Edilul Marcela Radulescu, isi doreste scoli si gradinite moderne pentru copiii din comuna Ion Corvin

Septembrie 2017, Radu Petric

Administratie locala

La inceput de an scolar, comuna Ion Corvin l-a avut ca oaspete special pe inspectorul scolar general de la Inspectoratul Judetean Scolar Constanta, Miu Petrica, care alaturi de edilul comunei, Marcela Radulescu, de viceprimarul Doscu Florin, de directorul Iscruleasa Ioana Izabela - profesor in invatamantul primar si de cadrele didatice, i-au intampinat pe elevii emotionati de revederea colegilor.

Festivitatea de deschidere a anului scolar 2017-2018 a avut loc la ora 9:00 in localitatea Viile, iar la ora 10:00 clopotelul ce anunta inceperea unui nou an scolar a sunat la Ion Corvin.
Pentru publicatia "Graiul Dobrogei", edilul comunei Ion Corvin a declarat faptul ca scoala din Ion Corvin este improprie desfasurarii activitatii scolare, necesitand investitii in reabilitare, recompartimentare, extindere si modernizare pentru ca elevii acestei institutii sa aiba conditii optime normale de desfasurare a orelor de curs.
"Imi pare rau ca nu avem scoli moderne ca in alte localitati si comune. Comuna Ion Corvin a avut primari carora nu le-a placut scoala si nici nu au tinut cu aceste institutii. In cei patru ani in care am mai fost edilul acestei comune am reusit sa fac o scoala moderna in localitatea Raristea si o gradinita in Viile. Restul unitatilor erau in studiu, iar cei care au fost inaintea mea, dar si dupa mine nu au implementat proiecte de reabilitare a scolii si nu au fost interesati in a atrage si obtine fonduri pentru a investi in aceste unitati. De-a lungul anilor s-au perindat inspectori, profesori care nu au dorit sa schimbe aceasta situatie si sa investeasca in invatamant", a declarat indignata, Marcela Radulescu, edilul comunei Ion Corvin.
Intr-o nota mai optimista, edilul Marcela Radulescu a declarat: "Am toata increderea in sprijinul domnului inspector scolar general Miu Petrica, in a face dirigente impreuna cu noi la Ministerul Educatiei pentru construirea unei noi scoli si a unei gradinite noi in comuna Ion Corvin la standarde optime, moderne si europene pentru copiii nostri".
De asemenea, edilul comunei Ion Corvin asteapta cu nerabdare semnarea contractelor de finantare pentru cele cinci proiecte ce au primit aprobare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene in cadrul PNDL (Programul National de Dezvoltare Locala), etapa a doua a: "Realizarea infrastructurii de canalizare si statie de epurare in comuna Ion Corvin, judetul Constanta", "Construire Scoala Gimnaziala nr.1 Ion Corvin si gradinita cu program normal in localitatea Ion Corvin, judetul Constanta", "Reabilitare si modernizare Scoala Gimnaziala nr.2 Viile, in comuna Ion Corvin, judetul Constanta", "Extindere si reabilitare unitate sanitara in localitatea Ion Corvin, judetul Constanta", "Asfaltare strazi in comuna Ion Corvin, judetul Constanta".

Articole din editia din data de Septembrie 2017

 • Ministrul Sanatatii: Suntem depasiti in ceea ce priveste capacitatea de a prelua pacientii arsi. Am avut un guvern care a venit pe arsi si care nu a facut nimic pentru acestia

  Administratie locala
 • Dragnea da asigurari ca Legea care interzice fumatul in spatiile inchise NU va fi modificata: Poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu

  Administratie locala
 • Peste o jumatate de milion de carduri de sanatate, emise in acest an

  Administratie locala
 • Premiera pentru lacul Techirghiol! Vezi speciile protejate!

  Administratie locala
 • Concurs de ciclism la Medgidia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • 7,7 milioane euro pentru dotarea Spitalului Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Consilierii locali din Dumbrăveni reuniți în ședință ordinară

  Administratie locala
 • Curățenie de primăvară în comuna Mereni

  Administratie locala
 • Clubul Sportiv Gloria și Serviciul Comunitar de Utilități Publice Albești au bugetul aprobat

  Administratie locala
 • Consilierii locali ai comunei Castelul convocați în ședință ordinară

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771