Hramul bisericii din satul Miorita, comuna Ciobanu

Noiembrie 2017, Radu Petric

Administratie locala

Locuitorii comunei Ciobanu au sarbatorit in data de 8 noiembrie hramul bisericii ortodoxe din satul Miorita, lacas ocrotit de Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril. In fiecare an, pe data de 8 noiembrie, Biserica Ortodoxa cinsteste Soborul Sfintilor Mihail si Gavriil si a tuturor Puterilor ceresti celor fara de trupuri. Deci, pe 8 noiembrie nu ii praznuim doar pe Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil, ci pe toate cetele ingeresti care nu s-au despartit de Dumnezeu.

Edilul comunei Ciobanu, Tudorel Gurgu impreuna cu colegii din administratia publica locala, a participat alaturi de credinciosii din satele Miorita si Ciobanu, la Hramul Bisericii "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil", biserica ortodoxa din localitatea Miorita.
Cu ocazia acestei sarbatori, primarul comunei Ciobanu le-a urat tuturor ce poarta numele acestor sfinti praznuiti in data de 8 noiembrie, un sincer "La multi ani cu sanatate!" si "Sa traiasca cu numele, ocrotiti de arhanghelii Mihail si Gavriil!". Dupa slujba inchitata sfintilor arhangheli si hramului bisericii din satul Miorita, enoriasii au fost invitati la agapa frateasca unde preotii au binecuvantat mancarea pregatita si pe credinciosii care au participat la aceasta sarbatoare.
Despre biserica din satul Miorita, legenda spune ca prima biserica s-ar fi construit cu banii stransi de Nita Badiceanu pe locul unde s-ar fi aratat o lumina si unde enoriasii au pus o paine care pe masura ce era rupta crestea la loc - "Painea de la Casla" si care tamaduia oamenii de boli. Biserica actuala, dupa ceea ce este scris pe frontispiciul acestui sfant lacas, a fost zidita in 1932, iar in anul 2000 intampinand implinirea a doua milenii de crestinism in Romania, a fost resfintita din grija preotului Soare Ion si contributia materiala a credinciosilor.

Pregatiri pentru sezonul de iarna
In alta ordine de idei, autoritatile locale din comuna Ciobanu au inceput pregatirea pentru sezonul rece. In acest sens, se realizeaza revizia utilajelor cu care se poate interveni pentru deszapezire, dar si aprovizionarea institutiilor din subordinea primariei cu combustibil solid.
Pentru a face fata situatiilor neprevazute oferite de natura, privind ninsorile abundente din perioada iernii, utilajele din dotarea firmei aflata in administratia Consiliului Local, sunt pregatite pentru a fi gata de deszapezire si pentru a interveni in orice moment in cele doua sate ale comunei: Ciobanu si Miorita. Utilajele de care Primaria comunei Ciobanu beneficiaza sunt: doua buldoescavatoare, un autogreder, doua tractoare cu lama si un Hanomag pe senile cu lama.
De asemenea, autoritatile locale ale comunei Ciobanu, in frunte cu edilul Tudorel Gurgu asigura necesarul de combustibil solid pentru scoli, primarie, biserici. Astfel in aceste unitati vor fi create conditiile optime de temperatura pentru desfasurarea activitatii pe timpul anotimpului rece.

Album foto

 • Articole din editia din data de Noiembrie 2017

 • Cate zile libere vom avea de Craciun, Revelion si in 2018

  Administratie locala
 • Postul Craciunului 2017. Postul Craciunului, de 40 de zile, incepe miercuri. Ce este permis si ce este interzis

  Administratie locala
 • Constanta va avea spital regional!

  Administratie locala
 • Elevii din Silistea au marcat Ziua Dobrogei

  Administratie locala
 • Tichete valorice cadou pentru mai multe categorii de persoane din Ovidiu

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Proiectul „Restaurarea, Consolidarea, Protecția, Conservarea și Punerea în Valoare a Sitului Arheologic Cetatea Capidava” la final

  Administratie locala
 • Noi investiții în modernizarea și dezvoltarea infrastructurii de utilități a localităților Poarta Albă, Murfatlar și Castelu!

  Administratie locala
 • Ședința Consiliului Local Mereni

  Administratie locala
 • Se reabilitează sistemul de apă și se înființează sistem de canalizare în Tîrgușor

  Administratie locala
 • Fonduri norvegiene pentru modernizarea instituțiilor de învățământ din comuna Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771