Contracte de finantare pentru proiectele comunei Pantelimon

Octombrie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

In luna septembrie s-a semnat contractul de finantare pentru proiectul "Infiintare serviciu social de tipul Centru de Zi pentru Copii - Afterschool"; proiect depus la AFIR (Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale) si care are o valoare de 1.434.733 lei.

Afterschool-ul reprezinta o necesitate in Romania, iar un astfel de program este o oportunitate pentru copiii din mediul rural. Centrul afterschool trebuie sa sprijine demersurile educationale ale scolarilor, in special ale celor din clasele primare, avand in vedere cresterea numarului de ore petrecute de catre parinti la serviciu sau in gospodarie.
Aproximativ 20 de copii din comuna Pantelimon se vor bucura de serviciile acestui afterschool. Acesti copii provin din familii cu o situatie materiala precara, iar parintii nu se pot ocupa indeajuns de pregatirea lor in afara orelor de curs. De supravegherea si consilierea copiilor se va ocupa un personal calificat, selectat din randul cadrelor didactice din comuna Pantelimon.
Beneficiind de cladirea in care au functionat fostele birouri ale C.A.P.-ului amplasata in localitatea Pantelimon de Sus, administratia locala a comunei Pantelimon doreste sa demareze lucrari de reabilitare si transformare a acesteia in Centru Afterschool. Proiectul ce a primit finantare vizeaza modernizarea si dotarea constructiei existente, consolidarea structurii acesteia si aducerea la standardele in vigoare prin interventii locale, dar si recompartimentarea cladirii construita in regim parter.
Cu o suprafata de 240,99 de metri patrati, afterschool-ul va cuprinde: vestibul, hol, biblioteca, chicineta, birou, sala de calculatoare, doua sali de grupa, grupuri sanitare, vestiar, grup sanitar pentru persoane cu dizabilitati, camera pentru centrala termica. Investitia nu presupune si amenajarea unei cantine (bucatarie) pentru prepararea hranei copiilor, deoarece aceasta va fi asigurata prin servicii de catering.
In ceea ce priveste finantarea proiectelor comunei Pantelimon, urmeaza sa se semneze, la inceputul lunii octombrie, contractele de finantare si pentru proiectele aprobate prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL), etapa a doua: "Extindere imobil Gradinita Nistoresti prin construirea unui grup sanitar, localitatea Nistoresti, comuna Pantelimon, judetul Constanta", "Extindere imobil Gradinita Runcu prin construirea unui grup sanitar, localitatea Runcu, comuna Pantelimon, judetul Constanta", "Extindere imobil Gradinita Pantelimon de Jos, prin construirea unui grup sanitar, localitatea Pantelimon de Jos, comuna Pantelimon, judetul Constanta", "Extindere imobil Scoala primara Pantelimon de Jos prin construirea unui grup sanitar, localitatea Pantelimon de Jos, comuna Pantelimon, judetul Constanta", "Extindere imobil Scoala primara Runcu prin construirea unui grup sanitar, localitatea Runcu, comuna Pantelimon, judetul Constanta", "Reabilitare drumuri in intravilanul localitatilor Nistoresti si Calugareni, comuna Pantelimon, judetul Constanta".
Potrivit administratiei publice locale Pantelimon, in aceasta luna se va realiza si receptia finala a lucrarii privind introducerea retelei de alimentare cu apa potabila in comuna Pantelimon.
Alegeri partiale in comuna Pantelimon
In data de 5 noiembrie, intreaga comunitate cu drept de vot a comunei Pantelimon va decide pentru a-si alege noul primar.
Candidatii ce vor intra in competitia de ocupare a functiei de primar sunt: Martinescu Gheorghe (actualul viceprimar al comunei Pantelimon cu atributii de primar) - reprezentant al Partidului Social Democrat (PSD), Armasescu Costel - reprezentant al Partidului National Liberal (PNL), Vladu-Dinu Dan - candidat Independent, Nedelcu Elena - reprezentant al Partidului Alianta si Democratilor (ALDE).
Aceste alegeri vor avea loc in urma regretatei treceri in nefiinta a edilului Vasile Neicu, ce a fost in fruntea administratiei locale a comunei Pantelimon din anul 1996 pana in vara anului 2017.

Articole din editia din data de Octombrie 2017

 • Drumul Matasii incepe la Constanta! Ministrul Transporturilor, prezent

  Administratie locala
 • Primaria achizitioneaza sistem de monitorizare a traficului. Vezi unde se vor amplasa camerele se supraveghere

  Administratie locala
 • "Targul Gospodarului - Tuzla 2017" - sarbatoare organizata cu si pentru locuitorii comunei Tuzla

  Administratie locala
 • "Caravana Teatrului" ajunge pentru a doua oara, in acest an, in comuna Tuzla

  Administratie locala
 • Contracte de finantare pentru proiectele comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Pregătiri pentru începerea anului școlar în Fântânele. Tablete pentru toți copiii

  Administratie locala
 • Intervenții la rețeaua de iluminat public din comuna Saligny

  Administratie locala
 • Demersuri pentru asfaltarea a 4,5 kilometri de străzi în Fântânele

  Administratie locala
 • Drumurile din Negureni au fost asfaltate

  Administratie locala
 • Sistemul de iluminat public din Cerchezu va fi modernizat

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771