A inceput extinderea sediului primariei din comuna Pantelimon

Septembrie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Lucrarile privind implementarea proiectul de extindere a sediului primariei au inceput pe data de 14 august 2017, cu fonduri de la bugetul local.

Suprafata utila totala a noii constructii, conform proiectului este de 417,56 mp. Cladirea va fi construita in regim Parter si va cuprinde: hol, trei grupuri sanitare in interior, patru birouri, camera pentru centrala termica. Aceasta noua constructie va comunica printr-un hol cu actuala cladire a primariei.
De asemenea, se va realiza tencuiala decorativa in ton cu cea existenta, iar acoperisul va fi din tigla ceramica, respectiv tabla tip tigla pentru camera centralei termice. Tot la exterior, de jur imprejurul cladirii se vor amenaja trotuare cu panta de scurgere de 5%.
Proiectul "Extindere Sediul Primariei Pantelimon, comuna Pantelimon, judetul Constanta" are o valoare de 380.546,00 lei. Pana in prezent s-a realizat fundatia noii cladiri, s-au ridicat stalpii de sustinere si se continua cu zidaria din B.C.A.

After school in comuna Pantelimon cu fonduri europene
Urmeaza semnarea contractului de finantare a proiectul ce vizeaza construirea unui after school in comuna Pantelimon; proiect depus la AFIR (Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale) a carui cererea de obtinere a fondurilor necesare investitiei s-a aprobat. Valoarea proiectului este de 1.434.733 lei.
Obiectivul proiectului este modernizarea si dotarea unei constructii existente, consolidarea structurii acesteia si aducerea la standardele in vigoare prin interventii locale. Beneficiind de cladirea in care au functionat fostele birouri ale C.A.P.-ului amplasata in localitatea Pantelimon de Sus, administratia locala a comunei Pantelimon doreste sa demareze lucrari de reabilitare si transformarea acesteia in after school. Proiectul vizeaza si recompartimentarea cladirii in regim Parter, ce prezinta o suprafata de 240,99 metri patrati.
Potrivit viceprimarului comunei Pantelimon, Gheorghe Martinescu, afterschool-ul va cuprinde: vestibul, hol, biblioteca, chicineta, birou, sala de calculatoare, doua sali de grupa, grupuri sanitare, vestiar, grup sanitar pentru persoane cu dizabilitati, camera pentru centrala termica. Obiectivul de investitii propus a se realiza nu este prevazut cu cantina (bucatarie) pentru prepararea hranei copiilor, aceasta va fi asigurata prin servicii de catering. Lucrarile propuse pentru reabilitarea cladirii sunt de inchideri exterioare si interioare, de finisaje interioare si exterioare, inlocuire a tamplariei, a instalatiilor electrice, sanitare si termice.
Vor beneficia de serviciile acestui afterschool aproximativ 20 de copii ce provin din familii cu situatie materila precara si ai caror parinti nu se pot ocupa de educatia copiilor ce le revine dupa orele de curs. After school-ul nu este o moda ci este o necesitate in Romania, iar un astfel de program este o ocazie ideala pentru copii de a socializa si de a invata. De supravegherea si consilierea copiilor se va ocupa un personal calificat, selectat din randul cadrelor didactice din comuna Pantelimon.
Centrul afterschool trebuie sa sprijine demersurile educationale ale scolarilor, in special ale celor din clasele primare, avand in vedere cresterea numarului de ore petrecute de catre parinti la serviciu sau alte activitati gospodaresti, care se desfasoara in mediul rural.

Album foto

 • Articole din editia din data de Septembrie 2017

 • S-a semnat contractul de finantare pentru asfaltare in comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Lucrari pe ultima suta de metri la reteaua de alimentare cu apa in comuna Crucea

  Administratie locala
 • Ganduri si amintiri din vacanta in comuna Silistea

  Administratie locala
 • Comuna Silistea in parteneriat cu primarii din judetul Constanta si din Bulgaria

  Administratie locala
 • "Zilele comunei Tuzla" - zile de cultura

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Școală nouă pentru elevii din Albești

  Administratie locala
 • Campania „Comune Curate” ajunge în comuna Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771