Inceputul anului scolar aduce bucurie in comuna Pestera

Septembrie 2017, Mirela Ionita

Educatie

Zambete, rasete sau lacrimi, emotii mari, flori si uniforme, povesti din timpul vacantei care parca a trecut prea repede, sunt cuvinte ce descriu sentimentele traite, intr-o zi splendida de 11 septembrie ce anunta o data cu sunetul clopotelului, prima zi a unui nou an de scoala.

De dimineata, curtile scolilor s-au umplut de elevi fericiti de revederea colegilor sau cunoasterea acestora si a cadrelor didactice; de parinti emotionati de trecerea timpului si avantul copiilor, toti adunati pentru a marca asa cum se cuvine prima zi a noului an scolar. S-a anuntat debutul festivitatii de deschidere a anului scolar si a sunat clopotelul ce anunta inceperea orelor de curs, pentru toti elevii comunei Pestera: la ora 8:15 in Izvoru Mare la Scoala Primara Nr.3, la ora 9:00 in Ivrinezu Mare la Scoala Primara Nr.2, iar la ora 10:00 in localitatea Pestera la Scoala Gimnaziala Nr.1.
La festivitatea de deschidere a anului scolar 2017-2018 de la Pestera, edilul comunei, Marius-Liviu Petre, alaturi de viceprimarul Tudorel Grosu, comandantul Postului de Politie Pestera, Viorel Tudoran, consilierul local Vladimir Decu si inspector scolar general adjunct Alina Diana Codreanu, au fost aplaudati indelung de elevii si parintii prezenti. Edilul Marius-Liviu Petre, fost director al unitatii de invatamant Scoala Gimnaziala Nr.1 Pestera si profesor de istorie le-a transmis emotia si bucuria, dar si dragostea pe care o simte fata de elevi si fata de scoala si le-a promis copiilor ca va fi alaturi de ei si ii va sprijini, convins de faptul ca si ei vor face cinste acestei scoli si dascalilor care ii indruma si vor fi mandi de aceasta unitate scolara.
"Ne bucuram de faptul ca a inceput scoala, deoarece elevii sunt sufletul acestei comunitati. O data cu inceperea noului an scolar simtim cum comuna a prins viata si asemanam inceputul de an scolar cu primavara ce da viata naturii", a declarat pentru ""Graiul Dobrogei", edilul Marius-Liviu Petre.
Imbracati toti in uniforme scolare, cei 434 copii au creat prin prezenta, cu starea lor de spirit o imagine emotionanta. Elevii au demonstrat dragostea si respectul pe care i-l poarta edilului comunei Pestera pentru tot ceea ce face pentru ei, si l-au intampinat cu zambete si cu aplauze.
11 Septembrie 2017, a reprezentat o zi de sarbatoare care i-a condus pe elevi catre clase. Pornind din curtea interioara reamenajata a scolii, elevii au fost asteptati de cadrele didactice in clasele impecabile ce au trecut prin procese de igienizare si au fost pregatite pentru inceperea noului an scolar, de catre autoritatile locale ale comunei Pestera ce au ca prioritate invatamantul si educatia.
In continuare, Primaria si autoritatile locale ale comunei Pestera sprijina si vor sprijini in totalitate, fara nicio ezitare educatia si implicit institutiile de invatamant din comuna. O dovada a acestui sprijin o reprezinta bursele scolare, pe care Primaria si Consiliul Local al comunei Pestera le ofera elevilor.
"In prima sedinta a Consiliului Local voi propune suplimentarea cuantumului burselor, in special pentru bursele de merit deoarece dorim sa motivam si sa sprijinim performanta scolara. Anul trecut s-au acordat in primul semestru 214 burse, iar in cel de-al doilea s-au acordat un numar total de 160 de burse, in valoare de 26469 lei (54 burse de merit, 94 burse sociale, 12 burse studiu) pentru elevii de la Scoala Primara Nr.3 Izvoru Mare, Scoala Primara Nr.2 Ivrinezu Mare, Scoala Gimnaziala Nr.1 Pestera", a declarat Marius-Liviu Petre, edilul comunei Pestera.
Pe de alta parte, potrivit edilului comunei Pestera toti elevii de liceu, scoala postliceala si facultate beneficiza deja de un sprijin financiar de 150 de lei pe luna pentru decontarea transportului scolar. Pana in acest moment s-a inregistrat un numar de aproximativ 140 de cereri. De asemenea, Primaria comunei Pestera deconteaza si transportul cadrelor didactice fara intarziere pentru ca acestea sa mearga cu drag la scoala, sa fie multumite de conditiile oferite de comunitatea locala si pentru desfasurarea in conditii optime a actului educational. Sunt aproximativ 30 de cadre didactice care fac naveta pana in comuna Pestera, majoritatea fiind din Medgidia, Constanta dar si Poarta Alba.
La cateva zile dupa inceperea noului an scolar, Primaria comunei Pestera a avut parte de o vizita surpriza, care a impresionat in mod foarte placut conducerea administratiei publice locale: "Astazi, 15 septembrie la sediul Primariei Pestera, am avut placerea sa ii avem ca invitati pe elevii clasei pregatitoare. Impreuna cu viceprimarul comunei, Tudorel Grosu, am stat de vorba cu cei mici despre visele lor. Am fost incantati sa vedem ca multi isi doresc sa ajunga oameni de afaceri, medici, profesori sau politisti. Viitorul se anunta promitator la Pestera. Succes, copii!", a declarat edilul Marius-Liviu Petre.

Locul III la Cupa Federatiei Romane de Oina pentru echipa de oina-fete a Scolii Gimnaziale Nr.1 Pestera
In data de 16 septembrie 2017, echipa de oina-fete coordonata de profesorul Viorel Miclea, de la Scoala Gimnaziala Nr.1 Pestera, a obtinut Locul III la Cupa Federatiei Romane de Oina.
La competitia desfasurata la Horia, judetul Constanta, au participat cei mai buni practicanti ai sportului national, dar unitatea grupului si pasiunea pentru oina le-au facut pe elevele scolii din localitatea Pestera sa urce pe podium.
Primarul comunei Pestera, Marius-Liviu Petre, le felicita pe eleve si le asigura de intreaga sustinere la competitiile viitoare: "Le felicit pe sportivele noastre si le asigur de intreaga noastra sustinere, la competitiile viitoare. Ma bucur sa vad ca in comuna Pestera avem tineri pasionati de sport, care obtin rezultate notabile. Felicitari!".
Fetele pregatite de profesorul Viorel Miclea si sprijinite de reprezentantii Primariei Pestera s-au luptat, de la egal la egal, cu cele mai bune jucatoare din tara!
"Unitatea grupului, dorinta de autodepasire, mentalitatea de invingator si pasiunea pentru sportul national le-a facut pe fetele noastre sa ajunga pe podium. A fost o competitie reusita, de la care ne-am intors cu o multime de amintiri frumoase", a declarat profesorul Viorel Miclea.

Album foto

 • Articole din editia din data de Septembrie 2017

 • Ministrul Sanatatii: Suntem depasiti in ceea ce priveste capacitatea de a prelua pacientii arsi. Am avut un guvern care a venit pe arsi si care nu a facut nimic pentru acestia

  Educatie
 • Dragnea da asigurari ca Legea care interzice fumatul in spatiile inchise NU va fi modificata: Poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu

  Educatie
 • Peste o jumatate de milion de carduri de sanatate, emise in acest an

  Educatie
 • Premiera pentru lacul Techirghiol! Vezi speciile protejate!

  Educatie
 • Concurs de ciclism la Medgidia

  Educatie
 • Articole din aceeasi categorie

 • Burse de merit pentru elevii Liceului Tehnologic „Nicolae Dumitrescu” din Cumpăna

  Educatie
 • Toamna sosește cu premii în municipiul Medgidia

  Educatie
 • Școala din Vulturu – dovada că și în mediul rural se poate studia la standarde înalte

  Educatie
 • Cursuri de canto și dansuri populare pentru copiii din Amzacea

  Educatie
 • Cristian Ștefan Avram, elevul care a obținut media 10 la examenul de Bacalaureat, premiat de Primăria Municipiului Medgidia

  Educatie
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771