Construire casa mortuara in localitatea Viroaga din comuna Cerchezu

August 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

In contextul reglementarilor privind legea funerara, tinand cont ca Uniunea Europeana ne pune in vedere obligatia de a depune persoana decedata la o casa mortuara dupa numai o ora de la deces, edilul comunei Cerchezu, Stefan Chelaru a demarat construirea unei capele mortuare si in localitatea Viroaga, cu fonduri de la bugetul local.

Capela mortuara din localitatea Viroaga este amplasata in curtea bisericii ce-l are ca ocrotitor pe "Sfantul Mare Mucenic Dimitrie, Izvoratorul de Mir". Capela va cuprinde camera mortuara, sala pentru desfasurarea slujbelor de comemorare, bucatarie si grupuri sanitare. In prezent se lucreaza la fundatia cladirii ce se desfasoara pe un singur nivel. Aceasta casa mortuara din satul Viroaga, este cea de-a doua capela costruita in comuna Cerchezu.
Capela mortuara din localitatea Cerchezu se afla in curtea bisericii ce poarta hramul "Izvorul Tamaduirii". Aici s-au tinut slujbele in momentul in care biserica nu a putut fi accesibila datorita lucrarilor de consolidare, reabilitare si restaurare. Este o constructie nu foarte mare, ce are o singura incapere si se intinde pe aproximativ 40 metri patrati. In momentul in care lucrarile la lacasul de cult au fost incheiate, aceasta constructie a inceput sa fie folosita ca si casa mortuara.
Edilul comunei Cerchezu, Stefan Chelaru ne-a marturisit ca s-a finalizat lucrarea de intretinere a drumurilor realizata pe strazile Bisericii si Scolii din localitatea Viroaga. Potrivit acestuia, luna viitoare se vor demara lucrarile de reabilitare a strazilor din localitatea ce da numele comunei Cerchezu.
De asemenea, primarul comunei Cerchezu ne-a declarat ca s-a finalizat lucrarea de demolare a vechii cladiri in care a functionat in trecut o gradinita, ce se afla in curtea noii gradinite construita in localitatea Cerchezu, situata pe strada Tineretului nr.23. Lucrarea de demolare era necesara pentru inceperea amenajarii curtii, a locurilor de parcare, a locului de joaca pentru copii, a spatiului verde si a imprejmuirii acestora.

Articole din editia din data de August 2017

 • Mega-planul de investitii din bani publici cu care Guvernul vrea sa atraga turistii. Mircea Dobre: "Dom`ne, ne asumam si noi ceva, miscam si noi ceva?!"

  Administratie locala
 • Construire casa mortuara in localitatea Viroaga din comuna Cerchezu

  Administratie locala
 • Sistem de canalizare menajera in localitatea Amzacea

  Administratie locala
 • Dispensar medical uman pentru comuna Pecineaga

  Administratie locala
 • Tabara Internationala de Pictura "Lucian Grigorescu" reda Medgidiei puterea de exemplu in cultura romaneasca

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Reșit Taner în perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771