Editia a II-a a Festivalului "Ziua Dobrogei", 14 noiembrie 2017-sat Cheia, comuna Gradina

Noiembrie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

In ziua de 14 noiembrie, incepand cu ora 13:00, toti locuitorii comunei Gradina au fost invitati la Caminul Cultural din satul Cheia "in semn de respect pentru importanta zilei (o etapa din desavarsirea unitatii de stat), dar si pentru minoritatile prezente in Dobrogea, la un adevarat festin si festival al etniilor ce unesc artele, cultura, istoria sub egida unui deosebit eveniment", de catre Primaria si Consiliul Local al comunei Gradina reprezentate legat de edilul Gabriela Iacobici.

Toata comuna Gradina alcatuita din oameni de diferite etnii, a sarbatorit cea de-a II-a Editie a Festivalului "Ziua Dobrogei", formand un deosebit de frumos mozaic etnic si cultural.
Evenimentul a debutat cu urarile edilului comunei Gradina, Gabriela Iacobici, de "La multi ani!" destinate tuturor dobrogenilor prezenti la Caminul Cultural din satul Cheia, dar si de pretutindeni. Edilul Gabriela Iacobici, initiaza aceste evenimente alaturi de Consiliul Local si doreste sa pastreze aceasta traditie a festivalului ce aduce impreuna oameni cu diferite traditii, religii si culturi.
Ca un certificat de civilizatie, o incursiune arheologica, impreuna cu prezentari informative, Profesorul Universitar, Arheologul Valentina Voinea le-a oferit spectatorilor o calatorie arheologica prin descoperirile legate de Cheile Dobrogei.
Dupa acest moment in care cei prezenti au acumulat sau aprofundat informatii, muzica si dansurile traditionale, dar si atmosfera de sarbatoare au fost oferite publicului mare. Cei prezenti au luat parte la un spectacol deosebit prin participarea artistilor reprezentativi: etniei romana - Elena Ionescu Cojocaru, etniei turco-tatara - Denis Done, etnie bulgara - Ansamblul Salcioara, etniei aromana - Lorena si Dario Babascu, etniei ruso-lipoveneasca - Paula Amelian, etniei de rromi - Ansamblul Pandelasul, etniei de italieni - Don MichÚ, etniei greaca Iulia Ciobanu.
Evenimentul "Ziua Dobrogei", organizat in comuna Gradina, satul Cheia, a fost prezentat de Georgiana Rusu.

Articole din editia din data de Noiembrie 2017

 • Activitati extrascolare cu elevii din comuna Ostrov

  Administratie locala
 • Amenajare trotuare in localitatea Cobadin

  Administratie locala
 • Primaria Saligny doreste semnarea contractelor de finantare pentru cele 4 proiecte aprobate prin PNDL2

  Administratie locala
 • Comuna Fantanele se mandreste cu campioni si vicecampioni nationali la Kickboxing

  Administratie locala
 • Investitii finalizate in scurt timp in comuna Tirgusor

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Re╚Öit Taner ├«n perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Prim─âria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitat─â. Prim─âria a solicitat finan╚Ťare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucr─âri de ├«mprejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din B─âneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771