Temele pentru acasa. Ministerul Educatiei face sondaj printre profesori, parinti si elevi, pentru identificare unor noi abordari si corectarea derapajelor

8 Noiembrie 2017, Radu Petric

Educatie

Ministerul Educatiei Nationale si Institutul de Stiinte ale Educatiei organizeaza, in perioada 7 - 20 noiembrie, o consultare nationala privind regimul temelor pentru acasa, profesorii, parintii si elevii urmand sa fie chestionati in cazul acestui subiect.

"Demersul se adreseaza actorilor educationali din invatamantul primar, gimnazial si liceal si presupune completarea unor chestionare on-line, elaborate in functie de specificul a trei categorii de public: cadre didactice, elevi si parinti. Cercetarea are ca obiective indentificarea unei noi abordari in ceea ce priveste rolul acestor activitati de invatare, respectiv corectarea unor disfunctionalitati semnalate", potrivit unui comunicat de presa al MEN.
Astfel, datele ce urmeaza a fi colectate vor permite identificarea starii de fapt in privinta temelor pentru acasa si vor contura "variante de ameliorare a eventualelor derapaje" prin adoptarea unor instrumente de reglementare.
"Nu se solicita date personale, iar raspunsurile centralizate sunt confidentiale si vor fi utilizate exclusiv in scopul consultarii", mentioneaza Ministerul Educatiei.
In decembrie 2016, Ministerul Educatiei a emis un ordin care prevede ca temele pentru acasa sunt pentru cel mult doua ore la toate disciplinele, in asa fel incat timpul alocat activitatilor scolare sa fie de cinci-opt ore, iar in vacanta elevilor din invatamantul primar si gimnazial, nu se vor da teme pentru acasa.
"Timpul necesar realizarii temelor pentru acasa pentru un elev este de cel mult doua ore insumand toate disciplinele, in asa fel incat media zilnica a pregatirii elevului, in clasa si in afara ei, sa se incadreze in 5-8 ore zilnic. La clasa pregatitoare nu se vor da teme pentru acasa. (...) In perioada vacantelor, de regula, nu se vor da teme pentru acasa elevilor din invatamantul primar si gimnazial", se arata in documentul semnat de ministrul Educatiei Nationale de la acea vreme, Mircea Dumitru.
Sursa: www.mediafax.ro

Articole din editia din data de 8 Noiembrie 2017

 • Lucrarile de construire a Complexului Sportiv "Sfantul Nicolae" Cumpana, continua

  Educatie
 • Cumpana, gazda fazelor judetene ale memorialelor "Gheorghe Ola" si "Gheorghe Ene"

  Educatie
 • Mariana Gaju, primarul comunei Cumpana, prezenta la Conferinta femeilor Francofone

  Educatie
 • Targul de toamna organizat de prichindeii din comuna Tuzla

  Educatie
 • Comuna Pecineaga asteapta semnarea contractului de finantare pentru noul dispensar uman

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • Activități desfășurate de elevii din Comana

  Educatie
 • Târgul Toamnei organizat de elevii din Pecineaga

  Educatie
 • Elevii din Ciocîrlia premiați la Concursul national „Made for Europe”

  Educatie
 • Elevii din Siliștea au călătorit prin istorie

  Educatie
 • Programul a��Școala altfel�� desfășurat la Școala Gimnazială Nr. 1 Dumbrăveni

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771