Sistem de canalizare menajera in localitatea Amzacea

August 2017, Adrian Nicarel

Administratie locala

Asa cum atesta lista proiectelor de investitii aprobate spre finantare prin Programul National de Dezvoltare Locala, in acord cu nevoile si solicitarile autoritatilor publice locale, comuna Amzacea figureaza pe aceasta lista cu trei proiecte: Infiintare sistem de canalizare menajera, localitatea Amzacea - 7.018.152,00 lei; Dispensar medical in comuna Amzacea, judetul Constanta - 783.104,74 lei; Asfaltare strazi in comuna Amzacea, judetul Constanta - 12.891.413,00 lei.

Prin implementarea proiectelor ce au fost depuse de catre administratia locala Amzacea la inceputul acestui an la Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene prin Programul National de Dezvoltare Locala si care au fost aprobate spre finantare, se sustine dezvoltarea comunei Amzacea si a satelor ce fac parte din aceasta, asigurandu-se un set de servicii publice in domeniile: sanatate, apa-canalizare, transport-drumuri.
"Am fost notificati ca ne aflam pe lista cu proiecte aprobate. Am depus patru proiecte si au fost aprobate trei. Respectand procedura vom depunem o documentatie, iar in urma evaluarii acesteia, vom fi chemati la semnarea contractului de finantare; dupa care urmeaza implementarea proiectelor de investitii", a declarat edilul comunei Amzacea, Constantin Radu.
"Asfaltare strazi in comuna Amzacea, judetul Constanta"
Proiectul priveste dezvoltarea si modernizarea infrastructurii prin asfaltarea a 14,171 kilometri de drum in localitatile Amzacea, General Scarisoreanu si Casicea. Acest proiect include reabilitarea strazilor din comuna, dar si construirea podetelor, acceselor auto si pietonale si a rigolelor necesare pentru colectarea apelor pluviale.
"Infiintare sistem de canalizare menajera, localitatea Amzacea"
Unul dintre proiectele ce a primit aprobare are in vedere introducerea retelei de canalizare pe o distanta de aproximativ 12 kilometri in localitatea Amzacea si construirea unei statii de epurare. Administratia locala a comunei Amzacea a inaintat acest proiect spre finantare datorita importantei acestui serviciu public de canalizare si avand in vedere rolul sau in procesul de ridicare a calitatii vietii. Acesta este unul dintre serviciile ce alcatuiesc un stalp al cetateniei europene, deoarece se numara printre drepturile cetatenilor europeni si intra in sfera activitatilor de interes economic general, asa cum sunt este definit in Carta Verde a UE.
"Dispensar medical in comuna Amzacea, judetul Constanta"
Este un proiect ce se adreseaza domeniului de sanatate si care are menirea de a construi un dispensar uman la standarde europene in localitatea Amzacea. Noul dispensar va deservi intreaga comuna Amzacea.
In ceea ce priveste educatia, scolile si gradinitele din comuna Amzacea se pregatesc pentru ca elevii sa fie primiti in cele mai bune conditii inca de la inceputul noului an scolar. Administratia locala a comunei Amzacea a demarat in unitatile de invatamant scolar si prescolar lucrari de igienizare si reparatii curente. Zugravirea salilor de clasa, lucrarile de igienizare si reparatiile mobilierului, ale usilor si ale pardoselii, sunt activitatile care au loc in aceasta perioada in unitatile de invatamant din comuna Amzacea.

Articole din editia din data de August 2017

 • Mega-planul de investitii din bani publici cu care Guvernul vrea sa atraga turistii. Mircea Dobre: "Dom`ne, ne asumam si noi ceva, miscam si noi ceva?!"

  Administratie locala
 • Construire casa mortuara in localitatea Viroaga din comuna Cerchezu

  Administratie locala
 • Sistem de canalizare menajera in localitatea Amzacea

  Administratie locala
 • Dispensar medical uman pentru comuna Pecineaga

  Administratie locala
 • Tabara Internationala de Pictura "Lucian Grigorescu" reda Medgidiei puterea de exemplu in cultura romaneasca

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Copiii din Oltina promovează tradițiile folclorice

  Administratie locala
 • Punct sanitar redeschis în Ciobănița

  Administratie locala
 • Fonduri europene pentru extinderea rețelei de canalizare din Mircea Vodă

  Administratie locala
 • Înființare substație de ambulanță în Mihai Viteazu

  Administratie locala
 • Proiect integrat pentru dezvoltarea comunei Istria

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771