Colinde, colinde ... E vremea colindelor! - in comuna Ion Corvin

Decembrie 2017, Radu Petric

Social

Miercuri, 20 decembrie 2017, cadrele didactice impreuna cu elevii Scolii Gimnaziale nr.1 Ion Corvin, vor derula activitatea inchinata sarbatorilor de iarna cu titlul: "Colinde, colinde...e vremea colindelor!", la Caminul Cultural din localitatea Ion Corvin, ocazie cu care autoritatile locale vor darui, prin intermediul lui Mos Craciun, daruri tuturor copiilor.

La portile sufletelor noastre de crestini bat sfintele sarbatori de iarna, prilej cu care prescolarii si elevii claselor primare si gimnaziale din toata comuna vor prezenta un program artistic cu datini si obiceiuri de iarna, in jurul bradului.
"Colindele populare romanesti au multiple valente instructiv-educative. Prin colinde se imbogateste orizontul spiritual al copiilor, se dezvolta gandirea, capacitatea de memorare, se dezvolta ritmul si auzul muzical, se adancesc sentimentele de pretuire pentru datinile specifice romanesti. Romanii vor regasi in traditiile strabune, cu deosebire in colinde, o imensa armonie si bucurie.Sunt un izvor de reintinerire morala, de plenitudine, curatenie, sfintenie, speranta", a declarat Iscruleasa Ioana Isabela, director si profesor al Scolii Gimnaziale nr.1 Ion Corvin
Sarbatoarea Ziua Nationala a Romaniei in comuna Ion Corvin - "Mandru ca sunt roman"
In ziua de miercuri, 29 noiembrie 2017, in comuna Ion Corvin s-a sarbatorit, cu mic cu mare, Ziua Nationala a Romaniei-99 de ani de la Marea Unire din 1918. Prescolarii si elevii claselor pregatitoare si pana la cei de clasa a-VIII-a au transmis Romaniei mesajul: "Romania esti inima mea!".
La activitate au participat si oficialitatile din comuna Ion Corvin, primarul Radulescu Marcela si reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Constanta: inspector prof. Geoglovan Vicentiu Daniel si inspector prof. Ciubuca Vasile.
Momentul culminant al activit#atii a fost, scurta calatorie prin istoria Romaniei dinainte de 1918 si pan#a in zilele noastre, realizat de profesorul de istorie al Scolii Gimnaziale r.1 Ion Corvin, prof. Vlad Niculaie.
Edilul R#adulescu Marcela a tinut un discurs din care citam: "Intr-o tara asa de frumoasa, cu-n trecut asa de glorios, in mijlocul unui popor atat de destept, cum sa nu fie o adevarata religie iubirea de patrie si cum sa nu-ti ridici fruntea, ca falnicii stramosi de odinioara, mandru ca poti spune: Sunt roman! Felicit#ari tuturor cadrelor didactice si elevilor pentru frumoasa activitate realizata!".
"Proiectul educational - Ziua Nationala a Romaniei-Mandru ca sunt roman! - isi propune sa fie o piatra de temelie ce va fi pusa la baza spiritualitatii romanesti, acum, in aceasta epoca in care tinerii se departeaza de valorile lasate de inaintasii nostri. Pentru formarea lor, copiii au nevoie sa se adape de la izvoarele inepuizabile ale radacinilor noastre: cultura, traditii, obiceiuri. Cultivarea respectului pentru valorile poporului nostru revine scolii, cadrelor didactice, preotilor, oamenilor de cultura, tuturor celor care nu au uitat ca sunt romani", a declarat director prof. Iscruleasa Ioana Isabela.

Articole din editia din data de Decembrie 2017

 • Craciunul vine cu daruri la 1200 de copii din comuna Cobadin

  Social
 • Ziua Etniei Tatare sarbatorita in comuna Tuzla

  Social
 • Colinde, colinde ... E vremea colindelor! - in comuna Ion Corvin

  Social
 • ORDINE DE ZI a sedintei ordinare a Consiliului Local Municipal Medgidia din data de 15 decembrie 2017, ora 1600

  Social
 • Primaria comunei Lumina lanseaza proiectul "Asculta, Educa-te, Actioneaza si Citeste intr-o Retea" LEARN

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ziua Armistițiului, sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria Fântânele va acorda stimulente financiare pentru întemeierea familiei și pentru nou născuți

  Social
 • Caravană de informare pentru persoanele cu dizabilități din comuna Vulturu

  Social
 • Ziua Armatei Române sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria municipiului Medgidia își premiază cetățenii

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771