Magdalena Neague este noul primar al comunei Baraganu

Noiembrie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Sectiile de votare s-au deschis pe data de 5 noiembrie, asa cum a stabilit Guvernul pentru alegerile locale partiale in 17 localitati din tara. In judetul Constanta, in acest scrutin local partial, s-au ales primarii in comuna Pantelimon si Baraganu, iar in comuna Mereni, Consiliul Local.


In data de 5 noiembrie 2017, s-au organizat alegeri partiale in municipiul Deva-judetul Hunedoara, precum si in comunele Bocsig- judetul Arad, Nicseni- jud. Botosani, Calarasi-jud Cluj, Pantelimon si Baraganu- jud. Constanta, Telesti-jud Gorj, Bals-jud. Iasi, Birghis- jud.Sibiu, Dragoiesti- jud. Suceava, Cervenia, Poieni, Salcia-jud Teleorman, Checea-jud Timis, Osesti-jud. Vaslui, Vladesti-jud. Valcea. Totodata, vor fi organizate alegeri partiale pentru Consiliul Local din comuna Mereni, judetul Constanta.
Sectiile de votare si panourile de afisaj pentru candidati s-au pregatit din timp, programele candidatilor s-au facut publice fata in fata cu cetatenii pana vineri dimineata, iar duminica, 5 noiembrie 2017 au avut loc alegerile partiale in trei dintre localitatile constantene: Baraganu, Pantelimon si Mereni.
Pentru obtinerea functiei de primar al comunei Baraganu, s-au inscris pentru a candida trei persoane: Neague Magdalena - reprezentant al Partidului Social Democrat, Paraschivescu Lucian - reprezentant al Partidului National Liberal si Vasilache Ion - reprezentant al Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor. Fiecare candidat si-a prezentat programul, iar cetatenii si-au concentrat atentia asupra celui care au considerat ca este cel mai potrivit pentru functia de primar al comunei Baraganu, acordandu-i votul de incredere. Fiind doua sate aferente comunei Baraganu, au fost amenajate doua sectii de votare, cate una in fiecare localitate: Lanurile si Baraganu.
In comuna constanteana Baraganu, alegerile locale partiale s-au organizat deoarece mandatul de primar al fostului edil, Titu Neague, ales in vara anului 2016 de catre cetatenii comunei Baraganu, a fost incetat inainte de termen prin Ordinul nr.48/09.02.2017 emis de prefectul judetului Constanta din acea perioada, Adrian Nicolaescu.
A participat la alegerile partiale din data de 5 noiembrie 2017 si comunitatea cu drept de vot a comunei Pantelimon, care si-a exercitat votul pentru unul dintre candidatii intrati in competitia de ocupare a functiei de primar: Martinescu Gheorghe - reprezentant al Partidului Social Democrat (PSD), Armasescu Costel - reprezentant al Partidului National Liberal (PNL), Vladu-Dinu Dan - candidat Independent, Nedelcu Lenuta - reprezentant al Partidul Alianta Liberalilor si Democratilor (ALDE).
Alegerile partiale in comuna Pantelimon au avut loc in urma regretatei treceri in nefiinta a edilului Vasile Neicu, ce a fost in fruntea administratiei locale a comunei Pantelimon din anului 1996 pana in vara anul 2017.
Prin alegerile partiale, anticipate s-au ales primarii comunei Baraganu si Pantelimon si Consiliul Local al comunei Mereni, care isi vor putea exercita mandatele pana la termenul din anul 2020, cand vor avea loc alegerile la nivel national.
Candidatul PSD, Magdalena Neague a castigat Primaria Baraganu, cu 530 de voturi din cele 788 valabil exprimate, la alegerile locale de ieri, ne-a informat presedintele Biroului Electoral de Circumscriptie, Ionela Ciobanu.
La Pantelimon, candidatul liberal Costel Armasescu a adunat cele mai multe voturi pentru functia de primar, 440, potrivit presedintelui Biroului Electoral, Teodora Stancu. De altfel, la Pantelimon a fost si cea mai mare prezenta la urne, 73,19%.
La Mereni, oamenii au votat pentru consiliul local, unde PSD a castigat patru mandate, ALDE trei, PNL doua, iar PMP si PNTCD cate unul, a anuntat presedintele Biroului Electoral de Circumscriptie Felomina Velicu.

Articole din editia din data de Noiembrie 2017

 • Lucrarile de construire a Complexului Sportiv "Sfantul Nicolae" Cumpana, continua

  Administratie locala
 • Cumpana, gazda fazelor judetene ale memorialelor "Gheorghe Ola" si "Gheorghe Ene"

  Administratie locala
 • Mariana Gaju, primarul comunei Cumpana, prezenta la Conferinta femeilor Francofone

  Administratie locala
 • Targul de toamna organizat de prichindeii din comuna Tuzla

  Administratie locala
 • Comuna Pecineaga asteapta semnarea contractului de finantare pentru noul dispensar uman

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771