Mega-planul de investitii din bani publici cu care Guvernul vrea sa atraga turistii. Mircea Dobre: "Dom`ne, ne asumam si noi ceva, miscam si noi ceva?!"

August 2017, Adrian Nicarel

Social

Guvernul, prin Ministerul Turismului, pregateste un nou Masterplan in domeniu pentru atragerea turistilor printr-o serie de investitii din bani publici.Este vorba de un mega-plan de investitii din bani publici. Zeci de parcuri de aventuri, partii de schi, centre spa, wellnes si balneare si investitii in porturile de la Dunare, domeniul schiabil din Fagaras, sunt printre cele aproape 150 de proiecte de interes national si local, cuprinse Masterplanul de turism, aprobat vineri de guvern, si prin care autoritatile de la Bucuresti sa ridice Romania in topul destinatiilor turistice la nivel international.
Cand vor fi gata? Exact-exact, nimeni nu face o estimare exacta. Nici macar ministrul Mircea Dobre care spune, intr-o declaratie pentru Gandul, ca putine dintre ele ar putea incepe la anul, avand toata documentatia gata. Ba chiar unele proiecte ar putea disparea de pe lista. Si asta pentru ca regulile sunt mai stricte decat in trecut.
"In afara de criteriile de eligibilitate am pus acolo niste termene. 13.12.2018 in care autoritatile locale trebuie sa vina cu documentatia tehnico-economica. Daca nu vin cu ea, automat proiectul dispare din hotararea de guvern, si pana la 31.12.2019 se vine cu autorizatia de construire", a declarat Dobre pentru Gandul.
Pas cu pas, autoritatile locale ale caror proiecte au fost alese din cele 1.400 primite de minister trebuie sa-si faca documentatia tehnico-economica, dupa care sa primeasca aviz de la o comisie a ministerului, iar in final sa aiba autorizatia de constructie. In final, banii vor veni de la Ministerul Turismului care poate suporta pana la 100% din investitie.
"Noi functionam ca o autoritate de management. Dar nu suntem pe fonduri europene, suntem pe bugetul statului. Noi suntem autoritatea de management, facem transferul de la bugetul central catre bugetul local. A fost si HG 120/2010, numai ca ala a fost asa general, nu s-a pus niciun termen, toata lumea s-a culcat pe-o ureche si n-a mai facut nimeni nimic. Si din sutele de proiecte aprobate in HG s-au facut doar 47. Dom`ne, ne asumam si noi ceva, miscam si noi ceva?! Sau facem o hotarare de guvern doar de dragul de-a o face?!", a comentat ministrul Turismului.
Masterplanul cuprinde trei proiecte de turism de interes national care vizeaza dezvoltarea infrastructurii domeniului schiabil in Fagaras, obiective de dezvoltare din Delta Dunarii si litoralul Marii Negre, Sulina, precum si dezvoltarea zonei de agrement in portul Constanta.
Sursa: www.mediafax.ro

Articole din editia din data de August 2017

 • Mega-planul de investitii din bani publici cu care Guvernul vrea sa atraga turistii. Mircea Dobre: "Dom`ne, ne asumam si noi ceva, miscam si noi ceva?!"

  Social
 • Construire casa mortuara in localitatea Viroaga din comuna Cerchezu

  Social
 • Sistem de canalizare menajera in localitatea Amzacea

  Social
 • Dispensar medical uman pentru comuna Pecineaga

  Social
 • Tabara Internationala de Pictura "Lucian Grigorescu" reda Medgidiei puterea de exemplu in cultura romaneasca

  Social
 • Articole din aceeasi categorie

 • Ziua Armistițiului, sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria Fântânele va acorda stimulente financiare pentru întemeierea familiei și pentru nou născuți

  Social
 • Caravană de informare pentru persoanele cu dizabilități din comuna Vulturu

  Social
 • Ziua Armatei Române sărbătorită în municipiul Medgidia

  Social
 • Primăria municipiului Medgidia își premiază cetățenii

  Social
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771