Modernizarea comunei Tirgusor cu fonduri de la MDRAPFE - reabilitare retea apa potabila si infiintare canalizare apa uzata

August 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Administratia locala a comunei Tirgusor se bucura de aprobarea spre finantare de la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE), a doua proiecte foarte importante pentru comuna, ce au in vedere serviciile absolut necesare pentru creearea unui trai de viata mai bun.
Unul dintre proiecte vizeaza satul Mireasa ce apartine comunei Tirgusor. "Modernizare si tehnologizare retea de alimentare cu apa in localitatea Mireasa, comuna Tirgusor, judetul Constanta" are o valoare totala de 1.362.372,00 lei.
"Pentru acest proiect avem documentatia aproape finalizata, iar luna viitoare o vom depune la MDRAPFE spre evaluare pentru semnarea contractului de finantare. Vom realiza un nou dren, un bazin de inmagazinare cu o capacitate de 100 metri cubi si vom construi o statie de denitrificare si o statie de ultraviolete, ce vor face ca apa sa fie potabila. In prezent reteaua de apa functioneaza cu debit foarte mic si nu asigura cantitatea de apa necesara pentru locuitorii acestui sat. Reteaua de apa potabila actuala prezinta doua puturi de apa ce functioneaza cu sistem hidrofor", a declarat edilul comunei Tirgusor, Viorel Petre.
Pentru localitatea Tirgusor, autoritatile locale ale comunei pregatesc documentatia proiectului "Reabilitare sistem de alimentare cu apa potabila si infiintare sistem de canalizare si statie de epurare ape uzate, comuna Tirgusor, judetul Constanta", ce are valoarea totala 16.435.402,00 si care a primit aprobare spre finantare prin PNDL. Prin implementarea acestui proiect, in localitatea Tirgusor "se va inlocui sistemul de conducte prin care se distribuie apa potabila. Acesta este foarte vechi fiind infiintat in anul 1974, iar conductele sunt realizate din mai multe materiale. Prin aceasta investitie toate conductele retelei de alimentare apa potabila se vor inlocui cu conducte din plastic. Pentru ca apa sa fie potabila, va trebui sa gasim o noua sursa de apa fara nitrati sau vom construi si aici o statie de denitrificare", a declarat Viorel Petre, edilul comunei Tirgusor.
In ceea ce priveste infiintarea retelei de canalizare, edilul comunei Tirgusor a mentionat faptul ca la MDRAPFE a fost depus ca deviz general, urmand ca dupa semnarea contractului sa se realizeze proiectarea si executia sistemului de canalizare in functie de suma alocata si construirea unei statii de epurare.
In alta ordine de idei, primarul Viorel Petre, ne-a marturisit faptul ca: "Imi doresc sa instalam internet gratuit in intreaga comuna Tirgusor. Lucrare ce se va finaliza in jurul datei de 10 septembrie. De asemenea, in localitatea Tirgusor vom extinde reteaua de supraveghere video si vom monta camere ultraperformante. Aceasta investitie o realizam pentru a asigura protectie cetatenilor din comuna, pentru a evita incidentele si pentru identificarea infractorilor. In urma instalarii retelei de internet gratuite vom instala si sistem de supraveghere wireless in intreaga comuna. Acest sistem de supraveghere video este monitorizat de catre politia locala a comunei Tirgusor".

Distractie din nou la Aqua Magic pentru copiii din comuna Tirgusor spre sfarsit de vacanta
Pe 24 august, 130 de copiii din comuna Tirgusor vor merge la Aqua Magic pentru a doua oara in aceasta vacanta de vara. Ca si in luna iunie, elevii au transportul asigurat de catre Primaria comunei Tirgusor si intrarea gratuita oferita prin sponsorizare. Copiii vor fi insotiti de parinti si cadre didactice. Edilul comunei Tirgusor, Viorel Petre a dorit sa le ofera inca o zi plina de bucurie, deoarece sfarsitul vacantei se apropie. Tot din aceasta cauza, autoritatile locale impreuna cu directorii unitatilor de invatamant au demarat lucrarile de igienizare in cadrul institutiilor dupa ce deratizarea s-a finalizat. Toate aceste lucrari au scopul de a pregati salile de clase pentru venirea scolarilor si a prescolarilor o data cu inceperea noului an scolar.

Articole din editia din data de August 2017

 • 7 zile de spectacole cultural-artistice in comuna Tuzla

  Administratie locala
 • Modernizarea comunei Tirgusor cu fonduri de la MDRAPFE - reabilitare retea apa potabila si infiintare canalizare apa uzata

  Administratie locala
 • Editia a-XV-a a Zilelor Comunei Silistea - 3 zile de sarbatoare

  Administratie locala
 • Dezvoltarea infrastructurii rutiere din comuna Mircea Voda prin atragerea de fonduri guvernamentale si europene

  Administratie locala
 • Viitorul Fantanele a castigat prima runda a Cupei Romaniei

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Antoneta Prodan, viceprimarul suspendat din Castelu a câștigat procesul intentat de Prefectul Județului Constanța

  Administratie locala
 • ANUNȚ COMUNA ALBEȘTI

  Administratie locala
 • Ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local Municipal Medgidia

  Administratie locala
 • Primarul, Nicolae Anghel a intrat în greva foamei pentru 48 de ore

  Administratie locala
 • Primarul Nicolae Anghel intră în greva foamei

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771