Saptamana cultural-artistica - Mozaic de evenimente in comuna Tuzla

Noiembrie 2017, Mirela Ionita

Social

Concursul "Urban Contest" sau cu alte cuvinte "Tuzla are talent" a avut loc, sambata seara, 18 noiembrie 2017, la Centrul Pentru Tineret Ion Creanga, comuna Tuzla, proiect sprijinit de Primaria si Consiliul Local Tuzla.


Sambata, 18 noiembrie 2017, la Centrul pentru Tineret Ion Creanga Tuzla, cursurile s-au desfasurat dupa urmatorul program: 10.00 - 13.00, dans sportiv - Instructor Marina Craciun; 11.30 - 13.00, selectie pentru cor si canto, la sala de spectacol, copii cu varsta peste 11 ani, tineri si adulti - instructor Denis Beatrice; 13.00 - 15.00, desen si lucru manual, copii cu varsta peste 11 ani, tineri si adulti instructor Oana Pica; ora 14.00 - 15.00, inscrieri la concursul "Mc Contest" - Marius Daniel si Laura Milea, ora 16.00, inceperea Concursului.
Categorile acestui concurs au fost: MC Battle (Versuri sau rime pe o piesa instrumentala aleasa de juriu), Battle Kendama 1vs1, Rime cu publicul, Desene artistice si graffiti, Muzica Hip-Hop, Showcase StreetDance.
Copii si adulti care stiu sa cante, sa danseze, sa faca jonglerii, sa improvizeze s-au inscris si au participat la Concursul "Mc Urban Contest".

Cultura, Arta, Traditie Dobrogeana - Saptamana Dedicata Dobrogei
"Cu ocazia dublei aniverasari, 139 de ani de la revenirea Dobrogei la Statul Roman si 3 ani de cand a fost deschis Centrul Pentru Tineret Ion Creanga, Tuzla - lacas de educatie, cultura si arta pentru copii, adolescenti si tineri (din localitatea Tuzla dar si imprejurimi), am pregatit o saptamana de activitati cultural artistice, cursuri, activitati legate de traditie si film", a declarat Maria Iris Pascal, administratorul Centrului pentru Tineret Ion Creanga, din comuna Tuzla.
De Ziua Dobrogei, Primaria Tuzla, prin compartimentul de specialitate -Centrul Pentru Tineret Ion Creanga, a organizat anul acesta o serie de manifestari cultural-artistice dar si pe alte ramuri cum ar fi: istorie, traditie, educatie. Fiind deja la a-III-a editie, Primaria Tuzla a dedicat acestei sarbatori importante, o deosebita atentie si a sustinut financiar evenimentele diversificate care s-au desfasurat timp de o saptamana.
Saptamana cultural-artistica s-a desfasurat dupa urmatorul program, in perioada 13-18 noiembrie 2017:
Marti, ora 18.00 - Spectacol de muzica pop, rock, populara romaneasca si turceasca, dansuri; artisti invitati: EUXINUS BAND, STRATONIS ROCK, SENSATION-MIX, DENIS DONE
Miercuri, ora 16.00 - Film Istoric "Mircea",
Joi, ora 15.00 - Bucatarie traditionala Dobrogeana Preparate traditionale romanesti, turcesti si tataresti, in bucataria Centrului pentru tineret
Vineri, incepand cu ora 15.00 - cursurile de arta si dezvoltare
Sambata, 18 noiembrie, ora 16.00 - Concursul "Urban Contest" cu intrare libera - primul concurs de acest gen in comuna Tuzla
Acesta a fost un calendar de evenimente, realizat de Centrul pentru Tineret Tuzla, finantat de Primaria Tuzla si aprobat de Consiliul Local al acestei comune.
Colaboratorii acestor evenimente au fost: Centrul Cultural Theodor Burada Constanta, Asociatia Stratonis Tuzla, Procivitas Print.
In data de 14 noiembrie, cand Dobrogea, mandra noastra gradina, cu flori multiculturale, a implinit 139 de ani de cand a fost unita cu tara mama, in bucataria Centrului Pentru Tineret Ion Creanga din comuna Tuzla, s-a scris o poveste si s-a montat filmul "Tatar Asi". Acest film a fost realizat in colaborare cu Asociatia Stratonis si UDTTMR Tuzla. "Doamna Meral Gemil, profesor de limba turca, coordonator educativ in cadrul UDTTMR Tuzla, dar si director in Asociatia Stratonis, pe ramura educatie, traditie si minoritati, impreuna cu doua doamne din comunitatea tatara Tuzla, au raspuns invitatiei, participand impreuna cu grupul de copilasi la prepararea deliciosei retete, numita "Tatar Asi". Alaturi de noi si implicata cu tot sufletul, a fost doamna Meral, bunica. Bunica doamnei Meral, a venit din Constanta special pentru a fi alaturi de noi si in mod deosebit sa fie inca o data de ajutor nepoatei dumneaei. Intre aceste doua doamne, Meral, exista o relatie si o dragoste deosebita, ca o poveste, asa cum este si Tuzla si Dobrogea. La multi ani Dobrogei! La multi ani locuitorilor Dobrogei! Multumesc pentru participare, doamnelor si copilasilor de la uniunea tatara din localitatea Tuzla si va astept sanatosi si in 2018, cu noi retete!", a declarat Maria Iris Pascal, initiatorul, si coordonatorul evenimentelor, administratorul Centrului pentru Tineret Tuzla.

Album foto

 • Articole din editia din data de Noiembrie 2017

 • Activitati extrascolare cu elevii din comuna Ostrov

  Social
 • Amenajare trotuare in localitatea Cobadin

  Social
 • Primaria Saligny doreste semnarea contractelor de finantare pentru cele 4 proiecte aprobate prin PNDL2

  Social
 • Comuna Fantanele se mandreste cu campioni si vicecampioni nationali la Kickboxing

  Social
 • Investitii finalizate in scurt timp in comuna Tirgusor

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771