Activitati extrascolare cu elevii din comuna Ostrov

Noiembrie 2017, Mirela Ionita

Educatie

In perioada 30 octombrie - 3 noiembrie 2017, la Liceul "Regele Carol I" Ostrov s-a desfasurat programul "Scoala Altfel". Cu aceasta ocazie au fost organizate activitati culturale, stiintifice, religioase, activitati sportive, artistice precum si de ecologizare si de protectie a mediului.

Elevii din invatamantul gimnazial si liceal au participat implicandu-se activ la urmatoarele activitati:
"Du livre, au film: Le Petite Prince" -vizionarea ecranizarii binecunoscutului roman al lui Antoaine de Saint-Exupery, elevii facand cunostinta cu frumusetea cinematografiei franceze si descoperind totodata miracolul literaturii pentru copii (prof. Bleaja Daniela)
Securitatea online - activitatea informativ-educativa ce a presupus o serie de dezbateri menite sa sublinieze faptul ca internetul este intr-adevar o lume fantastica, plina de informatii utile si lucruri distractive, dar care poate ascunde numeroase pericole (prof. Chirea Florentin)
Literatura si cinematografie (prof. Adam Ana) elevii claselor de liceu au urmarit ecranizari ale romanelor celebre studiate la clasa, intr-o atmosfera destinsa; acest lucru ajutandu-i sa-si consolideze cunostintele dobandite in timpul orelor de curs si sa descopere doua dintre artele ca forma de comunicare, literatura si cinematografia.
Sub indrumarea prof. Duda Monica, elevii au descoperit, intr-un cadru informal, bucuria lecturii o data cu desfasurarea activitatilor "Cartea-comoara de suflet"
Eroii ostroveni din Primul Razboi Mondial - activitate coordonata de prof. Ivanov Mioara, ce a vizat dobandirea de cunostinte noi cu privire la istoria localitatii, precum si formarea unei atitudini de respect fata de valorile care si-au pus amprenta asupra evolutiei comunei.
Halloween Party - ca in fiecare an, sub coordonarea prof. Stoica Irina, elevii au descoperit cultura si civilizatia britanica participand la petrecerea de Halloween, un bun prilej de a sarbatori parada costumelor infricosatoare
Atelier de thÚ tre - copiii au descoperit magia teatrului, dar si a limbii franceze montand sceneta ""Toujours les verbes..."(profesor Isache Carmen)
Alaturi de prof. Tapalan Daniel, elevii au vizitat biserica parohiala, constientizand rolul religiei in dezvoltarea lor ca adolescenti.
"Ziua Dovleacului" - a constituit poate cea mai dulce zi a programului "Scoala Altfel", elevii degustand preparate delicioase din dovleac (prajituri, placinte) si antrenandu-si creativitatea odata cu sculptarea dovlecilor-prof. Mardare Nicoleta
Fractalii in natura - pasionatii de matematica au dobandit cunostinte noi, dezvoltandu-si imaginatia si spiritul de observatii, sub indrumarea prof. Constantin Florica
Ecologizarea parcurilor comunei s-a realizat sub coordonarea prof. Leoride Luminita si Margina Viorica, elevii exersand deprinderi de ingrijire si ocrotire a mediului
Programul saptamanii s-a incheiat cu o serie de meciuri de fotbal si handbal, la care au luat parte atat elevii de gimnaziu si liceu, cat si cadrele didactice. Impreuna au constientizat importanta unui stil de viata activ si sanatos.
Elevii din invatamantul primar vor participa la activitatile extrascolare si extracurriculare desfasurate in cadrul Programului "Sa stii mai multe, sa fii mai bun", in perioada 26.03-30.03.2018 (semestrul al II-lea).
Toti profesorii s-au implicat activ in desfasurarea activitatilor, iar cele enumerate sunt doar cateva dintre ele; activitati similare avand loc si la structurile Galita si Almalau, formand aceeasi unitate de invatamant.
Conducerea liceului Regele Carol I Ostrov, a tinut sa multumeasca pentru implicarea in desfasurarea activitatilor: autoritatilor locale, edilului Niculae Dragomir si Consiliului Local, si partenerilor economici din comuna Ostrov, precum si parintilor.

Articole din editia din data de Noiembrie 2017

 • Activitati extrascolare cu elevii din comuna Ostrov

  Educatie
 • Amenajare trotuare in localitatea Cobadin

  Educatie
 • Primaria Saligny doreste semnarea contractelor de finantare pentru cele 4 proiecte aprobate prin PNDL2

  Educatie
 • Comuna Fantanele se mandreste cu campioni si vicecampioni nationali la Kickboxing

  Educatie
 • Investitii finalizate in scurt timp in comuna Tirgusor

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • Institu╚Ťiile de ├«nv─â╚Ť─âm├ónt din Saligny au fost digitalizate

  Educatie
 • Un altfel de after-school pentru elevii din Sili╚Ötea

  Educatie
 • Manuale auxiliare pentru to╚Ťi pre╚Öcolarii ╚Öi elevii din comuna Lumina

  Educatie
 • Burse de merit pentru elevii Liceului Tehnologic ÔÇ×Nicolae DumitrescuÔÇŁ din Cump─âna

  Educatie
 • Toamna sose╚Öte cu premii ├«n municipiul Medgidia

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771