Primaria comunei Ciobanu are un sediu nou provizoriu

Octombrie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Primaria comunei Ciobanu isi desfasoara activitatea temporar in sediul fostelor birouri C.A.P. Ciobanu. Aceasta cladire a fost reabilitata, iar in prezent se lucreaza la amenajarea locurilor de parcare din fata sediului actual al primariei si amenajarea spatiului verde.

Administratia locala a comunei Ciobanu are in plan demolarea vechiul sediu al primariei pentru construirea unuia nou in care edilul, angajatii primariei, membrii consiliului local sa isi desfasoare activitatea in conditii optime normale.
Potrivit declaratiei acordate de catre viceprimarul comunei Ciobanu, Simoin Ionut, pentru Graiul Dobrogei, noul sediu al primariei va fi construit in regim subsol, parter + etaj. Acesta a mentionat faptul ca la subsol se va amenaja arhiva, la parter vor functiona birourile pentru relatiile cu publicul, iar la etaj biroul primarului, al viceprimarului, al secretarului, sala de sedinte, iar gruprurile sanitare vor fi amenajate in interiorul cladirii.
In prezent, in fostul sediu al primariei functioneaza Oficiul Postal al localitatii Ciobanu care va functiona aici pana la sfarsitul anului. De asemenea, in cadrul fostului sediu, este gazduita o familie din satul Miorita, o mama cu sase copii dintre care unul sufera de dizabilitati, ramasi fara adapost. S-au amenajat trei camere pentru locuit, dotate cu paturi si o bucatarie utilata. Copiii au varste cuprinse intre 3 si 13 ani, iar cei care au varsta necesara merg la scoala. Primaria si Consiliul Local al comunei Ciobanu asigura toate conditiile, dotarile necesare si utilitatile, pentru ca aceasta familie sa nu plateasca nimic.
Pregatiri pentru introducerea retelei de canalizare si reabilitarea retelei de apa potabila
Administratia publica locala a comunei Ciobanu a finalizat cadastrul si intabularea pe strazile din comuna Ciobanu, domeniul public al acesteia; aceste documente fiind necesare pentru demararea proiectelor de executie a retelei de canalizare si reabilitarea sistemului de alimentare cu apa potabila.
In ceea ce priveste reteaua de alimentare cu apa potabila se va realiza reabilitarea sistemului doar intr-o zona a localitatii Ciobanu; in restul localitatii aceasta fiind nou introdus. De asemenea, conducerea administratiei locale a comunei Ciobanu a mentionat si faptul ca in satul Miorita, ce apartine de comuna Ciobanu exista retea de alimentare cu apa potabila.
Referitor la lucrarile de executare a retelei de canalizare, ni s-a comunicat ca acestea vor fi demarate in primavara anului viitor. In luna octombrie se va defasura procedura de licitatie in vederea executiei a celor trei statii de pompare. Prin sistemul de canalizare ce va fi introdus in localitatea Ciobanu, apa menajera va fi pompata in statia de epurare din orasul Harsova. Sistemul de canalizare se va introduce pe toate strazile localitatii Ciobanu prin proiectul realizat de R.A.J.A. Constanta, iar fiecare cetatean se va racorda individual.

Articole din editia din data de Octombrie 2017

 • Drumul Matasii incepe la Constanta! Ministrul Transporturilor, prezent

  Administratie locala
 • Primaria achizitioneaza sistem de monitorizare a traficului. Vezi unde se vor amplasa camerele se supraveghere

  Administratie locala
 • "Targul Gospodarului - Tuzla 2017" - sarbatoare organizata cu si pentru locuitorii comunei Tuzla

  Administratie locala
 • "Caravana Teatrului" ajunge pentru a doua oara, in acest an, in comuna Tuzla

  Administratie locala
 • Contracte de finantare pentru proiectele comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Tuzla suspendă programul de lucru cu publicul

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în comuna Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Școala din localitatea Crîngu reabilitată cu fonduri de la bugetul local

  Administratie locala
 • Lucrările de reabilitare a grădiniței din Dulgheru se apropie de final

  Administratie locala
 • Au început lucrările de asfaltare în Amzacea

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771