Administrație locală

Dispensar medical uman pentru comuna Pecineaga

„Infiintare dispensar uman in comuna Pecineaga, judetul Constanta”, este proiectul ce apare pe lista celor 151 de investitii finantate in judetul Constanta prin programul guvernamental PNDL (Programul National de Dezvoltare Locala).
Prin implementarea acestui proiect, noul centru medical va asigura asistenta medicala locuitorilor din intreaga comuna, va deservi tuturor satelor ce apartin comunei Pecineaga.
Niculae Stan a afirmat ca „Se va demola actualul dispensar si se va construi unul nou, pe un singur nivel, cu patru cabinete medicale, trei de medicina generala si unul de stomatologie, o farmacie si o camera de garda pentru tratament pe timp de noapte, grupuri sanitare, camera de depozitare, camera pentru centrala termica”.
In prezent dispensarul medical functioneaza avand doua cabinete de medicina generala. In comuna mai exista un al treilea cabinet de medicina generala, un cabinet de stomatologie si farmacie dar au adrese diferite. Prin acest proiect, administratia locala a comunei Pecineaga aduce in aceeasi cladire toate cabinetele medicale alaturi de farmacie, de unde cetatenii isi vor putea achizitiona medicamentele pentru tratament in urma consultatiilor medicale.
Valoarea proiectului aprobat „Infiintare dispensar uman in comuna Pecineaga, judetul Constanta” este de 798.616,00 lei.
In alta ordine de idei, la Scoala Nr.1 din localitatea Pecineaga se deruleaza lucrarile la interior, la magazia pentru centrala termica ce va fi alimentata cu combustibil solid, iar apoi de va trece la imprejmuire, amenajarea aleilor si a spatiului verde. Urmeaza racordarea unitatii scolare la reteaua de energie electrica si apoi achizitionarea mobilierului pentru dotarea unitatii de invatamant.
In ceea ce priveste infrastructura comunei Pecineaga continua executia celor 22 de kilometri de retea de alimentare cu apa si de canalizare si de asemenea pregatirea drumurilor din localitatea Pecineaga pe aceeasi distanta pentru asfaltare. Fiecare investitie are o valoare de 2 milioane de euro.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*