Dispensar medical uman pentru comuna Pecineaga

August 2017, Mirela Ionita

Administratie locala

"Infiintare dispensar uman in comuna Pecineaga, judetul Constanta", este proiectul ce apare pe lista celor 151 de investitii finantate in judetul Constanta prin programul guvernamental PNDL (Programul National de Dezvoltare Locala).

Prin implementarea acestui proiect, noul centru medical va asigura asistenta medicala locuitorilor din intreaga comuna, va deservi tuturor satelor ce apartin comunei Pecineaga.
Niculae Stan a afirmat ca "Se va demola actualul dispensar si se va construi unul nou, pe un singur nivel, cu patru cabinete medicale, trei de medicina generala si unul de stomatologie, o farmacie si o camera de garda pentru tratament pe timp de noapte, grupuri sanitare, camera de depozitare, camera pentru centrala termica".
In prezent dispensarul medical functioneaza avand doua cabinete de medicina generala. In comuna mai exista un al treilea cabinet de medicina generala, un cabinet de stomatologie si farmacie dar au adrese diferite. Prin acest proiect, administratia locala a comunei Pecineaga aduce in aceeasi cladire toate cabinetele medicale alaturi de farmacie, de unde cetatenii isi vor putea achizitiona medicamentele pentru tratament in urma consultatiilor medicale.
Valoarea proiectului aprobat "Infiintare dispensar uman in comuna Pecineaga, judetul Constanta" este de 798.616,00 lei.
In alta ordine de idei, la Scoala Nr.1 din localitatea Pecineaga se deruleaza lucrarile la interior, la magazia pentru centrala termica ce va fi alimentata cu combustibil solid, iar apoi de va trece la imprejmuire, amenajarea aleilor si a spatiului verde. Urmeaza racordarea unitatii scolare la reteaua de energie electrica si apoi achizitionarea mobilierului pentru dotarea unitatii de invatamant.
In ceea ce priveste infrastructura comunei Pecineaga continua executia celor 22 de kilometri de retea de alimentare cu apa si de canalizare si de asemenea pregatirea drumurilor din localitatea Pecineaga pe aceeasi distanta pentru asfaltare. Fiecare investitie are o valoare de 2 milioane de euro.

Articole din editia din data de August 2017

 • Mega-planul de investitii din bani publici cu care Guvernul vrea sa atraga turistii. Mircea Dobre: "Dom`ne, ne asumam si noi ceva, miscam si noi ceva?!"

  Administratie locala
 • Construire casa mortuara in localitatea Viroaga din comuna Cerchezu

  Administratie locala
 • Sistem de canalizare menajera in localitatea Amzacea

  Administratie locala
 • Dispensar medical uman pentru comuna Pecineaga

  Administratie locala
 • Tabara Internationala de Pictura "Lucian Grigorescu" reda Medgidiei puterea de exemplu in cultura romaneasca

  Administratie locala
 • Articole din aceeasi categorie

 • Raportul de activitate al primarului Reșit Taner în perioada septembrie 2020-septembrie 2021

  Administratie locala
 • Primăria Cobadin a lansat serviciul online etax

  Administratie locala
 • Casa Tineretului din Cobadin va fi reabilitată. Primăria a solicitat finanțare de la Administrarea Fondului de Mediu

  Administratie locala
 • Lucrări de împrejmuire a dispensarului medical din Dobromir

  Administratie locala
 • Proiect pentru reabilitarea trotuarelor din Băneasa

  Administratie locala
 • Medgidia, str. Republicii nr. 5, etaj 1
  Tel / fax: 0241810404
  Mobil: 0722721771