Titlu: 2017 - an plin pentru autoritatile comunei Tirgusor

Decembrie 2017, Radu Petric

Administratie locala

In luna decembrie, administratiile locale fac un bilant al realizarilor din timpul anului. Edilul comunei Tirgusor, Viorel Petre ne-a vorbit despre investitiile ce s-au efectuat in comuna dar si despre proiectele ce au obtinut finantare guvernamentala.

Potrivit edilului Viorel Petre, anul ce urmeaza sa se incheie, a fost unul plin pentru comuna Tirgusor: s-a finalizat lucrarea de construire a capelei mortuare din localitatea Tirgusor, de asemenea imprejmuirea cimitirului din Tirgusor a fost finalizata si s-a demarat aceeasi lucrare si la cimitirul din localitatea Mireasa; iar lucrarile la remiza PSI se continua.
De asemenea, Primaria comunei Tirgusor a depus documentatia necesara, la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, pentru proiectele "Modernizare si tehnologizare retea de alimentare cu apa in localitatea Mireasa, comuna Tirgusor, judetul Constanta" si "Reabilitare sistem de alimentare cu apa potabila si infiintare sistem de canalizare si statie de epurare ape uzate, comuna Tirgusor, judetul Constanta", aprobate prin Programul National de Dezvoltare Locala, etapa a doua, iar acum se astepta semnarea contractelor de finantare.
Edilul Viorel Petre, a mai mentionat si faptul ca s-au achizitionat banci si scaune, pentru Scoala Gimnaziala Nr.1 Tirgusor, din sponsorizari si fondurile scolii, ce vor fi montate pana la intoarcerea elevilor din vacanta sarbatorilor de iarna.
Dintre proiectele finalizate, primarul comunei Tirgusor a mai enumerat: realizarea retelei de internet wireless gratuit in localitatile Tirgusor si Mireasa, a sistemul de supraveghere in localitatea Tirgusor, dotat cu opt camere performante (urmand montarea unuia si in satul Mireasa), iar scoala si gradinita din localitatea Tirgusor au fost izolate termic si s-a realizat tencuiala decorativa la exterior.
Totodata, in aceasta perioada, s-au montat instalatiile luminoase in parc dar si pe strazile din comuna Tirgusor, prin utilizarea ornamentelor vechi ce au fost completate cu unele noi, pentru a aduce spiritul sarbatorilor de iarna in comuna.

Serbare in asteptarea lui Mos Craciun, in comuna Tirgusor
Pe 20 decembrie fiecare clasa a unitatilor de invatamant din comuna va pune in scena programul de aproximativ sapte minute pe care l-a pregatit pentru serbarea dedicata sarbatorilor de iarna.
Fiecare cadru didactic impreuna cu copiii va stabili programul artistic ce va cuprinde colinde, dansuri sau scenete specifice Craciunului. Acest spectacol va avea loc la Caminul Cultural din Tirgusor, intr-un cadru feeric, cand Mos Craciun va oferi cadouri copiilor. Bineinteles, vor fi prezenti si copiii din localitatea Mireasa ce vor beneficia de transport gratuit oferit de Primaria Tirgusor. In total vor fi prezenti aproximativ 187 de copii.
Tot in cadrul acestui eveniment elevii sub indrumarea cadrelor didactice vor pregati un targ cu produse traditionale de toamna pregatite de copii si parinti. Acestea vor fi puse la vanzare la sfarsitul spectacolului, iar cu fondurile stranse, fiecare clasa va organiza cate o activitate extrascolara, gestionand banii cum stiu mai bine.


Articole din editia din data de Decembrie 2017

 • Craciunul vine cu daruri la 1200 de copii din comuna Cobadin

  Administratie locala
 • Ziua Etniei Tatare sarbatorita in comuna Tuzla

  Administratie locala
 • Colinde, colinde ... E vremea colindelor! - in comuna Ion Corvin

  Administratie locala
 • ORDINE DE ZI a sedintei ordinare a Consiliului Local Municipal Medgidia din data de 15 decembrie 2017, ora 1600

  Administratie locala
 • Primaria comunei Lumina lanseaza proiectul "Asculta, Educa-te, Actioneaza si Citeste intr-o Retea" LEARN

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Sistemul de alimentare cu energie elctrică din Ciobanu va fi reabilitat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771