Primaria Medgidia investeste pentru un oras curat si civilizat.

17 August 2007, Bogdan Chirita

ReportajePrimaria Medgidia prin Directia de salubritate a achizitionat 3 masini autobasculante cu descarcare usoara care vor incepe sa lucreze prin oras incepand cu aceasta saptamana, investitie in valoare de 1, 5mld lei.
Aceste masini vor fi folosite pentru transportul deseurilor rezultate in urma maturatului stradal si a aleilor dintre blocurile de locuinte, parcuri dar si cele rezultate in urma curateniei din spatiile verzi.
Utilajele sunt moderne si vor contribui la imbunatatirea activitatii de salubritate din oras. in prezent, activitatea de salubritate a orasului este intretinuta cu 7 echipe de lucru distribuite dupa un program in intreg orasul si cate o zi pe saptamana in satele Valea Dacilor si Remus Opreanu.
Masinile de curatat vor fi exploatate de catre persoane calificate in acest sens si vor parcurge zilnic intreg orasul pentru a strange deseurile rezultate in urma curateniei.
Aceasta nu este singura investitie pe care administratia locala Medgidia o face pentru ca Medgidia sa fie un oras curat, un oras civilizat. Primaria Medgidia a obtinut fonduri printr-un proiect Phare, pentru modernizarea platformele de gunoi din zonele blocurilor de locuinte. Cele 40 de platforme care in prezent sunt dotate cu containere neadecvate, vor fi modernizate cu sistem de canalizare si containere ecologice pentru fiecare tip de deseuri ( hartie, plastic, metal, sticla). Vor fi amenajate si doua platforme in satele Valea Dacilor si Remus Opreanu care vor fi la dispozitia locuitorilor din aceste localitati.
in cadrul aceluiasi proiect in valoare de 703.174,5 euro, vor fi achizitionate si montate doua prese de compactat (balotat) pentru reducerea volumului de deseuri reciclate.
in perioada imediat urmatoare se va realiza licitatie pentru achizitionarea acestor eurocontainere. in luna august se vor realiza lucrarile de proiectare pentru platformele de deseuri si realizarea documentatiei tehnice pentru achizitionarea masinilor si utilajelor. Primaria va realiza mai multe intalniri cu cetatenii, va tipari fluturasi si brosuri informative despre beneficiile pe care le va aduce implementarea corecta a acestui proiect, despre cat de important este sa avem un oras curat, nepoluat si civilizat .

Album foto

 • Articole din editia din data de 17 August 2007

 • Energia elecrica naturala este o prioritate pentru Guvernul Romaniei.

  Reportaje
 • Comuna Sacele, mina de aur pentru investitorii din industria energie verzi

  Reportaje
 • Democratie si pentru Consiliul Judetean

  Reportaje
 • Indrumare pentru accesarea fondurilor europene pentru agricultura

  Reportaje
 • Primaria Medgidia investeste pentru un oras curat si civilizat.

  Reportaje
 • Articole din aceeasi categorie

 • Medgidienii sunt nemultumiti de actuala conducere a Primariei

  Reportaje
 • Zilele Medgidiei - atac la buzunarele participantilor

  Reportaje
 • PSD vrea sa dea alocatie de 200 lei pana la majorat

  Reportaje
 • Indemnizatia pentru cresterea copilului va fi de 85% din venituri

  Reportaje
 • Platile directe catre fermieri dupa 20 februarie

  Reportaje
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771