Depozitul neconform de deseuri Negru Voda a fost inchis

6 Decembrie 2017, Adrian Nicarel

Administratie locala

In prezenta edilului Petre Urziceanu, comisarii imputerniciti de Garda Nationala de Mediu, au fost in control in data de 14.11.2017 la depozitul neconform de deseuri municipale Negru Voda.

In urma controlului tematic efectuat de Andrei Ileana si Rusnac Adriana din cadrul Garzii Nationale de Mediu Comisariatul Judetean Constanta, in calitate de comisari imputerniciti cu legitimatiile specifice de control, la depozitul neconform de deseuri municipale clasa b Negru Voda, din data de 14.11.2017 s-au constatat urmatoarele:
Stadiul lucrarilor de inchidere: 100% - s-au executat lucrari de relocare deseuri prin excavarea unei cantitati de 1495 tone. Deseurile s-au incarcat si transportat la Depozitul Costinesti, prin incheierea contractului de prestari servicii lucrari de salubrizare si terasare intre Primaria Orasului Negru Voda si Iridex Group Salubrizare SRL;
Documente care atesta procentul de incheiere: proces verbal de receptie la terminarea lucrarilor, facturile pentru cantitatea de deseuri colectata, centralizatorul situatiei lucrarilor avand ca obiectiv lucrari de ameliorare a mediului - excavare deseuri, incarcare transport, depozitare finala in depozitul Iridex Costinesti, nivelare teren in urma excavarii deseurilor existente; raport centralizat pentru perioada 24.10.2017-01.11.2017, in care sunt mentionate numarul de transporturi realizate zilnic, cantitatea de deseuri transportate si tipul acestora, tichetele de cantar din aceeasi perioada emise de firma prestatoare de servicii pentru fiecare transport;
Actul de reglementare (obligatiile de mediu): aviz de mediu revizuit in data de 11.10.2017, prin care APM Constanta a impus o masura de relocare a deseurilor cu termen 31.12.2017 , precum si realizarea monitorizarii post inchidere, pe o perioada de 30 de ani, a calitatii apei subterane prin prelevare de probe din cele doua foraje existente si raportarea anuala a rezultatelor nominalizarii.
De asemenea, s-a constatat respectarea calendarului de executie conform actului de reglementare, sursele de finantare sunt proprii, costul lucrarilor realizate pana in prezent: 200.330,00 lei exclusiv TVA, adresele, comunicarile sau orice document relevant referitor la inchiderea depozitului de deseuri neconform.
Istoricul sanctiunilor aplicate 2007-2017 contine sanctiunea contraventionala aplicata in 07.04.2009 pentru UAT Negru Voda cu amenda in valoare de 60.000 lei pentru nerealizarea la termen a obligatiilor din avizul de mediu.

1 Decembrie sarbatorit in comuna Negru Voda
Pentru a comemora evenimentele ce au avut loc in data de 1 Decembrie 1918, reprezentantii administratiei publice locale ale orasului Negru Voda alaturi de cetateni au depus coroane de flori la monumentul eroilor din centrul orasului. Aici a avut loc slujba de omagiere a eroilor dar si un spectacol oferit de Ansamblul de dansuri populare "Sanziene Dobrogene". In aceasta zi de sarbatoare a romanilor, din partea Primariei si Consiliului Local Negru Voda, cetatenii orasului Negru Voda au servit fasole cu ciolan si tuica fiarta.
In cadrul serbarii dinaintea vacantei si a sarbatorilor de iarna, ce va fi organizata de elevi si cadrele didactice din orasul Negru Voda. Toti copiii prescolari si scolari il vor astepta pe Mos Craciun si vor primi cadouri din partea Primariei si a Consiliului Local.

Articole din editia din data de 6 Decembrie 2017

 • La multi ani Romania, la multi ani romani!

  Administratie locala
 • Sarbatori de poveste pentru elevii din comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Comemorarea eroilor de 1 Decembrie in comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Costel Armasescu investit in functia de primar al comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Hramului bisericii "Sfanta Mare Mucenita Ecaterina" din comuna Tuzla

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771