Lucrari de construire a anexei primariei Saraiu

Septembrie 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Din necesitatea extinderii sediului primariei din comuna Saraiu, edilul comunei, Dorinela Irimia, a demarat un proiect de reabilitare si transformare a cladirii ce se afla in apropierea primarie in anexa a primariei. Amenajarea acesteia intr-o cladire in regim Parter+Etaj (Mansarda) va schimba si infrumuseta aspectul centrului localitatii Saraiu.

Edilul comunei Saraiu, Dorinela Irimia a declarat pentru publicatia Graiul Dobrogei ca a fost demarata reabilitarea cladirii din vecinatatea primariei. Lucrarea este realizata de catre societatea S.C. Saraiu Progres Dezvoltare Servicii S.R.L., iar potrivit edilului, pentru a ridica o cladire care sa ofere siguranta se va demola o mare parte din vechea cladire, se vor lasa peretii, se va realiza consolidarea subzidirii cladirii existente si se va turna placa.
Parterul anexei primariei Saraiu va avea conform proiectului, o suprafata de 230,32 metri patrati. In acest spatiu vor fi amenajate doua grupuri sanitare, hol, sala de sedinte, 5 birouri si casa scarii. Etajul va avea o suprafata de 203,58 metri patrati si va cuprinde sala de protocol de 40 de metri patrati, 4 birouri, 2 grupuri sanitare si hol.
La finalizarea acestei investitii, sedintele Consiliului Local se vor tine in sala de sedinte; in sala de protocol vor fi invitati musafirii si vor avea loc diferite activitati ce vor fi in desfasurare. Tot in aceasta noua cladire vor fi amenajate birouri de asistenta tehnica, biroul arhitectului sef, ale angajatilor ce isi desfasoara activitatea in prezent in sediul primariei, dar si o incapere ce va fi destinata arhivei si care va fi realizata la standarde impuse de lege. Potrivit edilului Dorinela Irimia aceasta investitie este necesara avand in vedere faptul ca de 7 ani sedintele de Consiliu Local au loc in biroul primarului, dar si pentru a le oferi angajatilor conditii cat mai bune si un mediu optim pentru desfasurarea activitatii.
O data cu reabilitarea cladirii va avea loc si sistematizarea spatiului din fata noului sediu. Conform proiectului, vor fi incluse si lateralele situate catre Paraul Topolog; se va realiza imprejmuirea spatiului prin construirea unui gard si a portilor de acces. In spatele primariei se va amenaja spatiul pentru garajul administrativ, parcare pentru microbuzele scolii si pentru utilajele ce se afla in dotarea primariei. Edilul Dorinela Irimia a mentionat ca prin imprejmuire se va delimita si accesul catre piata agroalimentara, iar tot acest spatiu va fi sub control si paza permanenta.
Cel de-al doilea obiectiv demarat in aceasta luna de catre administratia publica locala a comunei Saraiu la initiativa edilului Dorinela Irimia are in vedere deschiderea anului scolar prin pregatirea actiunii "Ghiozdanul de scoala". Asa cu obisnuieste in fiecare an, administratia locala a comunei ofera copiilor Saraiu, inscrisi la scoala, cate un ghiozdan in care adauga rechizitele necesare la inceperea unui nou an scolar.
"Voi fi mereu alaturi de copii! Trebuie sa ii punem mereu in valoare deoarece acesta este modul prin care ne reprezentam. Le urez succes tuturor elevilor si imi doresc sa acumuleze cunostintele necesare pentru dezvoltarea lor profesionala dar si personala", a declarat edilul comunei Saraiu, Dorinela Irimia.
In ceea ce priveste viata spirituala a comunei Saraiu, actualmente este in desfasurare pictura interioara a bisericii de la Dulgheru, ce poarta hramul Sfintii Imparati Constantin si Elena. Acest lacas de cult a fost reabilitat la exterior in anul 2016, iar in acest an administratia locala a comunei Saraiu continua lucrarea la interior. Potrivit edilului Dorinela Irimia, in prezent s-a definitivat pictura in fresca in turla bisericii si se va cotinua pana la pictarea intregii biserici. Biserica are 850 metri patrati de pictura, iar tinand cont ca este o arta, pictorii isi fac datoria incat lucrarea sa fie de buna calitate. Este o lucrare sensibila realizata cu truda, ce nu se poate accelera, fiind un proces tehnologic ale carui etape trebuie respectate.

Articole din editia din data de Septembrie 2017

 • S-a semnat contractul de finantare pentru asfaltare in comuna Vulturu

  Administratie locala
 • Lucrari pe ultima suta de metri la reteaua de alimentare cu apa in comuna Crucea

  Administratie locala
 • Ganduri si amintiri din vacanta in comuna Silistea

  Administratie locala
 • Comuna Silistea in parteneriat cu primarii din judetul Constanta si din Bulgaria

  Administratie locala
 • "Zilele comunei Tuzla" - zile de cultura

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Locuitorii din Floriile vor avea rețea de apă

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771