Centru de zi pentru batranii din comuna Oltina

Septembrie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Reprezentantul legal al Primariei si al Consiliului Local Oltina, Gheorghe Chirciu a depus prin Programul Operational Regional, pe Masura 8.3 - "Servicii sociale pentru persoane varstnice", un proiect prin care se doreste construirea unui centru de zi pentru batranii comunei Oltina, in valoare de 1.000.000 de euro.

Comuna Oltina beneficiaza de cladirea unei foste sali de sport, pe care o vor folosi pentru implementarea acestui proiect si desfasurarea activitatilor ce implica persoanele varstnice. Se vor construi doua imobile: centru de zi in regim parter+etaj si cantina sociala in regim parter. Centru de zi va cuprinde cabinete medicale, de kinetoterapie, consiliere psihologica, grupuri sanitare si sali pentru diverse alte activitati mestesugaresti, de relaxare si socializare.
Cantina va cuprinde, conform proiectului: bucatarie, sala de mese pentru aproximativ 30 de persoane defavorizate (cu venituri mici), care vor primi o masa calda, gratuita, oferita din partea Primariei si a Consiliului Local.
Mai mult decat atat, autoritatile locale vor depune saptamana aceasta si un proiect privind reabilitarea Gradinitei Nr.1 din localitatea Oltina, la GAL Dobrogea S-V, asociatie din care face parte si comuna Oltina. Proiectul "Reabilitare Gradinita Nr.1 din localitatea Oltina" implica lucrari de consolidare, recompartimentare si modernizare a cladirii, dar si inlocuirea acoperisului si a pardoselii. Valoarea acestui proiect este de 150.000 euro +TVA.
In ceea ce priveste infrastructura comunei Oltina, edilul Gheorghe Chirciu ne-a declarat ca administratia publica locala a comunei Oltina a finalizat lucrarea de asfaltare a 760 de metri liniari, din drumul ce face legatura intre localitatea Oltina si Satu Nou, DC48. Lucrarea cu o valoare de 120.000 euro a fost realizata cu fonduri de la Consiliul Judetean Constanta. Investitia implica si realizarea canalizarii apelor pluviale prin construirea a 7 podete, accese pietonale si rigole cu fonduri de la bugetul local.
In alta ordine de idei, in ceea ce priveste educatia si invatamantul din comuna Oltina, edilul Gheorghe Chirciu ne-a marturisit ca deschiderea anului scolar a avut loc la 9:00 la scoala gimnaziala din Oltina, iar la 10:00 la Razoarele. Edilul comunei Gheorghe Chirciu alaturi de cadrele didactice si parinti le-au urat copiilor mult succes in noul an, sa fie constiinciosi si ascultatori. Inainte de inceperea anului scolar, in toate unitatile din comuna Oltina s-au realizat lucrari de igienizare si curatenie.

Articole din editia din data de Septembrie 2017

 • Ministrul Sanatatii: Suntem depasiti in ceea ce priveste capacitatea de a prelua pacientii arsi. Am avut un guvern care a venit pe arsi si care nu a facut nimic pentru acestia

  Administratie locala
 • Dragnea da asigurari ca Legea care interzice fumatul in spatiile inchise NU va fi modificata: Poate odata ne trezim si aceasta lege ne ajuta sa ne lasam de acest viciu

  Administratie locala
 • Peste o jumatate de milion de carduri de sanatate, emise in acest an

  Administratie locala
 • Premiera pentru lacul Techirghiol! Vezi speciile protejate!

  Administratie locala
 • Concurs de ciclism la Medgidia

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771