Comuna Pecineaga asteapta semnarea contractului de finantare pentru noul dispensar uman

Noiembrie 2017, Adrian Nicarel

Administratie locala

Potrivit viceprimarului Makkai Marian, administratia publica locala a comunei Pecineaga a inaintat catre Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, documentatia necesara pentru semnarea contractului de finantare privind proiectul aprobat prin Programul National de Dezvoltare Locala, etapa a doua: "Infiintare dispensar uman in comuna Pecineaga, judetul Constanta".

Proiectului comunei Pecineaga ce apare pe lista celor 151 de investitii finantate in judetul Constanta prin programul guvernamental PNDL 2 (Programul National de Dezvoltare Locala) prezinta o valoare totala de 798.616,00 lei.
Investitia prevede infiintarea unui dispensar uman nou in localitatea Pecineaga, un centru medical care va putea asigura asistenta medicala locuitorilor din comuna in aceleasi conditii ca la oras.
Potrivit edilului comunei Pecineaga, Niculae Stan, noua cladire a dispensarului uman va fi construita pe un singur nivel si va cuprinde patru cabinete medicale: trei de medicina generala si unul de stomatologie; o farmacie si o camera de garda pentru tratament pe timp de noapte, grupuri sanitare, camera de depozitare, dar si camera pentru centrala termica. Centrul medical va deservi tuturor satelor ce apartin comunei Pecineaga, iar personalul medical ce va profesa in comuna Pecineaga va asigura servicii medicale in permanenta pentru locuitorii din aceasta zona.
In prezent dispensarul medical din comuna Pecineaga functioneaza avand doua cabinete de medicina generala, un al treilea cabinet se afla intr-o alta locatie si de asemenea si cabinetul de stomatologie se afla la o alta adresa. Prin acest proiect, administratia locala Pecineaga aduce in aceeasi cladire toate cabinetele medicale alaturi de punctul farmaceutic de unde cetatenii isi vor putea achizitiona medicamentele necesare pentru tratament, recomandate in urma consultatiilor.
In alta ordine de idei, potrivit viceprimarului comunei Pecineaga, Makkai Marian, saptamana trecuta au fost demarate lucrarile privind modernizarea tramei stradale prin construirea si amenajarea trotuarelor prin pavare. Aceasta lucrare se va realiza pe trei tronsoane, iar primul dintre acestea este reprezentat de strada Stefan cel Mare; aceasta fiind strada principala din localitatea Pecineaga.
In ceea ce priveste lucrarea de asfaltare, pana in prezent s-a asfaltat o parte din strazile localitatii Pecineaga, continuandu-se aceasta lucrare pana la finalizarea asfaltarii tuturor strazilor cuprinse in proiect.

Articole din editia din data de Noiembrie 2017

 • Lucrarile de construire a Complexului Sportiv "Sfantul Nicolae" Cumpana, continua

  Administratie locala
 • Cumpana, gazda fazelor judetene ale memorialelor "Gheorghe Ola" si "Gheorghe Ene"

  Administratie locala
 • Mariana Gaju, primarul comunei Cumpana, prezenta la Conferinta femeilor Francofone

  Administratie locala
 • Targul de toamna organizat de prichindeii din comuna Tuzla

  Administratie locala
 • Comuna Pecineaga asteapta semnarea contractului de finantare pentru noul dispensar uman

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Tuzla suspendă programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771