"Caravana Teatrului" ajunge pentru a doua oara, in acest an, in comuna Tuzla

Octombrie 2017, Radu Petric

Social

Miercuri, 4 octombrie, ora 19:00 "Caravana teatrului in judetul Constanta", revine in comuna Tuzla cu a doua editie ce prezinta piesa de teatru "Online, Shakespeare, online!", o versiune moderna a sentimentului de iubire si a povestii indragostitilor din piesa lui William Shakespeare "Visul unei nopti de vara", dedicata tuturor, intrarea fiind gratuita.

Spectacolul de teatru "Online, Shakespeare, online!" se bazeaza pe un scenariu si o abordare care au adresabilitate directa catre generatia tanara. Pleacand de la povestea celor patru tineri din piesa lui William Shakespeare "Visul unei nopti de vara", textul vorbeste despre evolutia tehnologiei si a informatizarii in raport cu sentimentul iubirii la tinerii indragostiti.
Patru adolescenti din contemporan, exponenti ai generatiei Y, ajung sa-si piarda siguranta realitatii si a certitudinii imediate in detrimentul mirajului oferit de realitatea virtuala. Cei doi baieti si doua fete se departeaza de realitate, "furati" de magia online-ului, la fel cum Helena, Hermia, Demetrius si Lysander au cazut prada vrajilor irealului Puck. Tinerii, caracterizati printr-o diversitate dusa la extrem din punct de vedere rasial/etnic, se lasa din ce in ce mai usor influentati si partizanati ca audienta de catre statiile TV, radio sau Internet, situatie care conduce la conflicte aprinse din cauza temei principale, iubirea. Textul vorbeste despre pierderea loialitatii fata de idealuri, despre flexibilitatea aparenta a luarii deciziilor in functie de oferta agresiva si uneori coplesitoare oferita de mediul online, astfel incat conflictele sociale si ideologice ating de multe ori cote de paroxism.
O poveste despre inceputurile iubirii in lumea actuala, cand totul se datoreaza impulsului de moment, o poveste despre raportul iubire reala versus iubire online, o analiza a adolescentei contemporane supusa transformarilor imediate ale tehnologiei, o poveste shakespeariana traita in social-media printre click-uri, like-uri, share-uri, intr-o epoca post-truth, aspecte care fac trimitere la latura psihologica si sociala a textului.
Firul dramatic reprezinta o cercetare succinta a societatii de astazi, atat online, cat si offline, scotand in evidenta conflictele cauzate de antiteza dintre gandirea adolescentilor si cea a adultilor. Paralela dintre cele doua lumi da nastere la o radiografie cu iz shakespearian a transformarii psihologice a societatii din ultimii 25 de ani, din punct de vedere social, politic si cultural.

Cursuri pentru tinerii comunei Tuzla si ai localitatilor limitrofe
Centrul pentru Tineret "Ion Creanga" Tuzla redeschide cursurile in acest weekend. Aici tinerii isi vor descoperi si dezvolta talentele si isi vor cunoaste latura iubitoare a culturii si a artei prin cursuri de dans, muzica si arta plastica.
Membrii centrului pentru tineri din comuna Tuzla, dezvolta o frumoasa colaborare cu artistul Mihai Traistariu pentru cursul de canto, alaturi de evenimente cultural-artistice, Valentin Vatuiu-tobe, Dorian Parvu-pian. Acestia sunt mari artisti ai Romaniei cu deosebite reusite artistice, care onoreaza prin prezenta comunitatea localitatii Tuzla.
Coordonatorul Centrului pentru Tineret "Ion Creanga" din Tuzla, Maria Damian Pascal indeamna la inscriere pentru aceste cursuri atat copiii din comuna Tuzla cat si pe cei din localitatile limitrofe, dar si pe cei din Constanta si Mangalia. Este o ocazie unica poate pentru copii sa ii aiba ca si profesori si modele pe acesti mari artisti consacrati.

Articole din editia din data de Octombrie 2017

 • Drumul Matasii incepe la Constanta! Ministrul Transporturilor, prezent

  Social
 • Primaria achizitioneaza sistem de monitorizare a traficului. Vezi unde se vor amplasa camerele se supraveghere

  Social
 • "Targul Gospodarului - Tuzla 2017" - sarbatoare organizata cu si pentru locuitorii comunei Tuzla

  Social
 • "Caravana Teatrului" ajunge pentru a doua oara, in acest an, in comuna Tuzla

  Social
 • Contracte de finantare pentru proiectele comunei Pantelimon

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ziua Armistițiului, sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria Fântânele va acorda stimulente financiare pentru întemeierea familiei și pentru nou născuți

  Social
 • Caravană de informare pentru persoanele cu dizabilități din comuna Vulturu

  Social
 • Ziua Armatei Române sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria municipiului Medgidia își premiază cetățenii

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771