Cursurile din cadrul proiectului SAGE au inceput cu succes in comuna Crucea

Octombrie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Proiectul "O Societate pentru Toate Varstele" - SAGE (Society for All Ages), are ca obiectivul general: calificarea si perfectionarea persoanelor din mediul rural in meseriile de ingrijitor la domiciliu pentru persoanele in varsta si persoanele cu dizabilitati. Cursurile desfasurate in cadrul proiectului SAGE sunt acreditate, iar diplomele de absolvire sunt recunoscute international.

In comuna Crucea, actiunea se desfasoara conform programului in sala de training special amenajata in vederea desfasurarii cursurilor. Echipamentele IT necesare au fost achizitionate in cadrul proiectului. Orele de practica se desfasoara la Centrul de Ingrijire pentru Persoane Varstnice din localitatea Stupina.
"Toti cei 45 de cursantii s-au prezentat la orele de specializare organizate prin programul "O Societate pentru Toate Varstele". Dintre acestia, 30 urmeaza din punct de vedere al meseriilor vocationale, cursurile de ingrijitor batrani la domiciliu, iar 15 urmeaza cursurile de asistent personal al persoanei cu handicap. A fost optiunea voluntara a persoanelor de a se inscrie, indeplinind cerintele mentionate in cadrul proiectului, iar in urma inscrierilor nu au fost persoane respinse", a declarat edilul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi.
In urma acestui proiect se vor semna acorduri de colaborare intre beneficiarii proiectului si Agentiile Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Constanta, respectiv Silistra. Cursanti vor fi inscrisi in baza de date ale acestor agentii ce vor fi accesate de diferite societati ce vor solicita serviciile de calitate ale absolventilor cursurilor proiectului SAGE.
In cadrul proiectului "O Societate pentru Toate Varstele" se desfasoara si un program de perfectionare in privinta cunoasterii limbilor straine si a cunostintelor de baza in utilizarea computerului, obligatorii pentru grupul tinta reprezentat de persoanele inscrise la aceste cursuri. Cursantii au putut opta pentru studierea uneia dintre limbile straine: engleza, spaniola, italiana si germana.
Cursurile sunt organizate la nivelul fiecarei institutii partenere ale proiectului, astfel incat accesibilitatea grupului tinta sa fie cat mai ridicata. In cadrul proiectului SAGE se asigura un kit medical de urgenta si monitorizare primara pentru absolventii intregului ciclu de perfectionare si "Ghidul Ingrijitorului la domiciliu", ca element de asigurare a sustenabilitatii proiectului.

Semnarea contractului de executie pentru extinderea cladirii liceului din comuna Crucea
Edilul comunei Crucea, Gheorghe Frigioi, a declarat pentru Graiul Dobrogei faptul ca s-a finalizat procedura de achizitie privind proiectul de extindere a cladirii in care se desfasoara cursurile Liceului Tehnologic din comuna Crucea. Tot din spusele edilului, am aflat ca urmeaza semnarea contractului de executie si emiterea ordinului de incepere a lucrarii privind extinderea cladirii liceului din comuna Crucea.
Extinderea unitatii de invatamant presupune construirea a inca patru sali de clasa, cate doua pe nivel si a grupurilor sanitare. De asemenea, salile vor fi dotate cu mobilier specific. In prezent, elevii Liceului Tehnologic din localitatea Crucea invata in doua schimburi. Pentru ca liceenii sa nu mai fie nevoiti sa invete dupa-amiaza, avand in vedere cresterea numarului de copii din comuna Crucea dar si spatiul insuficient al unitatii de invatamant, demararea proiectului de extindere a cladirii unitatii de invatamant este absolut necesara.
Proiectul ce vizeaza extinderea Liceului Tehnologic din comuna Crucea a fost depus in anul 2016 prin Programului National de Dezvoltare Rurala, Masura 7.2 la Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale.

Album foto

 • Articole din editia din data de Octombrie 2017

 • Drumul Matasii incepe la Constanta! Ministrul Transporturilor, prezent

  Administratie locala
 • Primaria achizitioneaza sistem de monitorizare a traficului. Vezi unde se vor amplasa camerele se supraveghere

  Administratie locala
 • "Targul Gospodarului - Tuzla 2017" - sarbatoare organizata cu si pentru locuitorii comunei Tuzla

  Administratie locala
 • "Caravana Teatrului" ajunge pentru a doua oara, in acest an, in comuna Tuzla

  Administratie locala
 • Contracte de finantare pentru proiectele comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Întârzieri nejustificate la construirea grădiniței din Ion Corvin

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771