalizare menajera si infrastructura rutiera modernizata pentru comuna Amzacea

31 Ianuarie 2018, Mirela Ionita

Administratie locala

Prioritatea numarul unu, la inceputul anului 2018, pentru administratia publica locala a comunei Amzacea o constituie implementarea proiectelor depuse si aprobate prin Programul National de Dezvoltare Locala la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), a caror contracte de finantare au fost semnate la sfarsitul anului trecut.

Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene a aprobat pentru proiectul "Infiintare sistem de canalizare menajera, localitatea Amzacea" valoarea de 7.018.152 lei si valoarea de 12.891.413 lei pentru proiectul "Asfaltare strazi in comuna Amzacea, judetul Constanta".
"Infiintare sistem de canalizare menajera, localitatea Amzacea" este un proiect prin care conducerea administratiei locale Amzacea, reprezentata de edilul Constantin Radu, are in vedere executarea sistemului de canalizare a apei menajere ce va avea o lungime de aproximativ 11.475 metri liniari. Sistemul de canalizare va putea raspunde necesitatilor locuitorilor Amzacea prin: imbunatatirea nivelului de civilizatie, ridicarea gradului de sanatate al locuitorilor, protectia mediului si implicit al panzei freatice, cresterea gradului de confort si de igiena a localnicilor, asigurarea de locuri de munca din randul populatiei, atat in perioada derularii lucrarilor de constructie cat si in faza de exploatare a sistemului. Valoarea totala a investitiei inscrisa in studiul de fezabilitate este de 7.707.846 lei (cu TVA), din care Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene a aprobat din bugetul de stat 7.018.152 lei. Diferenta dintre aceste doua valori reprezinta cheltuiala neeligibila ce va fi suportata de U.A.T. Amzacea.
In concluzie, acesta este unul dintre serviciile ce alcatuiesc un stalp al cetateniei europene, deoarece se numara printre drepturile cetatenilor europeni si intra in sfera activitatilor de interes economic general, asa cum sunt este definit in Carta Verde a UE.
De asemenea, s-a semnat contractul de finantare cu MDRAPFE si pentru proiectul "Asfaltare strazi in comuna Amzacea, judetul Constanta" ce are in vedere asfaltarea a 14,171 kilometri de drum in localitatile Amzacea, General Scarisoreanu si Casicea. Acest proiect are menirea de a dezvolta si moderniza infrastructura rutiera a comunei Amzacea. Investitia cuprinde reabilitarea prin asfaltare a strazilor din comuna, construirea de podete si accese auto si pietonale, dar si a rigolelor pentru colectarea apelor pluviale. Valoarea totala a investitiei prezentata in studiul de fezabilitate este de 13.370.623 lei din care MDRAPFE a aprobat, din bugetul de stat, suma de 12.891.413 lei; diferenta fiind cheltuiala neeligibila suportata de U.A.T. Amzacea.
"Contractele de finantare pentru aceste doua proiecte au fost semnate pentru o perioada de 4 ani, iar pentru ambele proiecte urmeaza demararea procedurilor de achizitie publica pentru desemnarea unei societati care se va ocupa de executarea lucrarilor. Investitiile realizate prin intermediul acestor proiecte au un rol deosebit de important in ridicarea calitatii vietii locuitorilor comunei Amzacea", a precizat Constantin Radu, primarul comunei.Comentarii

Nume :
Email:
Comentariul tau:

Articole din editia din data de 31 Ianuarie 2018

 • Sedinta de Consiliu Local la Medgidia-30.01.2018

  Administratie locala
 • Sarbatoarea Micii Uniri, marcata la Medgidia

  Administratie locala
 • Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii educationale si a celei rutiere din comuna Independenta

  Administratie locala
 • Vasilica Cristocea este noul antrenor principal al echipei de seniori Victoria Cumpana

  Administratie locala
 • Comuna Pantelimon - un nou an, edil nou, investitii noi

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primaria Ovidiu a lansat proiectul "Managementul integrat al riscului si reactii eficiente ale autoritatilor pentru siguranta civila

  Administratie locala
 • Cimitirele din comuna Baraganu au fost igienizate

  Administratie locala
 • Retea de canalizare pentru locuitorii din Gradina

  Administratie locala
 • Proiecte pentru dezvoltarea infrastructurii comunei Cobadin

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public stradal din comuna Ciocirlia a fost modernizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771
  proiect realizat si administrat de

  Cele mai comentate articole

 • 12 Aprilie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 14 Iunie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 19 Aprilie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 31 Mai 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • 11 Octombrie 2011
  Fotbal Campionatul Judetean
 • Cele mai citite articole