Alegeri locale partiale in comuna Baraganu

Octombrie 2017, Adrian Nicarel

Administratie locala

Sectiile de votare se vor deschide in luna noiembrie, pe data de 5, asa cum a stabilit Guvernul si se vor organiza alegeri locale partiale in 17 localitati din tara. In judetul Constanta, in acest scrutin local partial, se vor alege primarii in comuna Pantelimon si Baraganu, dar si membrii Consiliului Local in comuna Mereni.

Alegerile partiale vor fi organizate in municipiul Deva - judetul Hunedoara, precum si in comunele Bocsig - judetul Arad, Nicseni - judetul Botosani, Calarasi - judetul Cluj, Pantelimon si Baragan - judetul Constanta, Telesti - judetul Gorj, Bals - judetul Iasi, Birghis - judetul Sibiu, Dragoiesti - judetul Suceava, Cervenia, Poieni, Salcia - judetul Teleorman, Checea - judetul Timis, Osesti - judetul Vaslui, Vladesti - judetul Valcea. Totodata, vor fi organizate alegeri partiale pentru alegerea Consiliul Local din comuna Mereni, judetul Constanta.
Campania electorala va incepe cu 15 zile inainte de data alegerilor, in 22 octombrie si se incheie in data de 4 noiembrie, ora 7:00.
In comuna constanteana Baraganu, alegerile locale partiale au menirea de a desemna persoana aleasa de cetateni pentru functia vacanta de primar. Aceste alegeri se organizeaza deoarece mandatul de primar al fostului edil, Titu Neague, ales in vara anului 2016 de catre cetatenii comunei Baraganu, a fost incetat inainte de termen prin Ordinul nr.48/09.02.2017 emis de prefectul judetului Constanta din acea perioada, Adrian Nicolaescu.
Pana in prezent s-au inscris pentru a candida in vederea obtinerii functiei de primar al comunei Baraganu: Neague Magdalena - reprezentant al Partidului Social Democrat si Paraschivescu Lucian, actualul viceprimar al comunei Baraganu cu atributii de primar - reprezentant al Partidului National Liberal. Cei doi candidati, fac parte din administratia publica locala a comunei Baraganu si lucreaza impreuna la realizarea, implementarea si demararea proiectelor ce au avut ca scop dezvoltarea comunei si crearea unor conditii din ce in ce mai bune pentru cetatenii acesteia.
Pregatiri pentru sezonul rece
In alta ordine de idei, in prezent administratia locala a comunei Baraganu se ocupa de pregatirea pentru sezonul rece a unitatilor scolare si a institutiilor aflate in subordinea primariei. Potrivit conducerii administratiei publice locale Baraganu, s-a realizat revizia centralelor termice care functioneaza pe baza de lemne si carbuni, din caminele culturale, dispensar, scoli, gradinite, etc. De asemenea, pentru aceste institutii s-a achizitionat combustibil solid si s-au realizat probe pentru a se verifica daca toate centralele functioneaza in conditii normale de siguranta.
Tot pentru sezonul rece, Primaria comunei Baraganu este pregatita in caz de ninsori abundente avand in dotare un utilaj pentru deszapezire, iar in caz de urgenta, autoritatile locale vor contracta si un alt utilaj.

Articole din editia din data de Octombrie 2017

 • Alesii locali din Constanta se reunesc in sedinta extraordinara de Consiliu Local

  Administratie locala
 • Zilele Recoltei la Ovidiu

  Administratie locala
 • Comuna Pecineaga beneficiaza de modernizarea si dezvoltarea infrastructurii

  Administratie locala
 • Beneficii multiple pentru orasul Negru Voda prin programul "Interreg Va Romania Bulgaria 2014-2020"

  Administratie locala
 • Simona Halep, oficial noul lider al clasamentului WTA, a sosit luni in Romania: "Ziua asta va ramane in istorie pentru toti romanii"/ "Andrei Pavel a fost idolul meu"

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771