"Rodul Pamantului - Zilele Recoltei la Cumpana" editia a-XV-a, Cumpana 2017

Octombrie 2017, Mirela Ionita

Social

Festivalul "Rodul Pamantului - Zilele Recoltei la Cumpana" editia a-XV-a, desfasurat in perioada 23-24 septembrie 2017, a insemnat zile importante pentru comuniunea comunei Cumpana. Evenimentul a fost organizat de Primaria si Consiliul Local al comunei, in fruntea carora se afla edilul Mariana Gaju.

In deschiderea festivalului, edilul comunei Cumpana a urat "Bun Venit!" tuturor celor prezenti, locuitorilor comunei Cumpana, dar si persoanelor din apropierea comunei care au ales sa isi petreaca timpul alaturi de semeni, bucurandu-se de roadele si bogatia pamantului ce au fost obtinute cu multa sudoare si truda de catre oamenii de la tara.
"Sarbatoarea Zilele Recoltei reprezinta zilele taranului roman, truditor cu mainile sfinte, care lucreaza pamantul in tacere, cu gandul doar la Dumnezeu si la familia sa. Nu pamantul apartine omului, ci omul apartine pamantului. Omul este firul care tese drama vietii si ceea ce-i face pamantului isi face sie insusi. El se simte dator si este in stare doar sa daruiasca truda sa stapanului sau suprem - pamantului", a continuat discursul , edilul comunei Cumpana, Mariana Gaju.
De cincisprezece ani, la Cumpana, locuitorii comunei care s-au desprins din randul acelora pentru care pamantul este sfant, se ocupa de organizarea acestei sarbatori, care, la fel ca toate celelalte manifestari la nivelul comunei se pot desfasura cu ajutorul nemijlocit al oamenilor cu suflet pentru oameni, al tuturor sponsorilor care au inteles ca lucrurile mari se realizeaza prin oameni cu suflete mari.
Edilul comunei Cumpana, Mariana Gaju, reprezentantul Primariei si al Consiliului Local, a adresat multumiri tuturor celor care au contribuit la organizarea acestei editii a manifestarii "Zilele Recoltei", membrilor ansamblurilor folclorice care au oferit celor prezenti un strop din tezaurul folcloric al neamului romanesc, artistilor, dar si sportivilor din comuna Cumpana.
"Va urez sanatate, belsug in casele dumneavoastra, iar toamnele care vor veni sa fie bogate si sa va rasplateasca munca cu roadele sale", a incheiat discursul, Mariana Gaju, primarul comunei Cumpana.
In prima zi a festivalului "Rodul Pamantului - Zilele Recoltei la Cumpana" editia a-XV-a, pe data de 23 septembrie 2017, a avut loc parada portului popular, a fanfarei R.A.JA. Constanta, a militarilor "Romania-Dacia Casa Noastra".
Festivalul a fost deschis prin intonarea Imnului de Stat al Romaniei si a Imnului Comunei. Dupa acest moment solemn, Inalt Prea Sfintia Sa Taeodosie, Arhiepiscopul Tomisului a binecuvantat oamenii si roadele pamantului. Apoi, edilul si membrii autoritatilor locale au vizitat standurile cu produse agricole si preparate traditionale, standurile cu produse mestesugaresti si expozitia de gastronomie, au purtat discutii cu producatorii agricoli, legumicultorii, crescatorii de animale si cu cei prezenti la aceasta frumoasa manifestare.
In prima zi a festivalului, au urcat pe scena artisti consacrati de muzica populara dobrogeana precum: Elena Platica, interpret dar si prezentator al festivalului alaturi de Ionut Dulgheru - prezentator radio. Alaturi de acestia, au evoluat pe scena, dupa un program bine stabilit, urmatorii: Ansamblul folcloric "Boboceii Cumpenei" din comuna Cumpana, Chitosca Mihai - recital folclor debrogean, "Romania-Dacia Casa Noastra" - demonstratie militara, spectacol de gladiatori, Ansamblul "Vanghelismo", din comuna Mihail Kogalniceanu - instructor Cornel Puiu, Babasca Lorena; Ansamblul Kardelen - instructor Firdes Musledin, Ansamblul Multietnic "Techir" - instructor Borali Birsen, Mirela Pana din Constanta - recital, Scoala de Balet "Nicolae Spirescu" - Cumpana, instructor Teodora Spirescu, Luana Tudorache - recital folclor Muntenia, Ileana Laceanu din Gorj - recital extraordinar, Ansamblul Folcloric "Babaianca" - comuna Babadag, Tulcea - instructor Roibu Vasile Nicoleta, Echipa de Rugby Clubul "C.S. Victoria Cumpana" - antrenor Bacioiu Florin, Ansamblul Folcloric "Floricica" - comuna Gropeni, Braila - instructor Radita Flutiras, Ansamblul Folcloric "Astras" - Constanta - Stefanel Gavrizi, Ansamblul Folcloric "Romancuta" - maestru coregraf Olteanu Constantin, Stefania Luzinski, Iordan Elena, Campanu Catalin din Cumpana - recitaluri, Grigore Gherman - Cernauti, Moldova, Echipa de fotbal Clubul Sportiv "C.S. Victoria Cumpana"-antrenor Mustaca Cristian, Ansamblul Folcloric "Gospodarii de pe Valea Asaului" - Bacau, Scoala de Dans Sportiv "Laura Dance Studio" - instructor Laura Bogorodea, comuna Cumpana, trupa de dans modern "Angy Dance Studio" din Techirghiol - instructor Angelica Mihale, recital Allesia, muzica Disko in incheierea programului.
Tot in prima zi a festivalului "Rodul Pamantului - Zilele Recoltei la Cumpana" editia a-XV-a, septembrie 2017, a avut loc si premierea celor mai buni gospodari din comuna Cumpana, aplaudati si felicitati de publicul prezent.
In cea de-a doua zi a festivalului, duminica, 24 septembrie 2017, au urcat pe scena ansamblurile folclorice: "Romancuta", Cumpana - maestru coregraf Constantin Olteanu, "Gospodarii de pe Valea Asaului", "Traditii Dobrogene" - coregraf Pascu Gabriela, "Varfu-Campului" - Botosani - Primar Hitu Maria, "Luncavita", judetul Tulcea - instructor Catalin Tanasuica, "Mugurelul", Cernavoda - Mariana Mazilu, Ansamblul Folcloric "Roza", Ghindaresti - instructor Artion Nicu, Ansamblul Folcloric "Canlar" - instructor Molamet Sevran si "Elpis" - Ansamblul Folcloric al comunitatii Elene din Constanta.
Au prezentat recitaluri extraordinare artisti consacrati, dar si artisti locali: Nicusor Iordan si Anamaria-Rossa Preda, Tanase Iulian si Adrian Ivanciu, Cristina Olteanu - Muntenia, Geta Apostolache - Moldova, Elena Platica si Ionut Dulgheru, dar si artistul de muzica usoara David Burlacu, si Taraful Domnesc.
Au urcat pe scena si au prezentat demonstratii spectaculoase: echipa de gimnastica "C.S. Victoria Cumpana" - instructor Elena Vlad, reprezentanti ai clubului "C.S Victoria Cumpana" la lupte libere - antrenor Papazu George, echipa de scrima a "C.S. Victoria Cumpana" - antrenor Bezem Sebastian, Scoala de dans sportiv "Dance Art", Techirghiol - instructor Mariana Craciun.
Edilul comunei Cumpana, Mariana Gaju i-a premiat pe nou nascutii din luna septembrie 2017, care au devenit membrii ai comunitatii.
Duminica, in a doua zi a festivalului s-a pregatit si cea mai mare "Placinta Dobrogeana", care a avut o lungime de peste 45 metri.
La finalul evenimentului, cei prezenti au fost incantati de un foc de artificii care a anuntat inchiderea cu succes a evenimentului dedicat pamantului, Festivalul "Rodul Pamantului - Zilele Recoltei la Cumpana" editia a-XV-a, 23-24 septembrie 2017, ca multumire pentru toate roadele si bogatiile oferite.

Album foto

 • Articole din editia din data de Octombrie 2017

 • Drumul Matasii incepe la Constanta! Ministrul Transporturilor, prezent

  Social
 • Primaria achizitioneaza sistem de monitorizare a traficului. Vezi unde se vor amplasa camerele se supraveghere

  Social
 • "Targul Gospodarului - Tuzla 2017" - sarbatoare organizata cu si pentru locuitorii comunei Tuzla

  Social
 • "Caravana Teatrului" ajunge pentru a doua oara, in acest an, in comuna Tuzla

  Social
 • Contracte de finantare pentru proiectele comunei Pantelimon

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Caravana de testări medicale gratuite în mediul rural „Nu am făcut destul” ajunge în Constanța

  Social
 • Elevii premianți din Vulturu în tabără la Câmpulung Moldovenesc

  Social
 • Copiii din Cerchezu în vizită la Aqua Magic

  Social
 • Doi copii orfani botezați la Cumpăna

  Social
 • Vacanță de vis pentru copiii din Grădina

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771