Comuna Silistea in parteneriat cu primarii din judetul Constanta si din Bulgaria

Septembrie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Reprezentantii Primariei comunei Silistea vor paricipa vineri, 8 septembrie la prima conferinta de presa privind proiectul transfrontalier "O Societate pentru Toate Varstele" SAGE (Society for All Ages). La eveniment vor fi prezenti reprezentanti din cadrul primariilor partenere din Romania dar si din Bulgaria. Intalnirea va avea loc in sediul Primariei Crucea, la ora 11:00.

In acest proiect din cadrul programului Interreg V-A Romania-Bulgaria, Axa Prioritara 4, Primaria comunei Silistea este partenera alaturi de Primaria comunei Crucea (institutia solicitanta si lider de proiect), Primaria comunei Mihail Kogalniceanu si Administratia Districtului Silistra din Bulgaria.
In cadrul proiectul "O Societate pentru Toate Varstele" se vor desfasura cursuri de calificare si perfectionare a persoanelor din mediul rural in meseriile de ingrijitor la domiciliu pentru persoanele in varsta si asistenti pentru persoanele cu dizabilitati. Este vizata scolarizarea si calificarea a 45 de persoane din fiecare locatie partenera in proiect: 30 vor urma cursuri de ingrijitor batrani la domiciliu si 15 vor urma cursul de asistent personal al persoanei cu handicap. Alaturi de aceste cursuri autoritatile publice locale partenere in proiectul SAGE vor desfasura si un program de perfectionare in cunoasterea limbilor straine, pentru care vor putea opta (engleza, spaniola, italiana si germana) si cunostinte de baza in utilizarea computerului care vor fi obligatorii.
Cursurile desfasurate in cadrul proiectului "O Societate pentru Toate Varstele" sunt acreditate, iar diplomele de absolvire sunt recunoscute international. Proiectul a fost demarat in aprilie 2017 si are o durata de 18 luni. Cursurile de calificare vor incepe la jumatatea lunii septembrie, iar toate cursurile vor fi organizate la nivelul fiecarei institutii partenere ale proiectului astfel incat sa fie cat mai accesibile.
In urma acestui proiect se vor semna acorduri de colaborare intre beneficiarii proiectului si Agentiile Judetene de Ocupare a Fortei de Munca Constanta, respectiv Silistra. Cursanti vor fi inscrisi in baza de date ale acestor agentii ce vor fi accesate de diferite societati ce vor solicita serviciile de calitatea ale absolventilor cursurilor proiectului SAGE.
Acest proiect va avea un impact direct asupra profesionalizarii serviciilor oferite intr-un domeniu deosebit de sensibil si cu impact indirect asupra sistemului de protectie sociala, atat din punct de vedere al cresterii gradului de ocupare a fortei de munca, cat si al cresterii calitatii serviciilor de ingrijire oferite determinand o imbunatatire a calitatii vietii.
In alta ordine de idei, potrivit conducerii administratiei locale a comunei Silistea: "Ne apropiem de finalizarea proiectului ce are in vedere realizarea retelei de canalizare - un obiectiv foarte important pentru comunitatea noastra. Am contractat lucrarile pentru extinderea retelei de alimentare cu apa potabila in cartierul Ferme I.A.S. si am incheiat contractul pentru proiectarea si executia acestor lucrari", a declarat edilul comunei Silistea Mihai Soare.

Articole din editia din data de Septembrie 2017

 • S-a semnat contractul de finantare pentru asfaltare in comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Lucrari pe ultima suta de metri la reteaua de alimentare cu apa in comuna Crucea

  Administratie locala
 • Ganduri si amintiri din vacanta in comuna Silistea

  Administratie locala
 • Comuna Silistea in parteneriat cu primarii din judetul Constanta si din Bulgaria

  Administratie locala
 • "Zilele comunei Tuzla" - zile de cultura

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Locuitorii din Floriile vor avea rețea de apă

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771