Sistem de canalizare si statie de epurare a apelor uzate in comuna Pestera

August 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

Fondurile ce vor fi alocate de Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene (MDRAPFE) prin etapa a doua a Programului National de Dezvoltare Locala (PNDL) vor fi folosite de administratia publica locala a comunei Pestera pentru a asigura un nivel de trai civilizat in conditii igienico-sanitare normale locuitorilor comunei, prin realizarea unui sistem de colectare si tratare a apelor uzate menajere cu respectarea conditiilor impuse de catre standardele si normativele in vigoare atat din Romania cat si cele din Uniunea Europeana.

Prin Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL 2), a fost aprobat proiectul "Constructia retelei publice de apa uzata in comuna Pestera, judetul Constanta", proiect in valoare totala de aproape 17 milioane de lei, din care peste 16 milioane fonduri de la bugetul de stat si circa 800 mii lei fonduri din bugetul local. Este unul dintre cele mai mari proiecte din judetul Constanta, din punct de vedere al sumei alocate ce prevede o statie de epurare, sapte statii de pompare si peste 15 km retea de conducte de canalizare cu racordurile corespunzatoare.
In alta orine de idei "Ca in fiecare an, in acesta perioada toate unitatile de invatamant au intrat in faza de igienizare in asa fel incat inceputul anului scolar sa ne gaseasca pregatiti din acest punct de vedere. Lucrarile au inceput inca de la sfarsitul lunii iulie cu gradinita si scoala din Ivrinezu Mare, au continuat cu gradinita din Ivrinezu Mic, apoi gradinita si scoala din Izvoru Mare. Pana pe 25 august se vor finaliza lucrarile si la gradinita, scoala gimnaziala si sala de sport din localitatea Pestera", a mentionat Marius-Liviu Petre, edilul comunei Pestera.

Hramul Bisericii din satul Ivrinezu Mic
Pe 15 august, s-a desfasurat hramul bisericii din satul Ivrinezu Mic ce apartine comunei Pestera. Aceasta poarta hramul "Adormirea Maicii Domnului" iar peste 200 de credinciosi din toate satele comunei au participat la slujba de praznuire. Pentru organizarea agapei fratesti ce a avut loc dupa slujba religioasa de la biserica, la Caminul Cultural din localitate, Consiliul Local Pestera a alocat suma de 10.000 lei.

Felicitari echipei de oina a Scolii Gimnaziale Nr.1 Pestera!
Echipa de oina a Scolii Gimnaziale Nr.1 Pestera, sprijinita si sustinuta de primar Marius-Liviu Petre, coordonata de profesorul Viorel Miclea a participat la "Campionatul National de Oina pe Plaja", desfasurat pe 11 august 2017, in statiunea Mamaia din orasul Constanta, unde a intalnit cele mai bune echipe din tara.
Pe plaja din dreptul Complexului "Cleopatra" din Mamaia, maratonul de oina a gazduit competitiile nationale de seniori, atat la feminin, cat si la masculin, dar si de juniori.
Vineri, 11 august, in cadrul Campionatul National de juniori lll, mandria comunei Pestera la oina, s-a confruntat alaturi de campioana nationala, vicecampioana nationala, echipele din Bailesti, judetul Dolj, campioana judetului Arges, "Dacia Mioveni", campioana judetului Buzau, campioana judetului Galati.

Album foto

 • Articole din editia din data de August 2017

 • 7 zile de spectacole cultural-artistice in comuna Tuzla

  Administratie locala
 • Modernizarea comunei Tirgusor cu fonduri de la MDRAPFE - reabilitare retea apa potabila si infiintare canalizare apa uzata

  Administratie locala
 • Editia a-XV-a a Zilelor Comunei Silistea - 3 zile de sarbatoare

  Administratie locala
 • Dezvoltarea infrastructurii rutiere din comuna Mircea Voda prin atragerea de fonduri guvernamentale si europene

  Administratie locala
 • Viitorul Fantanele a castigat prima runda a Cupei Romaniei

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Infrastructura educațională în atenția primarului Tudorel Gurgu

  Administratie locala
 • Primăria Albești vrea să modernizeze drumurile din comună

  Administratie locala
 • Planuri pentru înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale în Cerchezu

  Administratie locala
 • Planuri pentru înființarea sistemului de distribuție a gazelor naturale în Cerchezu

  Administratie locala
 • Primăria Saligny a solicitat fonduri guvernametale pentru dezvoltarea comunei

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771