Sediu nou pentru biblioteca din comuna Nicolae Balcescu

4 Octombrie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Administratia locala a comunei Nicolae Balcescu a demarat lucrarea de construire a bibliotecii comunale in curtea Liceului "I.C. Bratianu" din localitatea Nicolae Balcescu. Pentru demararea acestor lucrari autoritatile locale au demolat cladirea in care functiona secretariatul Liceului "I.C. Bratianu", aceasta fiind o cladire separata de cea a liceului; improprie, cu fisuri si mucegai.

In prezent se lucreaza la fundatia imobilului, ce va fi construit in regim parter + etaj si care va avea o suprafata de 215 metri patrati. La parter va fi amenajat biroul directorului scolii, sediul nou al seretariatului si arhiva liceului, iar la etaj se va amenaja biblioteca cu rafturi pentru carti si sala de lectura. Biblioteca va avea intrarea din strada Garii si va fi dedicata atat scolarilor, elevilor de liceu, dar si tuturor cetatenilor din comuna Nicolae Balcescu. In prezent, biblioteca veche functioneaza intr-un corp comun cu dispensarul veterinar al localitatii Nicolae Balcescu. Acest spatiu este ingresuit, cu un numar mare de carti, iar pentru un spatiu adecvat se executa lucrarea de construire a noului imobil, absolut necesara.
Aceasta investitie se realizeaza pentru sporirea educatiei, a culturii si stiintei la nivelul comunei Nicolae Balcescu. Cartile disponibile, sala de lectura vor reprezenta sursele de informare pentru tinerii ce doresc sa acumuleze noi cunostinte, dar si pentru restul cetatenilor ce iubesc lectura, fiind o biblioteca comunala.
Conducerea administratiei locale din comuna Nicolae Balcescu, in frunte cu edilul Dumitru Timofte, isi doreste ca cetenii si mai ales tinerii din comuna sa deprinda obiceiul de a imprumuta carti pe care sa le citeasca si sa le returneze. Investitia este realizata cu fonduri de la bugetul local.

Pregatirea bazei sportive din satul Dorobantu pentru competitiile viitoare
Viceprimarul comunei Nicolae Balcescu, Constantin Lucian, a declarat pentru publicatia Graiul Dobrogei: "S-au finalizat lucrarile de reabilitare a bazei sportive din satul Dorobantu, apartinator comunei Nicolae Balcescu. S-au executat lucrari de reamenajare, de varuire si vopsire a cladirii la exterior, dar si la interior; igienizarea vestiarelor si a grupurilor sanitare. Gazonul terenului a fost cosit si tuns, dar si marcat pentru competitiile sportive. Aceste lucrari s-au realizat pentru a pregati baza sportiva a comunei Nicolae Balcescu, pentru desfasurarea in conditii cat mai bune a competitiilor sportive ce vor urma. Aceste lucrari au fost realizate cu ajutorul sponsorilor locali, iubitori ai sportului si ai fotbalului, sustinatori ai echipei de fotbal "Recolta Nicolae Balcescu" ce evolueaza in Liga a-VI-a, Seria Nord".
In cadrul sedintei de Consiliu Local, organizata in data de 25 septembrie 2017, viceprimarul comunei Nicolae Balcescu ne-a marturisit ca s-a aprobat prin hotarare de consiliu, infiintarea unui club sportiv ce va fi sustinut de diferiti sponsori economici ai comunei, de Primaria si Consiliul Local al comunei Nicolae Balcescu.
Administratia locala a comunei Nicolae Balcescu sustine sporturile precum: fotbalul, taekwondo, rugby, dar si alte activitati sportive practicate de cetatenii comunei Nicolae Balcescu. Echipa de taekoando Nicolae Balcescu este antrenata de Palanga Laurentiu.

Articole din editia din data de 4 Octombrie 2017

 • Drumul Matasii incepe la Constanta! Ministrul Transporturilor, prezent

  Administratie locala
 • Primaria achizitioneaza sistem de monitorizare a traficului. Vezi unde se vor amplasa camerele se supraveghere

  Administratie locala
 • "Targul Gospodarului - Tuzla 2017" - sarbatoare organizata cu si pentru locuitorii comunei Tuzla

  Administratie locala
 • "Caravana Teatrului" ajunge pentru a doua oara, in acest an, in comuna Tuzla

  Administratie locala
 • Contracte de finantare pentru proiectele comunei Pantelimon

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședința ordinară a lunii octombrie, desfășurată în municipiul Medgidia

  Administratie locala
 • Amenajare stadion și bază sportivă în Tuzla

  Administratie locala
 • Strada Școlii și strada Bisericii din localitatea Răzoarele vor fi asfalate

  Administratie locala
 • Toamnă bogată în lucrări la Cobadin

  Administratie locala
 • Construire pasarelă pietonală în Peștera

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771