Prilej de mare sarbatoare - "Ziua comunei Saraiu"

Octombrie 2017, Radu Petric

Social

De voie buna si cantec, urari si felicitari a rasunat comuna Saraiu, in data de 14 octombrie 2017 - zi de preaslavire a Cuvioasei Parascheva, cand imbracata in straie de sarbatoare, a fost gazda unei petreceri deosebite inchinata zilei comunei si dedicata tuturor oamenilor ce formeaza familia Saraiu.

Primarul comunei Saraiu, Dorinela Irimia, i-a invitat pe cetateni la evenimentul organizat pe 14 octombrie in localitate "Dintr-un colt de lume cu o istorie veche de cand pamantul, trimitem mesager de suflet si inima. In pragul toamnei, cand natura imbraca straie aramii, noi toti cu mic, cu mare, in cele mai alese haine si cu cele mai nobile ganduri sarbatorim Ziua Comunei".
Sufletele locuitorilor comunei Saraiu, membri ai familiei Saraiu s-au bucurat de o zi de sarbatoare dedicata lor de catre autoritatile locale ale comunei, adusa ca multumire la finalul campaniei agricole cand se culeg roadele oferite de bogatia pamantului.
"Lacrimi de nori si rod de pamant impletesc, cu raze calde de soare, cununa de sarbatoare pe care o purtam cu mandrie si o trimitem veacului viitor ca marturie a ceea ce am devenit, a ceea ce suntem si, mai ales a ceea ce viitorul va numi istorie. Hambarele sunt pline, ograda misuna de oratanii, mustul este aproape tulburel, iar campul cu sentimentul lucrului bine facut se odihneste sub cerul plin de stele. In aceste clipe de bucurie si implinire, dincolo de scena politica si de tot ceea ce vibreaza din minte si nu din suflet, ne dorim sa avem alaturi oameni pentru care realizarile noastre, schimbarea noastra sa insemne exact ceea ce istoria va nota in analele ei, ceea ce se va povesti nepotilor in seri de iarna la gura sobei. Stiu ca suntem o foarte, foarte mica rotita a angrenajului patriei noastre, dar ne consideram un Guliver in tot ceea ce a insemnat si inseamna Saraiu. 14 octombrie, intai si intai nu este ziua noastra este ziua in care noi toti crestinii sarbatoresc ziua Preacuvioasei Parascheva, care din lumea de spiritualitate, a ales sa fie ocrotitoare", au fost cuvintele edilului Dorinela Irimia, asternute pe invitatia la Ziua comunei Saraiu.
In urma sarbatorii in care a investit mult suflet si a strans multa bucurie datorita reusitei si numarului mare a persoanelor prezent, edilul Dorinela Irimia, a transmis multumiri: "In numele Consiliului Local si al Primariei, primarul Dorinela Irimia va multumeste pentru ca ati onorat invitatia de a sarbatori asa cum se cuvine munca de peste an a gospodarilor din localitatile noastre. Sarbatoarea Recoltei a fost un prilej de a ne apropia, de a lasa deoparte grijile, problemele si toate cele cate ne separa. Am inchinat un pahar de vin si am petrecut o zi asa cum doar noi, cei din Saraiu, Dulgheru si Stejaru stim, cu muzica, joc si voie buna sa ne distram si sa primim oaspeti dragi".
De asemenea, primarul Dorinela Irimia a lansat un apel la unitate catre toti cetatenii comunei, spunand ca "doar impreuna putem face comuna mai puternica si mai prospera. Ne bucuram ca ne-ati fost aproape, ca ati petrecut o zi cu voie buna si va promitem ca la anul o sa ne reintalnim cu totii si mai bucurosi, avand in spate un an plin de lucruri bune si realizari frumoase. La multi ani, Saraiu, Dulgheru si Stejaru!!".

Articole din editia din data de Octombrie 2017

 • Primaria Municipiului Medgidia organizeaza a doua editie a evenimentului intitulat "Zilele Pensionarului"

  Social
 • Prilej de mare sarbatoare - "Ziua comunei Saraiu"

  Social
 • Elevii Liceului Carol I Ostrov incantati sa participe la activitati extracurriculare

  Social
 • S-au finalizat lucrarile la piata agroalimentara Ostrov

  Social
 • Comuna Ion Corvin pregatita pentru a intampina iarna

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ziua Armistițiului, sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria Fântânele va acorda stimulente financiare pentru întemeierea familiei și pentru nou născuți

  Social
 • Caravană de informare pentru persoanele cu dizabilități din comuna Vulturu

  Social
 • Ziua Armatei Române sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria municipiului Medgidia își premiază cetățenii

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771