Beneficii multiple pentru orasul Negru Voda prin programul "Interreg Va Romania Bulgaria 2014-2020"

11 Octombrie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Obiectivul principal al proiectului "Cresterea accesibilitatii la reteaua TEN-T in aria transfrontaliera Negru-Voda General Toshevo" este de a imbunatati conexiunea la reteaua TEN-T pentru comunitatile din cele doua orase si pentru participantii la trafic in regiunea de frontiera.

Valoarea totala eligibila a proiectului este de 7.938.406,82 euro, din care 7.779.638,68 euro, in proportie de 98% reprezinta asistenta financiara nerambursabila (Fondul European pentru Dezvoltare Regionala - 85% si contributiile bugetare ale celor doua state: Romania si Bulgaria, 13%). Totalul valorii eligibile a proiectului este impartit intre cei doi parteneri implicati in proiect astfel: orasul Negru Voda 4.889.301,63 euro, iar Municipiul General Toshevo: 3.049.105,19 euro.
Rezultatele proiectului sunt:
- Modernizarea a 25,53 kilometri de drumuri din care 17,58 km in orasul Negru Voda si 7,95 km de drumuri in General Toshevo, precum si achizitia unui utilaj multifunctional, in vederea imbunatatirii accesului la infrastructura de transport in zonele de frontiera, facilitand totodata si mobilitatea bunurilor si persoanelor.
- Un mecanism comun realizat in urma unui studiu de fezabilitate al traficului, pentru a facilita conectarea nodurilor tertiare la infrastructura TEN-T si pentru a crea un sistem de management privind fluxurile de trafic.
- Protectia mediului inconjurator prin reducerea emisiilor de CO2 si dezvoltarea sociala prin crearea de oportunitati de locuri de munca.
Proiectul a demarat in data de 20.03.2017, fiind semnat in acest sens contractul de finantare nerambursabil cu Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice. Proiectul se implementeaza pe o durata de 36 luni in cadrul unui parteneriat romano-bulgar format din orasul Negru Voda, Romania, in calitate de partener lider si Orasul General Toshevo, Bulgaria, in calitate de partener 2.
Potrivit edilului orasului Negru Voda, Petre Urziceanu, data de incepere a lucrarii privind proiectul "Cresterea accesibilitatii la reteaua TEN-T in aria transfrontaliera Negru-Voda General Toshevo" din cadrul programului "Interreg Va Romania Bulgaria 2014-2020" se estimeaza a fi in luna martie 2018, iar termenul final al proiectului este anul 2020.
"Suntem lider de proiect in acest parteneriat si ne bucuram de o buna colaborare. In prezent, suntem in grafic ambele primarii si trebuie sa avansam in acelasi timp si implicit in acelasi ritm. In cadrul conferintei de presa privind proiectul "Cresterea accesibilitatii la reteaua TEN-T in aria transfrontaliera Negru-Voda General Tohevo" ce a avut loc in sala de sedinta a primariei orasului Negru Voda, s-a predat proiectul tehnic de catre proiectant si s-a discutat despre stadiul de implementare a proiectului; la aceasta conferinta fiind prezent si primarul orasului General Toshevo. Sunt optimist in ceea ce priveste aceasta investitie", a declarat edilul orasului Negru Voda, Petre Urziceanu.
Pe de alta parte, in ceea ce priveste proiectul "Amenajare spatii verzi in orasul Negru Voda", edilul Petre Urziceanu a declarat ca s-a scos la licitatie proiectarea tehnica. S-au inscris doua firme dintre care urmeaza in perioada urmatoare sa se declare firma castigatoare. Dupa intocmirea proiectului tehnic si avizarea acestuia urmeaza licitatia efectiva a lucrarii, si mai apoi implementarea si finalizarea proiectului la 13 luni de la semnarea contractului. Investitia are o valoare de 650.000 de euro, fonduri obtinute prin programul Regio (Programul Operational Regional 2014-2020).
In ceea ce priveste proiectele aprobate prin PNDL 2: "Gradinita noua cu program prelungit in oras Negru Voda", "Reabilitare, consolidare, modernizare, extindere si dotare liceu in orasul Negru Voda", "Modernizare drumuri in interiorul localitatilor sat Darabani si sat Valcelele UAT Negru Voda; urmeaza depunerea documentelor si semnarea contractelor de finantare.

Articole din editia din data de 11 Octombrie 2017

 • Alesii locali din Constanta se reunesc in sedinta extraordinara de Consiliu Local

  Administratie locala
 • Zilele Recoltei la Ovidiu

  Administratie locala
 • Comuna Pecineaga beneficiaza de modernizarea si dezvoltarea infrastructurii

  Administratie locala
 • Beneficii multiple pentru orasul Negru Voda prin programul "Interreg Va Romania Bulgaria 2014-2020"

  Administratie locala
 • Simona Halep, oficial noul lider al clasamentului WTA, a sosit luni in Romania: "Ziua asta va ramane in istorie pentru toti romanii"/ "Andrei Pavel a fost idolul meu"

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Lucrările de extindere a școlii din Lespezi continuă

  Administratie locala
 • Proiecte de anvergură pentru dezvoltarea comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Saraiu, o comună europeană

  Administratie locala
 • Localitățile Dorobanțu și Nicolae Bălcescu vor avea piețe moderne

  Administratie locala
 • Marcela Rădulescu: „Vreau să construiesc pentru comuna mea, pentru oamenii și copiii din comunitatea Ion Corvin!!!”

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771