Primaria comunei Mircea Voda continua traditia sarbatorilor de iarna

13 Decembrie 2017, Mirela Ionita

Social

Administratia publica locala a comunei Mircea Voda a alocat bani pentru a le oferi, si in acest an, surprize de sarbatori copiilor si persoanelor de pe raza comunei Mircea Voda, aflate in situatii deosebite.

Primarul comunei Mircea Voda, George Ionascu, impreuna cu membrii Consiliului Local au dorit sa le ofere in preajma sarbatorii de Craciun pachete-cadou cu produse zaharoase, fructe si sucuri. 821 de copii, prescolari si scoari din comun a Mircea Voda se vor bucura de primirea acestor pachete. Fiecare copil va primi cadoul pachet ce insumeaza o valoare de 25 de lei.
De asemenea, edilul comunei Mircea Voda, vine si in sprijinul a 906 de persoane: cu varsta peste 60 de ani sau cu handicap grav si accentuat. Pachetul cadou pregatit pentru acestia va contine alimente in valoare de 50 de lei/persoana.
Bugetul pentru aceste pachete cadou a fost aprobat in sedinta de Consiliu Local din data de 27.10.2017, prin Hotararea nr.187 privind aprobarea oferirii de pachete unor categorii de persoane din comuna Mircea Voda, judetul Constanta, cu ocazia sarbatorilor de iarna.
In perioada 11-15 decembrie, se vor oferi pachetele cadou, la domiciliu pentru batrani si persoanele cu situatii deosebite, iar pentru copii pachetele vor fi distribuite in unitatile de invatamant.
Alaturi de aceste pachete cadou, Primaria comunei Mircea Voda le-a mai pregatit copiilor, o surpriza. La caminele culturale din cele doua localitati: Mircea Voda si Satu Nou, copiii vor avea parte de spectacole impresionante cu tematica sarbatorilor de iarna, in zilele 19 si 20 decembrie. Programul spectacolelor pentru copii vor contine numere spectaculoase de dans, povesti si piese de teatru puse in scena de personaje cu costume deosebite, muzica si colinde, acrobatii, divertisment, toate acestea reunite sub simbolul sarbatorii de iarna.
Bineinteles, amintim si faptul ca Ziua Nationala a Romaniei a fost marcata in comuna Mircea Voda prin manifestari militar-religioase dar si cultural-artistice, care au avut menirea de a omagia Marea Unire din 1918, moment istoric atat de important ce semnifica implinirea idealului romanesc de a trai liber intr-un singur stat national unitar.
In data de 1 Decembrie, cetatenii din comuna Mircea Voda impreuna cu edilul George Ionascu, viceprimarul Marian Eftimie si membrii Consiliului Local au participat, la Cimitirul International "Mircea cel Batran" din Mircea Voda Gara la serviciile religioase, depunerea de coroane si onorul militar.
La Caminul Cultural din Mircea Voda s-a sarbatorit romaneste. Cei prezenti au ciocnit un pahar de vin fiert cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei si s-au bucurat de un evantai folcloric din toate zonele tarii realizat de dj si cei doi solisti: Elena Vasile Calin si Adriana Sofica. De asemenea Ansamblul de dansuri populare "Valea Dobrogei" a prezentat un program artistic deosebit.

Articole din editia din data de 13 Decembrie 2017

 • Craciunul vine cu daruri la 1200 de copii din comuna Cobadin

  Social
 • Ziua Etniei Tatare sarbatorita in comuna Tuzla

  Social
 • Colinde, colinde ... E vremea colindelor! - in comuna Ion Corvin

  Social
 • ORDINE DE ZI a sedintei ordinare a Consiliului Local Municipal Medgidia din data de 15 decembrie 2017, ora 1600

  Social
 • Primaria comunei Lumina lanseaza proiectul "Asculta, Educa-te, Actioneaza si Citeste intr-o Retea" LEARN

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • O nouă sesiune a bursei locurilor de muncă la Satu Nou

  Social
 • Ziua Armatei Române sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Flori pentru ostași! Ziua Armatei Române, sărbătorită ca în fiecare an, la Cumpăna

  Social
 • Spectacol aniversar pentru persoanele vârstice din Cumpăna

  Social
 • Ansamblul Silișteanca prezent la Festivalul Cultural al Românilor de Pretutindeni

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771