Aeroportul Mihail Kogalniceanu a avut cu 40% mai multi pasageri si aeronave fata de anul trecut

15 Noiembrie 2017, Adrian Nicarel

Actualitate

S.N. Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta S.A. a incheiat activitatea desfasurata in luna octombrie 2017 inregistrand rezultate superioare fata de luna octombrie 2016.

Societatea a inregistrat in luna octombrie 2017 un trafic total de 9620 pasageri, in crestere cu 7.8% fata de luna octombrie 2016, cu o medie zilnica de 310 de pasageri.
De asemenea, a fost inregistrat un numar de 634 miscari aeronave (aterizari si decolari), in crestere cu 94% fata de aceeasi perioada a anului trecut, cu o medie zilnica de 20 miscari.
Urmare a celor prezentate mai sus, in perioada ianuarie octombrie 2017, pe Aeroportul International Mihail Kogalniceanu Constanta s-a inregistrat un trafic total de 123.355 pasageri, in crestere cu 19% fata de aceeasi perioada a anului 2016. De asemenea, a fost inregistrat in perioada ianuarie octombrie 2017 un numar de 5.390 miscari aeronave (aterizari si decolari), in crestere cu 40% fata de aceeasi perioada a anului trecut.
In perioada ianuarie octombrie 2017 au fost transportate 670 tone de marfa.
Anul 2017 a adus o oportunitate pentru dezvoltarea aeroportului prin inaugurarea bazei operattionale Blue Air, ceea ce a dus la cresterea traficului de pasageri.
Pentru sezonul de vara 2018, Blue Air va lansa zborurile din Constanta catre Bruxelles, Cluj-Napoca, Milano, Oradea, Paris si Timisoara, cu frecvente crescute pentru rutele Constanta Cluj-Napoca si Constanta Timisoara, la trei zboruri pe saptamana si doua zboruri pe saptamana pentru Constanta Oradea.
Sursa: www.ctnews.ro

Articole din editia din data de 15 Noiembrie 2017

 • Cate zile libere vom avea de Craciun, Revelion si in 2018

  Actualitate
 • Postul Craciunului 2017. Postul Craciunului, de 40 de zile, incepe miercuri. Ce este permis si ce este interzis

  Actualitate
 • Constanta va avea spital regional!

  Actualitate
 • Elevii din Silistea au marcat Ziua Dobrogei

  Actualitate
 • Tichete valorice cadou pentru mai multe categorii de persoane din Ovidiu

  Actualitate
 • Articole din aceeasi categorie

 • Legea construcțiilor va fi modificată major, în curând: Se simplifică procedurile de obținere a autorizațiilor și avizelor

  Actualitate
 • Guvernul a adoptat rectificarea bugetară / Un miliard de lei tăiat de la Educaţie / Dăncilă: Sunt reanalizate cheltuielile de personal, supraestimate iniţial

  Actualitate
 • Petre Daea: "Romania se afla pe primul loc în UE la producţia de miere şi pe doi la numărul de familii de albine"

  Actualitate
 • Sistem de chirurgie laparoscopică videoghidată de ultimă generație la Spitalul Municipal Medgidia

  Actualitate
 • Sprijin financiar lunar de la stat pentru fermierii care angajează tineri pentru creșterea forței de muncă în agricultură, acvacultură și industria alimentară

  Actualitate
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771