"Targul Gospodarului - Tuzla 2017" - sarbatoare organizata cu si pentru locuitorii comunei Tuzla

Octombrie 2017, Mirela Ionita

Social

Concursuri si consum gastronomic, dans si buna dispozitie! "Targul Gospodarului" a cuprins expozitie pentru vanzare de diverse produse agroalimentare, pielarie si marochinarie, obiecte traditionale si de uz gospodaresc si articole handmade, etc. Alaturi de acestea, targul a prezentat publicului si concursuri cu doua sectiuni: de gatit si de dans. Sectiunile cele mai placute de public au fost: cea de consum gastronomic, dans si buna dispozitie; care au inceput o data cu deschiderea targului.

"Targul Gospodarului", desfasurat in perioada 29 septembrie 1 octombrie 2017, a reprezentat prima editie a unui mare eveniment important atat pentru locuitorii comunei Tuzla, cat si pentru cei din imprejurimi; eveniment organizat de Primaria, Consiliul Local si Centrul pentru Tineret "Ion Creanga" din comuna Tuzla.
"Manifestarea Targul Gospodarului - Tuzla 2017 a fost o realitate traita cu bucurie si implicare. Ca si organizator cunosc cel mai bine cate persoane s-au implicat in aceasta activitate. Angajatii Centrului pentru Tineret, primarul comunei Tuzla, Resit Taner, Consiliul Local Tuzla, membrii, partenerii si voluntarii Asociatiei Stratonis, Clubul Seniorilor, artisti si interpreti de muzica usoara, populara romaneasca si multiculturala. Un eveniment care ne-a apropiat si mai mult pentru comunitate. Doar asa, iesind din confortul obisnuintei, participand activ la evenimentele comunitatii de orice tip, simtim si avem apartenenta locului. Pe viitor sper sa fim si mai multi si mai uniti, sa ne bucuram de astfel de momente si sa lasam rautatile si vesnica nemultumire! Multumesc din inima tuturor celor implicati!", ne-a impartatit din sentimente, coordonatorul Centrului pentru Tineret "Ion Creanga" Tuzla, Maria Damian Pascal, presedintele Asociatiei Statonis si organizator al evenimentelor cultural-artistice din comuna Tuzla.
Cei prezenti la evenimentul "Targul Gospodarului" s-au bucurat de spectacolul pregatit de organizatori, Mihai Traistariu fiind unul dintre artistii care a urcat pe scena festivalului. Nu au lipsit nici concursurile: concurs de dans, concurs de gatit si concursul celor mai gustoase produse preparate pentru iarna.
Concursul de gatit a avut doua sectiuni: Maestri Bucatari in care artistii gastronomiei au creat cate un nou meniu - "Meniul Tuzla", si sectiunea Bucatari Amatori. La concursul de gatit au participat mai multe echipe din localitatea Tuzla: Echipa nr.1 formata din tinerii si angajatii Centrului pentru Tineret, Echipa nr.2 - membrii Consiliului Local Tuzla, Echipa nr.3 - cadrele didactice de la Scoala Tuzla, Echipa nr.3 - cetateni ai Comunei Tuzla, Echipa nr.4 - membri ai Asociatiei Stratonis Tuzla.
In timpul ineditului concurs de gatit au fost preparate mancaruri traditionale romanesti, musulmane, ciorba de peste "a la Tuzla", dulciuri si alte bunataturi. Pentru jurizare, au fost invitati reprezentanti de la Zona Metropolitana, Camera de Comert, Consiliul Judetean Constanta, Prefectura, Presa si bineinteles, domnul primar Resit Taner. Juriul a fost alcatuit din Dan Radulescu, Vivi Petcu, Paul Chirita, presedintele fiind Marian Patrascu. Dupa jurizarea produselor, toti cei prezenti au fost poftiti sa deguste bunatatile expuse pe mese, care le-au incantat vazul, mirosul si nu in ultimul rand gustul.
Organizatorii s-au pregatit cu diplome, medalii, trofee, tricouri, sorturi si multe alte premii si surprize care au fost oferite participantilor acestor concursuri. Trofeul "Gospodarul Satului", a fost castigat de echipa Consiliului Local Tuzla, Locul I de echipa de prieteni din Mangalia datorita preparatelor autentice "a la Tuzla": bors din legume, peste de mare, si alte ingrediente, Locul II - echipa Centrului Pentru Tineret "Ion Creanga" pentru preparate traditionale: gogosi, clatite, baclavale, suberec, prajituri de casa, mici, Locul III - echipa Seniorilor Tuzla pentru pastrama de berbecut gatita la ceaun si servita cu mamaliga. Medalia Masterchef pentru meniul "Tuzla 2017" a fost castigata de domnul Mihai Cornoiu, iar cupa a revenit echipei Consiliului Local Tuzla pentru cel mai bun bors pescaresc.
Toti cei prezenti au fost atrasi de tarabele cu miere, artizanat, obiecte traditionale si de uz casnic, produse lactate si branzeturi, preparate din carne, afumaturi, imbracaminte si incaltaminte, carti, flori si articole handmade.
"Toti cei ce au fost prezenti si au participat la aceste evenimente reunite sub titlul Targul Gospodarului sunt castigatori; fie ca au castigat premii, medalii, sau diplome, fie ca au castigat voie buna si amintiri frumoase. Aceasta sarbatoare organizata cu si pentru locuitorii comunei Tuzla, ne-a adus tuturor multa bucurie in suflet, iar recompensa a fost multumirea si fericirea oamenilor si realul succes de care s-a bucurat aceasta prima editie a festivalului", a mai marturisit cu multa emotie, Maria Damian Pascal, organizator al evenimentului "Targul Gospodarului".

Album foto

 • Articole din editia din data de Octombrie 2017

 • Drumul Matasii incepe la Constanta! Ministrul Transporturilor, prezent

  Social
 • Primaria achizitioneaza sistem de monitorizare a traficului. Vezi unde se vor amplasa camerele se supraveghere

  Social
 • "Targul Gospodarului - Tuzla 2017" - sarbatoare organizata cu si pentru locuitorii comunei Tuzla

  Social
 • "Caravana Teatrului" ajunge pentru a doua oara, in acest an, in comuna Tuzla

  Social
 • Contracte de finantare pentru proiectele comunei Pantelimon

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771